human again...breathing again...sitting again

då ver detta kapitlet slut :'(
jag bara älskade detta, formodligen mer än shakespeare på ett sett, humor är ju bara så kul. gud jag vill inte att det ska ta slut, varför??? jag önskar att vi kunde göra 10 shower till!! dock skulle jag vilja ha en bättre klänning, där jag kan andas lite mer i och kanske till och med sitta bekvämt utan att få höfterna tryckta ur led, typ så tajt var min klänning.


you don't even wanna know what lumiere just said ;P

arguing with lumiere as usual....but this time I'm human at least

publiken idag var också så mycket bättre och roligare. de tog verkligen upp skämpten och visade sin reaktion. jag och lumiere fick massor av skratt idag också, mest från mr dandurane (dirishenten) förmodligen, men det är bara så mycket roligare att spela när man får riktiga reaktioner!


when a dream becomes reality..

jag kommer ihåg när jag var yngre och sa att jag ville vara en musikal artist för då kunde man både sjunga och dansa samtidigt. idag kan man säga att det har blivit verklighet, fast nu gör jag det för skådespeleriet. även om det inte är proffesionellt så är det tillräckligt för mig!

showen gick fantastiskt och jag är sååå glad och nöjd, musikal smilet är som klistrat på mitt fejs :P


smile even if the energy is gone

jag lever på reservtanken nu, men jag älskar det!!!
kom precis hem efter 14.5 timmar i skolan, och dressrehersal är nu gjort och imorgon kväll så är det opening. jag är sååå excited!!! det ska bli så kul och jag känner att detta kommer bli riktigt bra. dock är jag lite orolig att för många från skolan ska se det och göra narr av mig efteråt....mr dunderan (direshent, eller vad det heter, han som håller i pinnen och leder orchestern) skrattar alltid när jag gör en scen, fast det förstås, jag skrattar själv varje gång jag ser mig själv i speglen..
nu måste jag hoppa in i duschen och sova, för det är ennu en lång dag imorgon,
och btw, jag var med på skolan morgonshow idag, sjungandes!!!!!
och btw igen......GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA MAMMA!!!!!


stage make-up och musikal smilet på


feathers..

Hej alla!!! Kom precis hem efter 14 timmar i skolan, och nu sitter jag här och dricker äckligt te, men vad gör man inte för sin slitna hals:p Idag så fick the leads sina kläder och jag sprider fjädrar omkring mig. Jag har en extremt tight klänning, en såkallad mermade dress med massa fjädrar från knäna och ner. Den var så tajt att vi inte kunde stänga den eftersom vi var rädds att vi skulle spräcka den billiga dragkedja...woops. jag kan bara gå genom att böja på knäna för den är såå tajt över höfterna, detta resulterar också i att jag knappt kan sitta ner utan att det känns som om heöa klänningen ska spricka....men jag dka fixa det. Alla andras kostymer var också jätte fina!! Orkesterna var också där och tränade idag och det lät jätte bra, jag har en jätte bra känsla att detta kommer bli jätte bra, wohoo Imorgon väntar 14 lpnga timmar igen Vi hörs. :)

Hand sanitizer, my new best friend

jepp här så använder väldigt många hand sanitizer eller handsprit som jag tror att vi kallar det. och nu när det kommer att bli en tuff vecka med en massa sjungande och sedan två framträdande så gäller det att hålla sig frisk så rösten inte tar stryk, så nu använder jag hand sanitizer mer än vanligt. egentligen så använder jag det inte vardagligt, känner att det är lite onödigt :P om jag har klarat mig hela livet utan det så ska jag nog klara mig utan det här också.

man känner ju faktiskt av ibland att man har sjungit en massa de senaste veckorna, och jag försöker att hålla mig ifrån sjungandet när jag är hemma men ibland är det lite svårt :P när man är ensam hemma och uttråkad så är sjunga alltid ett bra sätt att få lite mer liv i huset på.

imorgon så är det dags att få kläderna till beauty and the beast....jag är så spänd!!! jag vill se dem nuu!!! ska bli så kul :)

My new best friend :)


interskate 91

var på emilias skating party idag (karas host sister), och det var indor skating som var på shemat, så det blev lite slitna fötter pizza cupcakes och musik med en massa andra ungar.


rehersals..

nu börjar det dra ihop sig, bara en vecka kvar och vi har haft vårt första uppträdande, man sera tt allt börjak komma ihop nu men förtfarande mycket kvar, på måndag är det dags för kostymer, soo excited!!


