the first day.....

of HIGH SCHOOL!! and I survived :P

okej det har äntligen börjat, och det e rätt skönt faktiskt.

dagen började med att jag skulle ta bussen till skolan, den skulle komma 6.54 och jag var där typ 5 min innan. jag stod där bredvid vägen och väntade, kl blev kvart över och jag ringde betty men hon svarade inte. klockan blev fem i halv och jag bestämde mig för att gå hem så betty kunde skjutsa mig istället. när jag kom hem sov hon så det tog typ 5-10 min innan vi kom iväg, då var kl typ fem över halv och då börjar skolan. förmodligen så stod jag på fel ställe så de inte såg mig men imorgon ska jag stå på ett annat ställe.

jag kom till skolan typ 5 i 8, och hittade mitt homeroom med lite hjälp. att jag var sen brydde sig inte läraren om eftersom det var första dan. tv var på och vi satt typ och gjorde ingenting, sedan berättade läraren lite allmänt om regler osv. jag träffade en thej där, ashley som var snäll och hjälpsam och sa att jag kunde fråga henne om jag hade problem. tyvärr så hade vi nog inga klasser tillsammans men kanske någon lunch. hon berättade också att man inte kan lite på någon på skolan och att man ska se upp med filka man umgås med. vi får se hur det blir med det.

efter homeroom så skulle jag till min första class, jag var tvungen att typ fråga tre gånger innan jag var säker, men det var pre calculus, så jag gick dit. deras system med schemat är helt scrued up, men jag vänjer mig nog. när jag kom till matten så var vi typ där i 5 min sedan kallade de i högtalarna att alla seniors skulle till aulan, så det blev inte mycket till lektion.

I aulan så sa de typ bara att vi är seniors och ska veta hur man beter sig osv osv, och att de ville att alla skulle söka till college, och en massa annat.
det var rätt kul för när jag satt i aulan så satt det en kille och en tjej bredvid mig som snackade. så sa tjejen att det var två utbytesstudenter iår, en från asien och en från sverige. och han bara , hur hittar jag dem, var dom snygga. jag bara satt där och skratta för mig själv, jag sa inget :P

efter aulan så gick jag till franska. man skulle typ presentera sig själv men alla var jätte dåliga och frågade typ hur man säger jag har. vi får se hur det blir, den är nog lite lätt för mig.
idag så hade jag 2nd lunch och det betyder att mitt under lektionen så går man och äter, för att sedan komma tillbaka till lektionen. lite konstikt. en tjej från franskan (som jag glömt namnet på) följde mig till cafeterian, så jag var inte ensam. det var typ kaos i kafeterian men både hon och jag hade med oss mat så vi satte oss bara någonstans. hon är junior så hon introducerade mig för några andra juniers. sedan började alla gå och då var lunchen över och vi gick tillbaka till franskan.

sedan hade jag practical economic. där hände inget. läraren snacka lite, gav oss platser och sedan satt vi där i 20 min och väntade på att klockan skulle ringa. varför får man inte gå??

efter economic så var det chemistry vilket var sjukt. läraren (mrs Urhiafe) hade massa regler och hur hon ville att allt skulle gå till. om man missa en lektion så fick man inte fråga henna vad man missade utan skulle läsa på en lapp, och anteckningar sparade hon inte så man är tvungen att fråga någon om man behöver anteckningar. sedan fattar jag inte vad människan säger ibland. hon har rätt grov accang (så stavas det inte) , så ibland låter det som om hon bytar till franska eller nåt. och alla dessa orden som man ska kunna inom kemin. hon sa att dessa orden får ni inte fråga om utan det ska ni kunna... jag sa i alla fall till henna att jag inte fatta det, och hon bara "talk to me, I have long day on monday". förväntar hon säg att jag ska stanna kvar på måndagar längre, tror inte det.
om inte det var nog så gav hon oss en stoooor läxa till på fredag. så först måste jag lära mig orden sedan kan jag göra läxan.

nog pratat om kemi. de släppte oss några minuter tidigare idag för att alla skulle hinna med sin buss. när jag kom ut så började jag typ i mitten och kolla efter min buss. när jag hade gått till slutet så visade det sig att in buss var längst fram.... men jag hann och kom av på rätt ställe.

