lady macduff



jag vet att kvaliten är dålig, men eftersom man inte kunde spara bilderna från sidan så var jag tvungen att göra en print screen, och eftersom jag tror att jag inte har något bra program att öppna den i så jag kan göra det till en bild direct så fick jag klistra in det i ett word dokument, skriva ut det, scanna in det och  spara som en bild....det måste finnas ett bättre sätt...
ni kan se alla bilderna från lenox här http://shakeandco.smugmug.com/Fall-Festival/2011  bara klicka fram till springfield macbeth för att se bilderna från våran.

I'm back..

äntligen tillbaka i gymmet. blev en riktigt bra workout idag så jag kommer ha så mycket träningsverk imorgon. men egentligen skulle jag hellre göra teater än vara tillbaka i gymmet, men sånte e livet, allting tar slut någon gång. nu borde jag göra läxor men jag känner verkligen inte för det, det tar ju bara en massa tid. egentligen är det inte så svårt det tar bara tid.

godnatt.


nu har vi ljus här i vårt hus...

eller i alla fall utanför huset. all julbelysning på träd och buskar är uppe, kransar ar också famme. snart så ska vi pynta hela huset med gran och massa annat smått och gott.
julkänslan är dock långt borta, kan bero på att igår när vi satte upp lamporna så gick jag omkring i hood och tights utan att frysa ett dugg, och solen sken. det är alltså fortfarande varmt på dagarna. det blir dock svin kallt på kvällarna.

igår så var det ju black friday, så vi tog en liten tur till holyoke mall på kvällen, och det var helt tomp för alla som har shoppat hela dan hade försvunnit. hittade en tröja och ett halsband på forever 21, köpte ochså ett sött hasband med en pudel till betty.

idag ska vi nog en runda till north hampton med martha (bettys kusin från arizona) så jag hoppas att kunna få en del av julklappshandligen klar idag.

igår så hade jag tråkigt så jag bestämde mig för att gå in i "skogen" i trädgården. (jag vet inte om man kan kalla det för skog längre efter en tornado och en snöstorn) vi har sett vita grejer så jag ville kolla ved det var. det visade sig vara bitar från hus, efter tornadon. där fanns också isolering och lite annat smått och gott. tyvärr inga dyra smycken eller når :P
efter den lilla turen så hittade jag en festing på min tröja, och gud vad stora de är här. i sverige när de inte har något blod så är de ju såå små så man nästan inte ser ddem, men här så är de större, har inget bra att jämföra dem med, de är också lite rödaktiga. läskigt.

ha det bra och njut av kylan och snön som jag har hört är påväg mot sverige :P

fall festival always in my ♥



bild från avslutningscermonin (dansen), tyvärr så är mitt huvud bakom en hand...

thanksgiving

det var inte så märkvärdigt.
hade 10-15 personer över, åt en massamat (kalkon såklart), en massa kakor och sedan en enorm röra i köket.
jag åt banana cream pie...mmmmmm...så gott, och choclet chip cockies med oreo i var inte så dumt det heller, det kändes som om jag skulle sprängas efter all mat. men nu är röran i köket borta.

idag(fredag) så är det black friday, vilket betyder, stoor shoppingdag. de flesta affärerna öppnar vid midnatt och har öppet hela dagen och det är rea överralt. vi åkte inte ut för att shoppa utan för att titta på kön till walmart. tydligen så var den mycket större förra året, men det var ändå en del folk. vid midnatt så började folk lämna så jag förmodar att de fick reda på att de inte öppnade förrän senare, synd om dem som har suttit där i flera timmar. på nyheterna så snackade de om några som hade campat sen onsdags morgon. det är ju helt galet, bara för att komma först in i en affär, om det var en galapremiär eller en världsnyhet som skulle släppas så kan jag nästan förstå det, men det är walmart vi snackar om här...



thanksgiving outfit och redo att kolla kön till walmart...