Grattis världens Bästa Pappa!!





tyvärr så funkade inte skype så bra från telefonen så det blev inget samtal hem..


....sweden...its so hard to get....

study hall idag:
j-jag
k-kristin (vet att jag är svensk)
a-anthonio (vet att jag är svensk)
s-sebastian (har ingen aning om det)

j- I want to call my dad, its his birthday and i wont be home untill 6 which means 11...
s- how is 6 11, is he in a diffrent time zone
j- yea
s- where is he, is he in the army or something...
alla skrattar lite smått..
j- noo....:P
s- so where is he? in california?
j- no..its only three hours diffrence to california and do you know how the sun rises? :P
efter ett litet tag så kom han på att det måste vara till öster....smart..
efter någon annan liten diskussion så kom han på att jag var från ett annat land, men jag kristen och anthonio insisterade på att inte säga vart ifrån...
s- are you from europe?
j- inget svar...
s- are you from asia, are you arabic??
j- do i look arabic, okey it is europe..
k- we talked about it the other day, when she texted my friend in her language
a- yea, we talked about it
s- but i dont listen to that...(we know)
s- so you said something in your language the other day, but what was it, was it polish...no...russian...no...polish it must be polish
j- no...lol
s- but germany, france, spain, italy??? poland??? russia??? how many other countries are there in euroupe??? maybe suiss??
j- no, well there is about 30 countries to chose from, so you got a few left...
efter några fler parti kort så tappar han tålamoded och googlar en karta på europa...och gissandet fortsätter...
s- ukraine?? sweden??
j-yep..
s- really your from sweden!! i had no idea, but now when you say it i can hear that you have an accent...
sen började diskussionen om svenska saker och om hur komplicerad saab är :P 
resten av klassen så muttrade han för sig själv med jämna mellanrum "sweden..its so hard to get"...."sweden..thet is soo cool"
det roliga är att vi har haft denna klassen tillsammans ett tag nu och spelar kort och pratar varje dag, men han hade ingen aning....hahaha made my day, thanks sebastian!

orsaker han nämnde om varför man inte vet någonting om sverige....vi har ingen speciell choklad eller knivar (just det, det var schweize), vi var inte med i något krig så de hör inte om oss på historia lektionen, det är inget stort land (men så litet är det vell inte jämfört med de andra europa länderna..)osv osv osv

oxygen

måste bara visa den här söta videon om oxygen. de visade den idag på lag quizet under chemistry olympiad. isn't it adoreble!!!


team chemistry!!

idag så var jag på chemistry olympiad...och jag som trodde att jag var bra på kemi...hoppets låga på den fronten har slocknat.

det började med att vi tog ett test (bara multiple choise fråger såklart). tänk er situationen att man har läst halva kemi A och får ett test med frågor från kemi B och kemi förjupning.. så kändes det. jag tror jag är helt 100% säker på två frågor..av 60..jag var inte den enda som kände det så i alla fall, alla juniors hade exakt samma känsla, och jag tar junior kursen. vissa seniors sa att det inte var så farligt men fortfarande svårt.
efter det testet så plockades de 20 ut med best resultat (det var ett antal skolor), det var en från central som gick vidare, och det är bra eftersom vi har dåligt rykte när det gäller undervisning och de flesta andra skolor är fulla med vita rikemansbarn som de flesta utrycker sig. dessa 20 gick vidare till en uppsatsrond och sedan lab. resultatet från den ronden kommer senare eftersom det tar ett tag att rätta det. de 13 bästa kommer att gå vidare och vara en bland 1000 som ska göra ett nationellt prov. sedan tas 20 ut och åker till colorado för nationell tävling, och från det så tas 4 ut som ska tävla internationellt, jepp så är det.