imårgon måste jag fixa skåp och ska nog fråga om id. men när ska man hinna med det. man har fyra minuter mellan lektionerna och inte ens 30 min lunch. och eftersom alla är ute i korridoren samtidigt så är det precis man hinner tränga sig fram till nästa klassrum. och skåpet vet jag inte om det är tänkt att man ska hinna till mellan lektionerna men det är typ omöjligt. lika bra att skippa skåp och ha allt i väskan :P

hon från franskan spelar soccer så jag kanske ska hänga med henne på practise imorgon bara för att kolla, men ändå. jag ska nog överleva ett år.

det är allt jag kommer på att skriva nu men jag kommer säkert på mer att säga om skolan och lärarna.

vi hörs :)



huvudingången på skolan

the day after tomorrow

idag skulle vi få en orkan, som sedan blev en tropisk storm, och som slutade med lite regn och lite vind. nu tror jag att vi hade tur för typ en timme härifrån så finns det tydligen broar som står under vatten och hus som har dratts med i floden. det är ändå lite kul hur alla har förberätt sig med mat och sandsäckar (!) osv, och så fick vi inget. och inte ens strömavbrott fick vi, som tur var för det finns andra i närheten som har fått det. dagen idag är nästan trevligare än den igår om man kollar på vädret.den största skadan var typ löv och döda kvistar som har trillat av från träden
men i alla fall så skulle man stanna inne och det gjorde jag första halvan av dan för jag har nämligen städat hela mitt rum idag och badrummet. det tog några timmar men nu är det skinande rent.
efter det så var betty lite otålig och ville göra något så vi åkte till enfield för att kolla om marshalls var öppet, det vr det inte men vi åkte till target istället för jag behövde en svart kofta till skolan. så jag köpte en svart kofta och också ett par shorts. Jag har handlat såååå mycket men jag hoppas att det minskar medans tiden går, jag menar jag behöver typ inte köpa mer skolkläder iallafall. jag sammanställde alla mina köp igår och ska inte avslöja summan men jag har spenderat kanske 750kr på bara kläder till skolan som jag annars inte skulle köpt.
som rubriken säger så börjar jag skolan i övermorgon (tisdag), är lite nervös för stressen i skolan men vill träffa nytt folk.
kom också på att rubriken funkar för new york har svämmat över lite (har jag hört) precis som i filmen :P

har också precis hört att detta området som jag bor i är som desperate housewives eller houswives of beverly hills.. vad nu det innebär

halva mitt inlägg försvann helt plötsligt men jag tror att jag fick med det mesta

nu ska jag kolla på mtv video music awards :P vi hörs

happy B-day Brian!!

Happy Birthday Brian!! Ja, min hostbrother Brian fyller år idag och var precis där och käkade lite. var ingen annan där just för att Irene är på väg hit, så vädret är inte toppen.

så imorgon bitti så ska nog Irene vara här men det senaste är att det inte kommer vara orkanstyrkor utan "bara" en stark tropisk storm, jag kan inte skalan, men de minskar värdena för regn och vind hela tiden. innan hotade de med 20 inches of rain nu är de nere på högs 10. det är så kul att de mäter regn i tum.
det är väldigt stor risk att det blir strömavbrott, eftersom de har alla elledningar ovanför marken, så det kan hända att ni inte hör något från mig på några dagar. jag laddar datan nu och ska inte använda den till något onödigt (vad som nu räknas som onödigt) och hoppas på att batteriet håller hyfsat länge.
Det blir bara lite tråkigt om vi förlorar ström, vad ska man då göra hela dagen. man får inte gå ut, man har ingen tv, ingen data, ska man läsa en bok hela dan!? jag e tveksam.

lite annat roligt med stormen. vi bor uppe på en kulle och behöver inte oroa oss så mycket för vatten (jag har endå lyft upp alla mina grejer från golvet ifall det skulle läcka in i källaren :P), ändå så finns det en granne som har lagt sandsäckar för sin uppfart. han måste ha något väldigt värdefult i det garaget. men tänk om han måste komma ut med bilen imorgon?!
det finns en annan på gatan också som har gjort någon hemma gjord grej av mjölkpaket och plast för att hindra att vattnet ska komma in på uppfarten, väldigt intressant att se resultatet.
det roligaste med sandsäckarna är nog att när vi körde till unice och sedan till the lake så såg vi inte en enda som hade sandsäckar, ingen.

det var nog allt, vi hörs kanske imorgon (söndag) kanske om några dagar (efter tornadon så var de utan ström i 5 dagar :/ )


Six flags!