...vilket faktiskt var en liten besvikelse, det var inte så mycket folk.

today- thanksgiving, tomorrow- christmas

så happy thanksgiving allihopa!!

igår var vi på bright nights, vilket är att de sätter upp en massa lampor i forrest park och så åker man genom med bilen och kollar på det helt enkelt. har inga bilder på datan just nu men det kommer nog. jag stod genom solluckan, eller vad det kallas, i bilen hela tiden och tog foto, så mina händer var ihälfrusna efteråt. det är riktigt häftigt och tydligen så tar det 3 månader att sätta upp allt.

precis så var det macy's thanksgiving parade, som är en gigantisk parad so går genom new york, och det är den som kickar igång julen. det sista som händer i paraden är att jultomten kommer med sina renar. det är det ögonblicket som alla barn väntar på för då är julen här. det måste vara kul att vara den jultomten, att flera miljoner personer väntar på att man ska komma upp i rutan.

men idag är det thanksgiving, vilket betyder massa folk och massa mat, vi får se hur jag mår imorgon :P



scooby doo running through time square

.


snyft...

ett annat inlägg om fall festival.

idag var det wrap up så vi åt torta, pratade och grät. jag har kommit så nära alla dessa personerna och vi har gjort något stort och fantastiskt tillsammans. jag har njutit av varje dag då jag har varit i skolan till 9 och varit för trött för läxor och sovit första lektionen i skolan. nu är detta över och det är så sorgligt. varje gång jag tänker tillbaka på hela kalaset så får jag nästan tårar i ögonen. att veta att jag aldrig kommer att ha den känslan som jag hade i lördags efter vårt underbara uppträdanden, med dessa underbara personerna är så hemskt. även om jag kommer träffa alla igen och kanske göra musikalen med många av dem så kommer det inte vara samma sak. jag önskar bara att jag kunde spola tillbaka tiden och uppleva dessa veckorna igen och verkligen njuta av dem till det yttersata...alla personer har varit ett så stort stöd för mig här, även om de förmodligen inte vet det själv, men så är det.

presis som jag sa i mitt lilla tal (som jag totalt bröt ihop under) så hade jag inga förväntningar, och jag tyckte det var helt redicoulus när folk sa att familjen var förenad igen. nu i efterhand så förstår jag dem. vi är som en familj, går igenom svårigheter tillsammans, skrattar och har roligt tillsammans. fightas och blir ovänner men i slutendan så är vi alla där och stöttar varandra.

men som de säger, slutet på något är början på något annat, frågan är bara vad som kommer här nest.

jag är så glad att jag kom till den största getto staden, fick träffa alla dessa olika människorna, för det är en av de bästa sakerna som har hänt mig.

+jag fick micaela att börja gråta (hon svor att hon inte skulle göra det :P)

ta vara på varje stund för ni kommer annars att ångra er en dag

LOVE <3

"When shall we meet again?"

hundra...

om 3 timmar så var det 100 dygn sedan denna bilden togs, 100 underbara dagar!


fall festival!!! saturday

nu ska jag faktiskt ta mig tiden att berätta om hela kalset efter det lite konstiga inlägget.
fall festival är 10 skolor som under 7 veckor repeterar och övar in en shakespeare play. sedan träffas alla och man uppträder i lennox (shakespeare and company).

så lördagen är den stora dagen och vi skulle uppträda, jag kommer korta ner detta lite för annars kan jag skriva forever. vi såg först romeo and juliet, ingen komentar..... den var inte bra helt enkelt, men efter det så var det much ado obout nothing, eller vad den heter. den var riktig bra och såå rolig.

efter det så var det 12th night, vilket vi inte kunde se för vi var tvungna att förbereda oss för våran show.

innan jag berättar om våran show så är det vissa saker man måste förstå ( vilket e typ omöjligt om man inte har varit med om det). fall festival är en massa tonåringar som älskar ved de gör och älskar vad alla andra gör. man får en stående ovation även om det var skit dåligt. folk skrattar skriker och hurrar för att visa deras känslor under showen. och men e sååå nära pupliken så det e inte sant. allt e så ihoptryckt och man e typ förenade.