efter provet och snacks så var det ett lag quiz som de allade det, där man var i lag...och svarade på frågor, vissa kemi A och vissa kemi B. där kunde jg faktiskt använda mina svenska kemi kunskaper för att kamma hem 2 poäng till laget, så jag fick brilljera lite där när sonny (som ska vara jätte smart) inte kunde svara på frågan :P

efter det så var det lunch GRATIS!! lite mackor, chips kakor läsk, det vanliga helt enkelt.

sedan var det föreläsning, vilket jag trodde skulle vara jätte tråkigt, men föreläsaren var bra och rolig och det handlade om energi krisen och förnybar energi, så det var intressant och jag kunde hålla mig vaken hela tiden.

(bara en liten rolig grej, föreläsaren frågade om någon någongång hade rest till europa, jag räckte upp handen och alla omkring mig som känner mig började skratta..men det är ju sant)

nu sitter jag ute i skuggan i shorts och linne i 26 grader. inte så dåligt tycker jag när jag för en gång skull har en ledig eftermiddag.

TEAM CHEMISTRY!!! YEEY GO CENTRAL!!

sitter ute i skuggan och solar...


varm choklad en varm vinterdag...

idag så var det 26 grader enligt min telefon, men det skulle inte förvåna mig om det var lite varmare, nu så är det 19 grader ute och fönsterna är öppna så vi kan få in lite kall luft i huset. om inte detta var nog så sitter jag här...i shorts...och dricker varm choklad! jag vet inte vad det är för fel på mig, men men.
och det roliga med det hela är att det inte är vår officiellt förrän onsdag..haha


och jag glömde att säga, att i lördags så blev springfield central high state champions i killarnas basketball. detta var första gången sen 1991! WOOHOO!!


sunny sunday!

dagen spenderades i forrest park med kara. eftersom de hade lovat fint väder så bestämde vi oss för att gå till parken och bara chilla. det var molnigt när vi började gå, men när vi var framme så var himlen klar blå. det var faktiskt riktigt varmt, en helt vanlig sommardag. vi gick till dunkin donouts och köpte bagles till lunch och satt och år i parken. sedan var vi bara där, tittade på folk, kastade fresbee osv. i några timmar. riktigt härligt. förmodligen så ska hela veckan bli likadan, och förhoppningsvis så blir nästa helg precis lika fin så vi kan ta oss till parken igen.
jag fick nog till och med lite färg i ansiktet idag :)

om ni nu undrar vem den här kara egentligen är, så e här en samling av videos från idag.


st patrick's day


en annan onödig holiday, eller som steve sa, bara en annan dag då man kan bli full utan ursäkt...det är på en lördag iår också vilket gör att det är fler fulla personer än vanligt...
drinking och driving är vanligt i usa tyvärr, men de är smarta i springfield (för en gångs skull) idag/inatt så är taxi gratis till kl 2, väldigt smart faktiskt.


the beach!

så det blev en runda till stranden idag, men nej vi åkte inte dit för att bada, bara för att låta hundarna springa. de älskar verkligen stranden, men kan inte tänka sig att ens röra tassarna vid vattnet.
det var hyffsat kallt så jag gick omkring i vinterjacka och mössa, men såklart när vi skulle hem så sprack himlen upp och solen kom fram...typiskt.
det tar typ 2 timmar att köra dit...som skåning så kan man inte fatta att man kör två timmar för att gå omkring på en strand ett tag.
egentligen så är det inget speciellt med stranden. ungefär samma kvalite som ängelholms, men den var inte lika mysig för det är hotell, motell resturanger osv längs hela stranden så jag föredrar hemma plan. tydligen så står folk i bilköer i timmar på sommaren för att komma till stranden. svårt att tänka sig när man själv har tillgång till en lika bra strand cykelväg bort..ängelholmare, vi är lyckligt lottade :P

fick också lite matuplevelser idag...eftersom vi behövde två toa besök under rundan, så blev det först dunkin donouts, och man måste ju köpa något för att vara trevlig, jag tror att det vra första gången som jag smakat deras donouts..har dock smakat deras munchkens (små donouts). jag älskar dunkin! på hemvägen så tog vi ett glass ställe istället som heter cold stone. första gången det också. där väljer man glass och några olika toppings, och så blandar de glassen med toppingen på en kall sten, och där med namnet. det var supergott!! hallonglass med vita och mörka chokladbitar i!!