Var på six flags idag med Kara. det var kuul förutom att det var skit långa köer och tekniskt problem på en när man kom fram efter en timmes väntan. annars var det bra.
det blev bland annat en tur på batman som har typ tre loper med skruvar, flachback som är en sådan som man typ hänger i om ni fattar, fötterna är fria, det var sick och jag hade ingen aning någon gång om vi var up och ner eller på rätt håll, nära marken eller högt upp. en annan berg och dalbana i trä och så en frittfall. sedan blev det en del sjuka vattenbanor också.
till kvällsmat blev det en slais pizza. jag saknar den "svenska" pizzan. den vi fick var typ en cm tjock och en massa ost och lite pepperoni skivor.
även om jag trodde att jag skulle spy innan jag satte mig på en berg och dalbana, så var det en bra dag.

tydligen pga orkanen som ska komma så har de ställt in skolan på måndag, så "förhoppningsvis" så börjar jag på tisdag, vi får se.



min klänning kommer från forever 21 som from now on is my favourite store. :P

orkanen...

ni kanske har läst om orkanen som är påväg till USA. igår sa de på nyheterna att den förmodligen kommer till springfield på söndag men ska då bara vara en klass 1 eller hur man mäter. men det kan ändå bli 86 mph vindar, vilket är typ 38 m/s (om mina matte kunskaper stämmer rätta mig om jag har fel:P) och en massa regn. de skriver till och med på de digitala skyltarna längs motorvägen att man ska förbereda sig för dåligt väder. det betyder att folk köper på sig en massa mat och batteri.
det är inte säkert att den kommer till oss över huvudtaget, men vi kommer nog få rester av den endå.
i juni så var här en tornado som förstörde delar av staden, inte så mycket men en del hus. och "the rebuilding" blir nog inte lättare när det kommer en orkan.


annars så sitter jag nu i soffan och tittar på sex and the city 2 med Kara (utbytesstudent från indonesien), vi ska till six flags imorgon som är typ en nöjespark och ett vattenland, ska bli sååå kul! 



me and Kara

Newport!

ja, som sagt så var jag i Newport igår vilket ligger i USA:s minsta stat rhode island. det var jätte trevligt och vi hade jättefint väder.
för det första så tar det typ 2-3 timmar att köra dit och eftersom vi skulle lämna hundarna med dad så åkte vi 8.15 på morgonen. när vi kom dit så gick vi läns havet i några kilometer. men gick förbi alla dessa mansions, som är gigantiska sommar hus, vissa gamla och vissa nya. och det var varmt kan man säga. saken var att när man hade kommit en lång bit så var man tvungen att gå tillbaka samma väg för att komma till bilen.

efter det körde vi till någon annan del av stranden för att äta vår lunch. tydligen så var det stranden där alla seglare som dör ute till havs flyter in. sååå äckligt. men vi såg inga :P
sedan bestämde vi oss för att gå in i ett mansion. man fick en tur i huset med hörlurar, och huset var helt sjukt. det var guld överallt. t.ex så gjorde mamman sin dotters rum som ett erupeiskt slott, det var som ett prinsess rum och det var bara för att mamman tyckte att dottern skulle vänja sig vid att leva i en sån miljö eftersom hon typ skulle gifta sig med någon prins eller någon väldigt rik någon dag. det onödiga var att huset användes 3 sommrar sedan flyttade mamman och använde huset till tvätt, TVÄTT!?
sedan fanns det ett kinesiskt tehus i trädgården som pappan byggde till dottern för att hon skulle ha en tebjudning med sina vänner och det användes en eller två gånger.
i alla fall så var det intressant.