det fanns en annan skola som också gjorde macbeth så såklart så var vi tvugna att toppa det.
när våran show började så var jag såååå nervös, jag tror inte att jag har varit så nervös i hela mitt liv. allt börjar med häxorna, men sedan är det fight. och jag kan bara säga att alla älskade fightrena, alla hurrade och skrek för vi körde full speed, inget fegande här inte. jag behövde inte ens skrika när jag dog för hela publiken skrek och det var omöjligt att överrösta dem. sista fighten mellan macbeth och macduff var såå tense. hela publiken stod upp och skrek. folk på första raden sträckte sig efter jayare(macduff), som om han vore justine bieber eller nåt. alla hurrade varje gång han kom in så den som pratade efter honom var tvungen att tysta publiken, det var helt sjukt asså.

jag vet inte vad jag mer kan säga, all stress som detta har gjort allting som har hänt, det kvittar just nu för det var värt det. det var värt att komma till den största gettho staden, för jag fick träffa alla dessa underbara personer och vara med i fall festivall. jag kommer gråta på måndag när vi har våran sista eftermiddag tillsammans...det är allt jag kan säga för dessa personerna är underbara!
I'M SO PROUD OF YOU GUYS!!!

even more hearts....

gårdagens inlägg värkade kanske kristall klart, men idag är känslan starkare, jag vet inte hur jag ska beskriva det... just nu finns det en grupp peroner i mitt liv som e som en familj. de gör så att jag har en underbar tid här... jag kan inte förklara det....

mer än att säga

the voice is in my sword

when shall we meet again

are you a man

where is your husband

all my pretty chickens

out dam spot , out

she should have died here after

frie of tretery

knock knock

nospainting sir, sleep and urine!!!


I just can't stop smiling right now!!
jag kan inte säga mer nu
I LOVE YOU GUYS
och jag funderar seriöst på att komma tillbaka nästa år bara för att kunna vara med i fall festival <3

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥



having an awsome time!

premier!

when the herley burley's done, when the battle's lost and won!!

opening show idag på morgonen...gick....sjukt.....BRA!! jag e såå stolt över alla!! det må ha varit för middle school elever så de skrattade vid morden och sånt, men vadå.
showen på kvällen var också bra även om jag vet att jag tillsammans med min mördare messed it up a little bit, men det vet ju ingen :P

nu är det bara att ta en varm dusch och ladda om för imorgon då vi också har två shower
whooo I love this!!

skulle varit foto på en tröja men blogg.se är inte på min sida idag....

iiiihhhhh

dads italian soup and some knäckebröd, ett perfekt slut på en lång dag

imorgon så är det dags för showtime, openingshow imorgon bitti för middle school, är inte nervös än men jag vet att det kommer.
det är bara att ta snabbaste flyget hit och se showen på onsdag kväll :P

<3

GRATTIS på farsdag PAPPA!!


3 månader

det har gått tre månader... time flies som man säger

igår så spenderades några timmar på eftermiddagen at the mall, med micaela, katie, rebeckah och caitlin. det är galna folk det, jag kan bevisa det med att berätta att mitt i en affär så börjar micaela dansa till musicen som om det var en musikvideo...
efter det så åkte vi hem till micaela och åt revben och bakad potatis, mmmm... vi kollade också på filmen macbeth (färg) som de köpte (de köpte 4 shakespeare filmer sammanlagt...), jag ska varna er, den filmen är såå dålig. våran show är såå mycket bättre. resten av kvällen var bara snack och andra dåliga filmer + att jag såg deras show från förra  året. det var en komedi och den var jätte bra (the taming of the shrew).

efter några timmars somn så var det dags för rehersals idag kl 9. och den enda bilen som var tillgänglig hos micaela var en gul mustang gt, var bara tvungen att säga det, så jag åkte mustang till rehersals. efter att mördarna har blivit utkickade så var vi tvungna att träna min scen med den nya mördaren, så nu är äntligen min scen helt koreograferad efter mycket om och men.. det blev en hel run through idag och det gick bra. showen får vara högst 90 min och vi gjorde den på.....85 min, jag e så stolt över alla. måndag e sista run through innan opening, iiiihhh det e nära nu.

