why not play cards all night!?

så precis somm väderleken sa så kom snön igen...all skolor runtomkring slutade vid 11 idag eftersom snön skulle börja komma vid 12-tiden. ja amerikanere är lite rädda för snö. så medans alla andra var smarta (eller chickens) och slutade kl 11 så körde springfield hardcore och vi slutade vanlig tid, då gatorna var fulla vid snö och de flesta elevrna klagade eftersom de inte är vana vid att köra i snö vilket är förståligt. jag tog mig hem säkert i alla fall med bussen även om man inte känner sig så säker där i bussen utan säkerhetsbälten och en massa annat kasst.
under study (näst sista lektionen) så kom tanken upp, tänk om vi blir fast här för att ingen kan ta sig ut på vågarna!? men det är ju inga problem eftersom vi underhåller oss själva på study genom att spela kort, så varför inte fortsätta hela natten. jag var också jäkligt hunrig idag efter varken vettig frukost eller lunch så jag satt på study och åt någon annans granola bars MOHAHAHA, men hon gav dem till mig för min mage kurrade jätte högt. jag har verkligen börjat få in knycken på 13(kortspelet) men comba är omöjlig att slå (nästan ;p)
pga snön så blev alla efter skolan activiteter inställda så jag kunde åka hem YEY!

nu hoppas vi bara på att det fortsätter snöa så det inte är någon skola imorgon, in your face toquars!!

Life's good!
(förutom att mitt ägg gick isönder när jag kokade det)


cheerleading!!

detta är förmodligen en annan ursäkt till att inte behöva göra skolarbete, men om ni nu undrar hur en cheerleading rutin på high school nivå kan se ut så varsegod!! de var absolut inte en av de bästa men jag tyckte att de gjorde ett bra jobb.
 


när energin sviker

jag är så trött nuförtiden, man känner verkligen av att vinterlovet inte blev av, skulle bara vilja sova hela dagarna, men det går ju inte. när jag kommer hem tänker jag alltid att jag ska göra skolarbete (om jag har något) men det slutar alltid med att jag sitter framför datorn och gör något "vettigt" eller så tittar jag på tv eller något annat så länge det inte har med skolan att göra. det slutar alltså med att jag sitter där kl 10 på kvällen och gör allt...suck. nu hoppas jag bara på att det kommer in en snöstorm så vi kan få lite snowdays, alla behöver det, till och med lärarna klagar nu.

igår så var jag tillbaka till gymmet efter två veckors uppehåll pga lathet helt enkelt, och det kändes. mina lår idag år såå ömma. men jag har också märkt att jag har blivit starkare i överkroppen och armarna. jag kanske inte gör så många armhävningar men visst kan jag göra det nu, det är så najs! nu gäller det bara att fortsätta!

jag har nu också börjat ta promenader efter skolan fortfarande bara i området, men ändå :P

ha det bra! :)


england!!

Nu är morsan framme i england och sin värdfamilj. Kan inte fatta att hon ska bo där i en månad och lära sig engelska, men jag vet att hon kommer fixa det. Om jag klarar 10 månader så ska en inte vara några problem för henne. Lycka till!! :)

Y-E-L-L EVERYBODY YELL!!

cheerleading competition...CHECK!

det var faktist kul och kvaliten på rutinerna var bättre än vad jag hade förväntat mig. visst det är omöjligt att nå upp till nivån i alla high school movies, men det var riktigt bra. en det fiktigt höga flygningar och en del pyramider. jag förstår fårtfarande inte hur man kan vilja vara en flygare och vara där 5 meter över marken och bara jaha nu får vi hoppas på att de fångar mig.
det var också killar i vissa lag förvånansvärt nog. jag hade inte förväntat mig det, men det gör hela rutinen så mycket bättre. de kan ju bära folk själva och de är atletiska, som gymnaster ungefär. visst, den gruppen som fick högst poäng hade inga killar, men ändå.
karas lag, renessance vann faktiskt deras division (det var ett antal divisioner som tävlade idag), YEEY, centrav vann inte...så det blir inget regionals för dem men kara har nästa tävling nästa helg! jag kanske borde gå på den också.

allt var faktiskt hyffsat likt filmerna :P


I'm a cheerleader!! WOOW

Central!!

detta kan vara dom som fick högst poäng, de hade en blixt på ryggen men såklart så kan jag inte se det på bilden.