efter det så tog vi oss ner i downtown där det fanns lite små butiker, eller massor av smycke butiker i alla fall så jag köpte ett armband och ett par örhängen.
vi åt på en resturang och eftersom min pasta rätt var såå stor så orkade jag bara halva, men här kan man ju ta hem maten så vi får se om jag vill äta det någon annan gång

sedan blev det lite fler små butiker och sedan avslutades dagen med en chai latte på starbucks och en lååååång histora om en föredetta utbytesstudent, vill inte skriva något om den här :P



tehuset



the mansion we were in

newport

var i newport idag och ska berätta om det imorgon för vi kom hem typ 11 så jag orkar helt enkelt inte skriva en massa, men kommer en del bilder och text imorgon :)


springfield central high school

detta blir nog ett långt inlägg utan bilder, för jag har inget att fotografera helt enkelt.

dagen började med att betty åkte och hämtade upp kara, en yfuare från indonesien. hon har inget att göra om dagarna nu eftersom hennes föräldrar jobbar. vi tog en promenad och jag har nu hittat stället där jag ska hoppa på skolbussen, det konstiga är att jag ska korsa någons trädgård, vilket känns jätte konstigt men visst.
sedan äkte vi in till schs (springfield central high school) för att välja klasser och för att få en rundtur. när det gällde att välja klasser så var mycket fullt så det blev lite left overs men det blev bra, fast det ska ändras mer för tydligen så var den matteläraren som jag skulle ha skit dålig så mrs B(någonting) och mr conningham ska fixa det.
det slutliga resultatet (som ska ändras) blev:      (Jag översätter allt för dig mamma :P)

first semester:
practical law (usa:s lagar typ)
photography (fotografi)
french 3 (franska)
pre AP chemestry (kemi)
English 12 AP (Engelska)
Ceramics (keramik)
pre calculus (matte med dålig lärare så ska ändras)

second semester:
sculpture (kan inte namnet på svenska men man skulpterar helt enkelt)
h preAP chem L (nu blev jag själv förvirrad detta måste vara kemi labb eller nått)
french 3 (helårskurs)
preAP chemestry (helårskurs)
english 12 AP (helårskurs)
physical education (idrott)
pre calculus(helårskurs)

ja det blir nog en del ändringar men det är resultatet än så länge.
sedan fick vi en rundtur av mr conningham. det är en stor skola, det roliga är att för att man ska veta var man är så har de målat vånigarna i olika färger, men jag kommer nog endå gå vilse ett antal gånger. Han berättade också om cafeterian och att där ibland var matkrig för att vissa ville synas, hoppas att man aldrig blir inblandad i något sånt.sen varje morgon så går man igenom en maskin för att se så att man inte har några vapen på sig, och man måste alltid ha sitt skol id på sig och eftersom jag inte har det så får vi se hur det går första dagen. jag kommer vara sååå förvirrad.
han visade också dörrarna som man gick in på på morgonen och var man skulle gå ut efter skolan. tydligen så måste man typ springa genom skolan för att hinna till bussen.
när det gäller sport så får vi se hur det blir med det för tydligen så är dat alltid problem med det för att de inte håller träningstiderna, sp man vet aldrig när man ska bli hämtad. annars har jag alltid gymmet.
finns säkert mer att berätta om skolan men kan inte komma på mer nu, jo de har en simhall typ.

när jag kom hem så stack jag till gymmet själv. först lite powerwalk och sedan zumba.

ni kanske har hört det men det var tydligen en jordbävning i virginia idag som tydligen kändes i springfield. vi var dock i bilen då så det var nog därför vi inte kände något, men tydligen så hade någon på skolan märkt det. jag har inte hört så mycket mer om det så har inte så mer att säga om det.

imorgon så ska jag och betty på en road trip till new port. jag vet inte vad man gör där men det blir nog trevligt. tar med kameran.

ha det bra :)

måndag

dagen började med en sovmorgon till halv 11. eftersom inget var planerat så tog jag en promenad men marissa (en tjej som bor på gatan), skönt att äntligen få umgås med lite nytt folk. sedan så blev det gymmet som jag nu har skrivit upp mig på. det kåstar $20 per månad så det är inte så dyrt, men jag har bundit mig till minst 6 månader, så jag får hålla till där nu men det är trevligt där så det är nog inga problem. det är intressant när man tränar mer här än i Sverige, och än så länge ingen skräpmat, godis och bara läsk en gång! vad händer, men det ändras nog när jag börjar skolan och umgås med vänner, men vi får se. enligt vägen så har jag också gått ner ett pound, kanske var så att jag hade jeans på mig förra gången och skorts denna. men man kan alltid försöka se det positivt.