caitlin hade med sin kamera till rehersals idag så här e lite bilder på vad vi egentligen gör där :P



thank you dan for laughing after killing my child...

me and my three kids


okey...I will die...laughing

me doing forever 21 pose while micaela is doing....some other pose...

got into a fight :P

macbeth...rebeckah and micaela (delad roll)

ha det gött :)

11.11.11

jag tror inte att det ärnågon som har missat att det är 11.11.11 idag, men här i usa så är det också veterans day vilket betyder ingen skola. egentligen så är det för att hedra soldater men tyvärr så tror jag att fler bryr sig om att det inte är någon skola.
-
igår så hade vi våran första dressrehersals. det var kul och se alla i sina kläder, men det resulterade i att jag skulle fightas lite och dö i en klänning som inte är så jätte vid... men det ska nog gå bra.
alla tror att pjäsen har någon förbannelse över sig detta året, för några veckor sedan (precis innan snöstormen) så blev två killar avstängda för att de hade varit uppe på skolans tak. en hade en hyffsat viktig roll, medan den andra kunde vi klara oss utan. egentligen borde de inte ha blivit avstängda för det var första gången som de hade gjort något så de borde bara ha fått en varning, men , men. sedan igår så fick vi reda på att "mördarna" får inte vara med längre, det var ett beslut som skolan hade gjort så nu måste vi fylla deras platser... men jag tror det kommer lösa sig endå.
-
paulin är också på besök nu. hon är den som föder upp pudlarna och hon bor i main. det var kul för vi pratade och när jag sa att jag var från sverige så sa hon att hennes man var svensk, och då tänkte jag gud vad kul. men presis som alla andra amerikaner, så är inte han svensk, men hans mor eller farföräldrar är svenska... nästan alla amerikaner säger att de är något, men offtast så är det några generationer bakot som har den nationaliteten.
hon lärde mig i alla fall hur man borstar pudlar på rätt sått, så det inte gör ont.
-
snart så ska jag till the mall med några vänner, och sedan så ska jag sova över hos en av dem. imorgon så är det tillbaka till rehersals kl 9...

ni får ha det så bra så länge
:)

kaos...

jag vet att jag e dålig på att skriva, men just nu så spenderar jag hela dagarna i skolan, bokstavligen... jag kommer dit klockan 7 ish och så lämnar jag kl 9pm. equal 14 hours in school!!! så när jag kommer hem så borde jag göra mina läxor(som jag måste ha dator för att göra) men såklart så har jag ingen energi kvar. tyvärr så kommer detta bara hålla på ett litet tag till. jag tycker verkligen om dessa långa dagarna i skolan, trodde aldrig att jag skulle säga detta...

det får bli allt
ha det bra :)

snowstorm...

det har hänt en del sen sist kan man säga.

allt började i lördags, då det faktiskt började snöa omkring kl 12 när jag skypade. sedan vid 3 så bestämde vi oss för att åka till en sport affär för att kolla på vinterjacka. när vi hade varit där i kanske en halvtimme så går strömmen...det fanns ju fortfarande lite ljus kvar så vi stannade. sedan gick strömmen på igen för att väldigt snart stängas av igen, då köpte jag en jacka (som ska tillbaka) och som tur så funkade kassorna. vi körde hem och träden föll nästan bokstavligen omkring oss. det låg grenar överrallt och det var ett mirakel att inga vägar var blockerade på våran väg hem. när vi svängde upp på newton rd så ramlade faktiskt en grenpå bilen men det var bara en liten som tur var. när vi kom hem så började vi med mat direkt för vi var rädda att strömmen skulle försvinna. precis när betty kommer in med steakarna så går stömmen, men kommer igon direkt. detta hände typ 5 gånger. sedan när vi sitter och äter i soffan så gick det av för gott. när vi då har suttid där ett tag så är det ett blueish(blåaktigt) ljus som lyser upp hela trädgården. jag blir skiträdd och trodde att det var något i källaren som exploderade. dsedan kom ljuset igen och jag går och kollan ner i källaren och inser att det inte hade med det att göra. jag vet inte hur vi fick reda på det , men det kan ha varit generatorer som exploderade efter att träd ramlat på dem, det kan också ha varit åska, det e lite oklart. den natten så sov jag uppe i "svarta rummet" för jag ville inte sova nere i en mörk källare. det var inte så kallt faktiskt.
-
söndagen spenderade vi med att städa en del, och redan på morgonen så sa de att skolan var inställd på måndagen(då visste vi inte hur mycket skada det var så vi tyckte det var konstigt att de sa det så tidigt), men vi klarade dagen och på kvällen så åkte vi till steve's hus och sov där. tanken var nog att vi bara skulle vara där en natt men så blev det inte. jag sov helt enkelt på soffan.