och nej, jag kände inte ens på vattnet, mer än på det vattnet som kom in i mina skor när vågorna kom lite längre upp på stranden än vad jag hade förväntat mig....

nu har hunderna fått springa av sig i alla fall :)


gigantisk groda påväg till stranden

ja, såhär kallt var det :P

daphne!

bella är galen, det vet vi alla


TGIF

a looong week is over, but i have started to realise that my time here will be over soon... 3 months and 2 weeks...

det blev lite engelska där, för mitt huvud är lite engelskt...

det har varit långa dagar hela veckan. rehersals till 6 varje dag förutom tisdag. idag var utmattande....vi skulle koreografera hela "be our guest" och jag stod på scenen i två timmar i starkt ljus och dansade och sjöng...utmattande. men jag hade kul. speciellt eftersom katie (som inte ska dansa den) stod bredvid mig och försökte lära sig rutinen och klagade på mina danstalanger (jag var tydligen för bra). dansa, sjunga och skratta är ingen bra kombination.
nu är det bara två veckor tills hela spektaklet är över...skulle gärna ha hållit på längre. jag gillar verkligen teater, och folk som håller på med teater (iallafall amerikanare :P) finns det teater grupper hemma också?

imorgon så bär det förmodligen av till stranden :) wihoo


musikal

efter en komentar från morsan så kom jag på att jag kanske aldrig berättade om vad jag gör efter skolan nu :P woops....
jag är faktiskt med i den årliga musikalen, och detta året så är det beauty and the beast som ska visas.
i början så hade jag faktiskt ingen del utan vara bara med i ensamblen, men efter att en tjej typ aödrig kom till rehersals så sa de att jag kunde ta den rollen, så den jag spelar nu är babette...om ni kan filmen bra så borde ni veta vem det är, men det är i allafall damvippan i slottet. det är en väldigt liten roll men jag har iallafall repliker och lite sång.
så jag har det kul denna terminen också! även om shakespeare var lite roligare så är detta roligare på det sättet att det är en del komedi med i musikalen.
nu är det så att detta är snart slut, lite mindre än tre veckor kvar Oo.

sånt e läget :)


"sommar och sol!"

idag när jag vaknade så förväntade jag mig att det skulle vara tillräckligt varmt för mig att gå mer fleece till bussen...men nej nej. det var -2 så vinterjackan åkte på. men de där metrologerna hade lovat något riktigt bra och under dagen så sa min telefon att det blev varmare och varmare...jag gick själv aldrig ut under dagen förrän 6 då mina rehersals var slut, och man kan säga att jag blev chockad. när jag gick ut genom dörrarne så kände jag hur värmen slog emot mig. inte et knytnävsslag, men endå jag hade inte förväntat mig det. det visade sig att det var....wait for it...72 grader!!!! och då tänker ni vad betyder det. översatt till celsius så är det 22grader. jepp det är som en sommarkväll, och jag missade hela dagen! jag hoppas bara att det är lika bra imorgon för då behäver jag inte stanna efter.
undrar hur sommaren blir om det redan är såhär varmt i mars?! vi kommer kokas!

från i sommras påväg upp till norrland (eller det kanske var stockholm :P)


Hur e läget?