iväll ska min area representant komma hit och typ intervjua mig eller nåt, vi har inte träffats än så det e dags

ha det bra :)

söndag

idag precis som alla andra söndagar så åkte vi till sjön. och det första som händer när vi kommer dit är att det drar in regn och åska. kul. så jag och betty bestämmer oss för att åka till marshalls i närheten för att se om de hade solkläder. de har tydligen olika utbud på alla marshalls och eftersom detta inte låg i en stad där man har skoluniform så hoppades vi på att kunna hitta något, och det gjorde vi. så det blev två blusar/skortor till mig (svarta såklart), så nu har jag i alla fall fyra tröjor till skolan.

när vi kom tillbaka var vädret bättre och jag och brian gav oss ut en runda med jetskin. det var riktigt bra vågor idag att hoppa på kan man säga. men mitt i det roliga så helt plötsligt så dör den, och går inte att starta igen. vi är mitt ute på sjön med en död jetski. som tur så fanns det andra båtar ute, så de gav oss lift, annars kunde det blitt intressant. det roliga var att det var en ny jetski (eller kanske inte ny) och brian hade "a bad feeling" att den inte skulle funka som den skulle men vi gav oss ut på den endå. han hade till och med sagt till dad att om du inte ser oss på ett tag så åk ut med båten och hämta oss. och det var sant, det var något fel på den. men det blev en bra åktur endå innan den dog.

karma, dads hund fick också en present av betty. hon är besatt av tennis bollar och bär nästan alltid omkring på en. betty hade någre dagar innan varit ute och kört och hittat en massa tennis bollar. karma blev nästan eurforisk, hon visste inte vad hon skulle göra av alla nya tennisbollar. hon luktade på alla och smakade på alla för att se vilken som var bäst. det var så roligt och se.

vi får se vad som händer imorgon, har inget planerat än så länge.

ha det bra :)

gårdagen

igår var vi på en bridal shower, vilket jag först inte fattade vad det var, men det är när man träffar bruden innan bröloppet och ger presenter, spelar spel och äter typ. finns tydligen mest i usa. så jag kanske ska på hennes brölopp i oktober också ( om jag inte har något annat att göra). jag tyckte i alla fall att det var riktigt tråkigt eftersom jag inte kände någon där, satt bara i en soffa och tittade typ

sen körde vi iväg till några affärer för att köpa fler skolkläder men såklart så hittar man aldrig det man vill så istället så köpte jag två träningströjor. jag måste sluta handla annars kommer jag vara helt pank om några månader. men man spenderar nog mest första tiden för sen måste jag inte köpa fler skolkläder i alla fall.


provrum..

vad roliga vissa provrum kan vara :P


1 vecka !

kom också på att jag har varit här i en vecka nu, men känns som mer

bild från dagen jag kom hit (jag och betty)


skolkläder...och ZUMBA

så på eftermiddagen idag så blev det en kort runda till the mall bara för att se vad det är för kläder jag kan ha på mig i skolan, och det som gäller är att tröjan måste vara svart och ha krage, vad som då räknas som krage kan man ju fråga sig men jag kommer köra pike första veckan iaf. sen när det gäller byxor så är det svarta eller beiga, skjorts och kjolar till knäna. jag kör nog svart svart svart typ hela året.
så när vi kom in på macy's så var det lite deprimerande. alla dessa kläder och det man letade efter var svart pike och svarta/beiga byxor och skorts, och när man hittar ett par hyfsat snygga beiga skorts så är de tydligen för mörka. så till slut blev det ett par svarta byxor och två likadana svarta pike tröjor, inte så mycket att visa alltså. man får iallafall ha smycken och skarfsar på sig. Jag ska nog överleva.

sen blev det gymmet. först bootcamp som idag var cirkelträning och inte så hämskt så jag och steve bestämmde oss för att stanna och köra ett pass zomba. det var ju skitkul, så det var verkligen inte sista gången som jag gjorde det.
kom hem och fick tortillas med kyckling och sweetchilli sås, riktigt gått

nu sitter jag och kollar på grown ups och sedan blir det sängen, jag gick faktiskt upp kl 7 idag så...:)

registrering.....

