Newport!

ja, som sagt så var jag i Newport igår vilket ligger i USA:s minsta stat rhode island. det var jätte trevligt och vi hade jättefint väder.
för det första så tar det typ 2-3 timmar att köra dit och eftersom vi skulle lämna hundarna med dad så åkte vi 8.15 på morgonen. när vi kom dit så gick vi läns havet i några kilometer. men gick förbi alla dessa mansions, som är gigantiska sommar hus, vissa gamla och vissa nya. och det var varmt kan man säga. saken var att när man hade kommit en lång bit så var man tvungen att gå tillbaka samma väg för att komma till bilen.

efter det körde vi till någon annan del av stranden för att äta vår lunch. tydligen så var det stranden där alla seglare som dör ute till havs flyter in. sååå äckligt. men vi såg inga :P
sedan bestämde vi oss för att gå in i ett mansion. man fick en tur i huset med hörlurar, och huset var helt sjukt. det var guld överallt. t.ex så gjorde mamman sin dotters rum som ett erupeiskt slott, det var som ett prinsess rum och det var bara för att mamman tyckte att dottern skulle vänja sig vid att leva i en sån miljö eftersom hon typ skulle gifta sig med någon prins eller någon väldigt rik någon dag. det onödiga var att huset användes 3 sommrar sedan flyttade mamman och använde huset till tvätt, TVÄTT!?
sedan fanns det ett kinesiskt tehus i trädgården som pappan byggde till dottern för att hon skulle ha en tebjudning med sina vänner och det användes en eller två gånger.
i alla fall så var det intressant.

efter det så tog vi oss ner i downtown där det fanns lite små butiker, eller massor av smycke butiker i alla fall så jag köpte ett armband och ett par örhängen.
vi åt på en resturang och eftersom min pasta rätt var såå stor så orkade jag bara halva, men här kan man ju ta hem maten så vi får se om jag vill äta det någon annan gång

sedan blev det lite fler små butiker och sedan avslutades dagen med en chai latte på starbucks och en lååååång histora om en föredetta utbytesstudent, vill inte skriva något om den här :P



tehuset



the mansion we were in

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0