det är svårt att beskriva den känslan som finns just nu i mig. jag har varit här i snart 7 månader nu, vilket är väldigt lång tid och detta är vardagen. det händer inte mycket nytt längre, utan jag är bara en del av vardagen. visst gillar jag det här, absolut, men jag har kommit till det tillfället då jag känner att jag verkligen förstår hur bra mitt liv i sverige är. jag känner lite som att om det är så mycket bättre i sverige, varför är jag inte där? men detta betyder inte att jag har hemlängtan, nej nej nej det är en helt annan sak. kortfattat så kan man nog säga att jag skulle gärna vara hemma men jag vill samtidigt stanna för jag vet att jag har mycket kvar att göra. ja, som sagt så är det svårt att förklara.
det kan också vara så att nu när våren är påväg så känner man att sommaren också snart är här, och jag längtar efter sommar i sverige! verkligen längtar, men det hjälper inte den att komma snabbare dock.
även om tankarna är negativa ibland och mer i sverige än i USA, så är allt upp och ner hela tiden. till exempel så stod jag precis framför tvn och dansade och samtidit övade mina repliker :P en sekund så leker livet, medans en annan så önskar man att man var någon annan stans.
jag vet dock att jag måste ta vara på tiden för annars så kommer jag ångra mig den dagen då jag åker hem och aldrig kommer kunna komma tillbaka till samma liv.

jag har också börjat märka att folk säger att de inte vill att jag ska åka hem. även om jag inte har en jätte nära vän här, så är det "light" vänner som säger att jag borde stanna, då känner jag faktiskt att jag har uppnått något stort. jag har lyckats trycka mig in i dessa personernas vardag, när de egentligen inte hade något större behov av att känna mig.
när folk säger att jag är den enda de känner i en folksamling, eller när folk pratar med mig istället för någon annan. det är en kul känsla. när man till och med har insider jokes med vissa personer, det är så kul.

ibland så stannar jag bara upp och tänker, "jag lever i USA". idag på bussen till skolan så tittade jag in i en spegel på bussen och tänkte, "jag sitter här på en gul skolbuss, påväg till high school, och det känns helt normalt" men samtidigt så känns det fortfarande lite overkligt när man verkligen tänker på det.
det är egentligen inte förrän jag tittar på en världskarta som jag verkligen förstår hur långt borta jag är. det är ett helt hav emellan.

det är rätt kul att se hur jag hanterar olika situationer nu också. idag när skolan helt plötsligt utrymmdes efter skolan och rehersals ställdes in så stod jag där utan skjuts. innan så skulle paniken börjat vandra och jag skulle inte ha någon aning om hur jag skulle kommit hem. istället så pratar jag ut till alla och sägar att jag behöver skjuts. det är så mycket lättare, så helt plötsligt så har jag skjuts. sen eftersom hon har skjutsat mig hem innan, så sa jag att jag hade dåligt samveta att hon skjutsar mig hem ibland, men hon sa såklart att det var ok (amerikanare är så snälla) känns inte allt så mycket bättre då? jo.
det bästa sättet att hantera en obehaglig eller pinsam situation är helt enkelt genom att prata. blir det mer pinsamt...shit happends. oftast så är det helt glömt nästa gång man ses, och annars så får man glädjas åt att de andra fick ett gått skratt, eller nåt.
därför älskar jag amerikanare, de har en förmåga att prata sig ur pinsamma situationer, genom att kanske säga att det var pinsamt när något hände och sen gör de det till ett skämt :P de oroar sig mindre helt enkelt när det kommer ill att skämma ut sig själv.

phuu...

detta blev sååå mycket längre än vad jag hade planerat...skulle bara vara den första paragrafen...ops


frankrike 2011, atlanten i bakgrunden

sommaren är påväg! Midsommar!! :D


matte freak!

haha....jag kom precis på (av någon anledning) att jag skulle checka den ny gymnasie reformen, och speciellt matte eftersom det typ är den enda kursen där jag lär mig nya saker. kollade igenom kursplanen och ser att vissa saker som jag kan i matte 4. jag får vell bara hoppas på att jag kommer ihåg det när jag kommer upp till den nivån. igentligen så kan jag inte vara säker på det jag läser, jag gissar egentligen bara vad som betyder vad när det kommer till de svenska uttrycken, jag kan de ju bara på engelska :P egentligen så skulle jag hoppas på att göra all trigonometri när jag kommer tillbaka, för det är något jag kan rätt bra nu. kommer bli kul och kunna regera lite på vissa områden, och bra då jag bara kommer behöva fokusera på de sakerna som jag inte kan.
kollade också igenom den "gamla" gymnasie reformen, och ja, jag har gjort vissa saker i matte E. hehehe.