idag var jag tvungen att gå upp kl 7 (!) för att vi skulle köra till skolan och registrera mig kl 8. men är det inte någon som får för sig och ringa till hemtelefonen kl halv 7? jo såklart, men tack pappa för samtalet :P.
när vi kom dit så visade det sig att jag var tvungen att ta sprutan för det var något nytt som de hade infört i massachusetts, så det var ett måste, men eftersom jag fick den av sjuksköterskan på skolan så gick det väldigt snabbt. allt annat gick desto långsammare.
vi kom dit typ kvart över 8 och det var redan kö. det var kanske 10 framför oss så det var inte så farligt, problemet var bara att datorerna hade slutat fungera så kön försvann inte. och om inte det skulle vara nog så när de hade fixat datorerna och kön blev mindre så gick brandlarmet på skolan, så alla var tvugna att gå ut och brandmän kom men det var såklart inget, så efter en halvtimme ute i den stekande solen så kunde vå gå in igen och då gick allt lätt (thank gud for that) jag vet inte hur mycket längre jag skulle kunna stanna där men gränsen var nära. men vi hade alla papper så det gick lätt.
nu ska jag bara välja kurser också, men det blir nästa vecka med mr. conningham.
det konstiga med registreringssystemet är att alla springfield public schools registrerar sig på samma ställe så det är inte konstigt att det blir köer. på måndag skulle det tydligen bli ännu värre med en timmes kö även om man kom innan 8.
iaf efter det så åkte vi till the grocery store och handlade lite, och sedan hem.

idag såg jag också min första volvo här i USA, lite kul och jag har bara sett en saab också.
nu ska jag nog ut i trädgården och "play ball" med hundarna


torsdag

okej, idag så var jag, betty och bella i parken( som jag har glömt vad den hette). det var väldigt fint men jag missade näckroserna och många blommor, de var alla överblommade. där fanns även små sjöar och en gås, eller vad det var. betty pratar om att det är en blandning men jag vet inte. den gåsen är tydligen alltid med de andra gässen som är av annan sort och brukar vakta ungarna, så sött. Tydligen så har nina döpt gåsen till mr big och den är större än de andra.

efter det så hade vi inget att göra så vi åkte till marshall vilket är en stor affär med billiga kläder, både märkes och icke märkeskläder. allt må vara billigt här men detta var tydligen billigare, jag har inte riktigt koll än. så det blev två toppar och en väska.

sedan blev det kvällsmat som idag var cheesburger med ungsbakad potatis och sallad, mycket gott. nu på kvällen så tog vi en promenad.

just det jag glömde nästan, vi var på en skola idag för att skriva upp mig, då visade det sig att jag tydligen saknade en stelkrampsspruta men enligt betty, mina föräldrar och yfu-papperna så tar man denna spruta vart tionde år så det borde vara lugnt, vi misstänker att det var en förvirrad sjuksköterska på skolan som hade varit där hela dan och var trött, men vi ska tillbaka imorgon kl 8 (!) på mårgonen för att skriva upp mig (idag var det 3 timmars kö) så vi får se hur det går då.

imorgon blir det nog zumba och kanske the mall, vi får se.



jag och bella i parken, dessa näckroserna brukar vara helt utslagna men de hade blommat över nu.



mr. Big



det jag handlade idag på marshall

rummet

hejsan alla!

nu har jag sovit i källaren men är lite nojig om det är här jag vill sova, men jag tror det blir bra i slutändan för det är som en liten fristad för mig och man kan ha massa vänner här om man vill, och eget badrum är alltid najs.

jag kom precis hem från en runda med hundarna. betty körde till en annan skola, där hon brukar ta en runda med hundarna. den skolan var verkligen stor och de var tydligen jätte stora när det handlar om sport. det kolaste var att när man går ut (graduation) så designar man en sten som sedan muras in i en mur som går runt hela skolan. jag vet inte hur gamla de äldsta stenarna var men jag såg några från 69.
vi får se vad annat jag kommer göra idag, för betty ska till the office och jag e hemma själv med hundarna.



här sov jag innan i gäst rummet.



detta är mitt rum nu (behövde tre bilder för att visa hela )


bye girls..