vi stannade hos steve's och bara var där och sedan måndag kväll så var huset fullt med kalla vänner. det blev middag med alla och sedan så stannade victoria, en dotter till en av vännerna, här och sov över på soffan bredvid min.
-
tisdag spenderade jag med victoria i huset och kollade på en massa filmer, jag har kollat på så många filmer denna veckan. på eftermiddagen efter lite shopping så kom jag och betty på att dessa dagarna är bra för daytrips, och vädret skulle vara bra, och new york hade ström tillbaka, så då är det ju perfect att åka till new york. eftersom kara vill dit så ringde jag henne och frågade om hon ville hänga med. så det slutade med att kara kom hit med hela familjen (som också var freezing). den kvällsmaten så var det alltså ännu fler folk här.
-
onsdagen så blev det alltså new york, vi behövde bensin och en mack hade sagt att de skulle få en ny lass med bensin på morgonen så vi var där tidigt, men såklart så kunde de inte ta kredit och betty ville hålla i kontanterna, men efter ett tag så löste det sig. (historien om bensin och macker är en helt annan historia)
new york bestod av brooklyn bridge, 9/11 och time square at night. 9/11 var intressant men ändå svårt att verkligen förstå vad som hände. vi tog en audio tour så man gick in i world financial center och titta ut över där tornen stod.
det var så kul för jag såg minst 5 sällskap av svenskar. svenskarna övertar new york, och det roliga är att de inte vet att jag förstår vad de säger eftersom jag pratar engelska hela tiden .
-
torsdagen så bara gick vi omkring ock gjorde inte mycket. tog nog en promenad och kollade filmer
-
fredagen blev en tur till north hampton på eftermiddagen där jag införskaffade lite mer julklappar. kara och victoria sov fortfarande här. men jag tror att victoria fick tillbaka strömmen men vi hade så kul så hon stanade här. kara hade ingen ström så hennes familj åkte till någon släkting medan hon stannade här.
-
idag så är det lördag och vi har varit utan ström (typ) i en vecka ( inte för att vi har lidit så mycket ;P)
jag hade endå repetitioner idag och det var ett mirakel att de kunde sprida informationen. efter att vi har missat en veckas repetioner så har de flyttat alla uppträdanden en vecka framåt.

halloween är också en sak. jag såg typ fram emot det, men the mayor ställde in det eftersom det är instabila träd och elledningar överrallt, intressant hur mycket makt han har. så ingen halloween för oss.

skola har varit inställd hela veckan och vi får se om vi har skola på måndag. central high har också varit ett "skydd" för hemlösa och folk utan ström.

bensin.....första kvällen så skulle vi åka och skaffa bensin och de bensinmackerna som hade möjlighet att pumpa bensin var fulla med bilar, och långa köer. många blev helt slut på bensin så man var tvungen att leta efter det. och kreditkort funkade inte så det var kash för hela slanten. en mack som hade bensin på eftermiddagen var helt slut på kvällen. folk var som galna. maten börjar/började också få slut på mat (de som var öppna tck vare generatorer).

vi har i alla fall klarat oss här, det finns säkert en massa annat att berätta men detta är redan för långt :P



RSS 2.0