                             

comedian?!

vad händer?! helt plötsligt så har skolans "clown" fått för sig att jag är jätte rolig. jag vet inte vad som har flygit i han, men han skrattar hela tiden åt mig. orsaken tror jag egentligen är att min snabba käft har verkligen kommit igång igen. ja den käftes som säger kommentarer till allt, inte alltid snällt...det tycker i alla fall han är jätte roligt...enligt mig så är HAN rolig...inte jag... ( nej, jag kommenterar inte allt :p de flesta kommerntarerna är bara i mitt huvud)
som vanligt så rullar allt på som vanligt...jätte kul...lite andra roliga facts kanske...enligt Mr cremenini så ska det stå "the foreign" i yearbook när det är en bild på mig...jätte kul :P.
influensan sprider sig här också. de har till och med stängt vissa skolor eftersom helften var borta pga det Oo. vi har klarat oss bra so far..
idag så var det som en lite halvkass sommardag...OCH JAG VAR INTE UTE!!! det var upp emot 20 grader, men blåsigt och kanske bara lite soligt. har inte så mycket information då jag satt inne hela dagen. så denna morgonen så tog jag chansen och gick till bussen i bara fleece(och vantar såklart) och jag frös inte! och för en vecka sedan så hade vi delay pga snö! väder ändringar där ja.
jobbsökandet fortsätter.........det är såå tråkigt....och ingen som hör av sig häller. JAG VILL HA ETT JOBB!
jag älskar study...skulle bara säga det..jag äger alla på kort (eller i alla fall nästan) jag fuskar i alla fall inte jämnfört med några andra...

ha det gött hemma i snön MOHAHAHAH


the new year

nu har sökningen på en ny utbytesstudent börjat och sheila ( min area representative) har fått två profiler som betty har tagit del av, och därför jag. såklart så kan jag inte säga någon om dem. det känns konstigt att tänka sig att för ett år sedan så satt jag där på en papperslapp med en bild och ett personligt brev, och utifrån det lilla så valde hon mig. det är lite roligt också nu när jag läste profilerna, då en sa att den älskade usa och kunde inte vänta på att gå i high school. då kan man nog säga att den skulle ha blivit lite chockad om man hamnar i springfield, men jag förmodar att jag hade samma förväntningar, och mitt år är ju skit bra.

jag har läst från andra utbytesstudenter att de kände att det var konstigt och fel att det skulle vara en annan som kom in efter och tog ens plats i huset, ens rum och gick på ens skola. det kanske känns lite konstigt för mig men egentligen inte så farligt. eftersom att jag har träffat två av de föredetta utbytesstudenterna så känns det som om nästa person in i huset är bara en tillökning i familjen, så jag blir bara glad när jag vet att någon annan kommer att uppleva samma sak som jag!


så här såg jag själv ut första gången som betty såg mig, usch vilken bild men det känns som om det funkade med den :P


back to shakespeare

dagen idag innehöll en fieldtrip till lenox för att de macbeth med folket som jobbar på shakespeare and co. den var helt ok då man tänker på att det var 5+2 pers som gjorde hela pjäsen.
det kändes som om man var tillbaka i november igen med de roliga bussturerna och allt folk. önskar bara att dagen kunde ha varit lite längre.
det var kul att se pjäsen som vi själv hade gjort ur ett annat perspektiv, dock så var inte fighterna bra över huvud taget, lite klent. och man satt där och sa allas repliker igen. men jag kunde knappt sluta skratta, vet egentligen inte varför men förmodligen för att vissa repliker sades på så olika sätt gämfört med oss.
sen så dödades lady macduff genom att strypas/hängas, skulle vara så coolt om de skulle gjort så i vår play också :P
på vägen hem så blev det mcdonalds, första gången sedan jag kom hit, stolt. men när vi var inne på det ämnet så kom de andra på (katie, rebecka, micaela) att jag måste äta på fler resturanger då jag knappt äter ute över huvud taget.

en bra dag helt enkelt med massa nostalgi..