Idag så äkte carla nina och sandra hem. jag kommer sakna dem. det är så tomt i huset nu, men hundarna är kvar iallafall. nu har jag också flyttat ner till källaren, så där ska jag bo resten av året. det är ett sovrum och vardagsrum i ett typ och så har jag eget badrum. så det e gött, betty sa bara "välj vilket rum du vill" så jag valde det stora. annars kunde jag tagit det "svarta men det e mindre (såklart) och inget eget badrum eller tv :P , det kanske är mer stilfullt och har en finare garderob men det kan jag leva utan.

dagen idag började med att jag blev väckt vid åtta av carla som bara skulle säga hejdå, men jag somnade direkt igen. när jag gick upp sedan så bjöd uncle steve på glass till mig nina och sandra, dufny (hunden) ville dock inte ha någon idag, hon blev nog sur för att hon fick vänta i bilen medans vi åt glass.

senare så åkte jag och uncle steve till gymmet och körde ett muscle in motion pass. helt ok inte för jobbigt. steve är så himla kul och han känner typ alla så man träffar mycket folk. imorgon kanske det blir coure pass (eller hur det stavas), och på onsdag hade han tänkt att ta med mig till bootcamp. det kan bli intressant.

det har också hellrägnat hela dagen och tydligen så är det typ första gången på hela sommaren. får bara hoppas att det inte fortsätter så.

ni får ha det så bra där hemma :) kram

USA

Ja nu är jag äntligen här i USA. resan gick bra men tydligen så skulle någon från yfu möta upp mig i washington (där jag väntade i 7 timmar) för att visa staden för mig men det hände inte utan jag fick spendera dessa  timmarna med att titta på roliga personer, hur kul kan man ha det. när jag kom till hartford så var det inte bara betty som var där utan också tre andra tjejer som visade sig vara gamla utbytesstudenter (två av dem iallafall tror jag ) som bara var och besökte betty för två veckor.

första dan här (lördag) spenderade vi "by the lake" där host dad och brian bor . det blev en trevlig dag med andra bekanta och en lärare från central high (där jag ska gå i skolan). det blev en tur på båten runt sjön och även en runda med jetski med brian, det var sjukt kul, jag har aldrig gjort det förr så.

idag söndag så hämtade beth carla, nina, sandra och mig för att åka till the mall. och enligt beth så ver det en liten mall för att vara usa och då var det endå 3 våningar. vi åt middag på något ställe som jag inte kommer ihåg namnet på, men jag tänkte vara lite nyttig så beställde en fried chicken sallad. det var typ sallad och kyckling, saken var bara att salladen var gigantisk. efter hälften så var jag mätt, och det var sallad!!! carla sa att efter ett år i usa så kommer jag kunna äta så stora portioner. jag är tyvärr rädd för att det e sant. sedan stack vi till bion. vi såg friends with benefits vilket var en väldigt rolig film. och jag gillade stolarna i salongen för man kan gunga dom, det är riktigt bekvämt.

imorgon åker carla nina och sandra hem så det kommer att bli lite tomt i huset, men då kan jag flytta ner i källaren och få det stora rummet med eget badrum (jag sover i gästrummet nu). men jag kommer sakna dem.

men jag har det jättebra här :D kram

ses snart

HEJ! detta blir mitt sista inlägg från sverige för imorgon kl 7 så sätter vi oss i bilen för att ta oss till kastrup. Jag tror att jag kommer få ett super år i usa och hoppas att ni också kommer att ha det super här i sverige.




detta är inte ett hej då , utan mer ett vi ses snart igen för om 10 månader så är jag tillbaka i sverige igen.

Ha det bäst :)


imorgon smäller det!!

precis som rubriken säger så är det dags imorgon. imorgon reser jag till usa. imorgon börjar mitt äventyr. det känns helt overkligt men det är ändå skönt att det äntligen är här. jag har väntat på detta i mer än ett halvår och nu är det dags. det är svårt att beskriva känslan , jag kan bara säga att jag e jäkligt nervös inför flygresan men det e bara att hoppas på det bästa :P

min blogg

heej! detta är en beställning från mina vänner :P de vill helt enkelt att jag ska ha en blogg så de kan följa mitt äventyr i usa för det är det som ska hända. jag ska åka till usa i ca 10 månader och bo, leva och gå i skolan där helt enkelt
Här på denn abloggen så kommer jag alltså berätta om mitt år men man ska nog inte förvänta sig för mycket uppdateringar :P

för de som undrar så åker jag på fredag den 12 alltså


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0