melodifestivalen...

nu vill jag inte vara en sån som bara sitter här och klagar på allt och alla me jag hörde precis björn ranelids låt från melodifestivalen..och det är svårt att inte säga något. det är faktiskt en bra låt, men varför snackar han genom hela låten!? jag hade ingen aning om att man kunde ta sig igenom melodifestivalen genom att prata, men det känns som om han är kapabel med allt...
annars så kan jag säga att det känns som om det är ett starkt startfält i finalem med många bra artister, så det är bara att hoppas på det bästa ;)

denna låten gillar jag!


cleaning party at my house!!

halva dagen så städade jag...musiken på högsta volym och sen så rockade jag loss och dansade omkring i min glee tröja och PJ's och städade hela rummet! nu är det rent och 95% av mina kläder är tvättade, känns så skönt nu i efterhand. men det tog ett tag..


DO YOU KNOW ENGLISH?!

yep, något som jag verkligen gillar är när lärare behandlar en som alla andra. Mrs Lewis min chem lab lärare är en av dem. jag trodde först inte att hon visste att jag var en utbytesstudent men förra veckan när jag var tvungen att berätta för henna att jag skulle till california så sa hon att hon hade vetat det hela tiden...WOOT!? och hon sa inget till mig. men det göttiga är att hon ställer precis samma frågor till mig som till alla andra "tumme upp".
om man säger så så är vell de flesta lärarna så nu, medan de var skillnad förra terminen då de nog tvivlade på min kunskap.¨
mr cremenini är också en karaktär. jag har säkert berättat om honom inan...han ser ut som en surgubbe och beter sig lite som en också..hehehe....men han är så skön. på rehersals förra veckan så var det något om att de behövde stolen som jag satt på och han sa bara "ta den ifrån henne" och alla bara, var snäll hon är ju utbytesstudent. och han bara jag bryr mig inte att hon är utlänning ni skulle ha sett hur jag behandlade en invandrare från israel förra året, hon var redo att åka hem...HAHAHAHAHAHA. han är så skön.
och idag så täckte jag en roll och jag och katie stod där och läste replikerna, och jag fastnade på en del ord som jag aldrig hade hört förut, så han ställer mig bakom mig och nästa gång min tunga knöt sig så sa han "do you know english....?" och jag kände bara ehmm hur svarar man bra på det uttalandet.. jag sa bara maybe och han gick iväg. han är såå skön. nu i efterhand så tänkte jag att jag borde ha sagt "kan du svenska? nej, sen kan vi börja snacka" eller något sånt men då hade han nog blivit lite irriterad, och jag kan säga att han är den sista personen som man vill göra arg...mhm

"tumme upp" för lärare som beter sig lika jävligt mot utbytesstudenterna som mot alla andra :P


delay.....NOT snowday...

vaknade upp idag innan väckarklockan ringde. det händer inte ofta men det var förmodligen för att jag kände på mig att det skulle bli en delay, vilket betyder att skolan börjar senare. jag låg i sängen och väntade på att telefonen skulle ringa, och jag kan säga att om den inte skulle ha rungit så skulle jag ha varit väldigt sen. men telefonen ringde och jag var förberädd med att ha en telefon bredvid sängen, men såklart så var den helt död på mårgonen, så när jag hörde telefonen så rusade jag upp ur sängen (förvånad över att jag inte svimmade) spran in i källarrummet och tog telefone, men missade samtalet precis, och efter att jag hade försökt att hitta medelande knappen på telefonen så gav jag upp och smsade en vän istället som sa att det var 2 timmars delay, så jag satte väckarklockan på 7.40 och somnade om.

ungefär halva skolan var där idag, så vi gjorde absolut inget på lektionerna föruton sculpture där det alltid finns något att göra. efter skolan s¨å var det rehersals och det var roligt, jag älskar mr cremenini!!! just sayn'

och det rullar på och imorgon är det fredag, hoppas att det snöar typ 4 meter inatt så det blir snowday och sen kan allt smälta under dagen och så börjar våren i helgen, skulle vara helt perfekt!


RSS 2.0