Off to cheerleading competition

nu drar jag iväg och ska kolla på kara cheerleading tävling!


evening in hoodie

jag sitter nu och tittar på lejonkungen efter en inte så jätte excalterad dag. det finns nog inget bättre än disney filmer. de är så söta och roliga och man kan se dem om och om igen utan att tröttna. har jag sett lejonkungen innan? jag hoppas verkligen att jag har gjort det men har inte minne av det, men jag såg musikalen i alla fall.

malin skickade över lite bilder idag och i ett foto så hade jag kort hår, vilket inte betyder att det var jätte kort men kort för att vara jag. jag gillade det faktiskt så jag kanske borde klippa det så igen, det betyder att typ halva håret ska av för det är såå himla långt just nu. malin sa också att det är 105 dagar tills familjen kommer hit. det är inte långt kan jag säga, dessa dagarna kommer säkert flyga förbi, men jag är väldigt spänd och ser fram imot att visa mitt andra hem för familjen.

bara för att skriva om något så svenskt och tråkigt som väder (jo svenskar kan skapa en väldigt intressant konversation om väder, har ni tänkt på det?) vädret idag var jätte konstigt. ena minuten så snöade det riktigt mycket, sen bara några flingor, sen helt plötsligt så sken solen, sedan snöade det samtidigt som solen var ute. det var verkligen jätte konstigt och så slutade det hela med stormvindar på kvällen. jag tog mig ut på en liten promenad, och det var kyligt man vad hade jag väntat mig när jag bara hade på mig tights?

idag var en sån dag då jag inte orkade göra någonting, så jag satt vid datorn och organiserade musik på datorn och telefonen, fixade ny music och la till bilder till låtarna. det tog ett tag och jag har förtfarande några skitlåtar på mobilen som inte vill göra som jag säger.
jag kan också säga att jag älskar mina boots, jo dom fula, men de är så sköna. man går barfota i dem, och jag har de på mig innomhus ochså för de är sååå sköna och varma. när jag har de på mig i skolan så har jag dock på mig strumper för annars blir mina fötter för varma. ja, jag bär strumpor för att inte bli för varm..

imorgon är det oscars, just sayin'


my lovley boots and the best hoodie in the world!!

MOFASA!!


tonight, we are young!

då var detta vinterlovet slut.

fredag, precis som de flesta fredagarna förutom att det var bara typ halva skolan som var där. jag tror vi var typ 8 pers i min engelska klass. sista lektionen var study och vår sub kom in och sa "jag kan inte förstå att ni kommer till study sista lektionen på en fredag!?" men ska man med bussen så har man inget annat val än att stanna.
efter skolan så hängde kelly med mig hem och vi kollade på "ninja i beverly hills" eller vad den nu hette. sedan blev det chicken wraps MUMS!!! sedan drog vi till skolans cabaret kl 7. egenetligen så ska vell en cabaret inehålla olika sketcher men detta var typ bara sång förutom the hosts, katie och warren, som stod för komedin (som alltid). vissa framträdanden var vell bra , andra mindre bra. och btw, jag vill lära mig att spela ukulele. kafui och vicky var också där så vi hade riktigt kul. både jag och vicky stör oss på att kelly och kafui pratar ewe (ghana och togo) hela tiden så för att de skulle känna samma sak så började vi prata ryska/svenska till varandra. lite kul, jag har ingen aning om vad hon sa men ingen skulle nog hört skillnad mellan språken :P

nu sitter jag här i soffan och kollar på Jumpin' Jack Flash!! YEEY

vi får se vad som händer resten av helgen, ha det bra :)


detta är min absoluta favorit sång just nu och eftersom de spelade upp en hemmagjord misikvideo på morgonshowen idag så har den varit fast i mitt huvud hela dagen, men det gör inte mig någonting för jag ÄLSKAR verkligen den.

långpromenad

om det inte är hämskt nog att jag inte har lov, så är det också fint väder!!!  och jag måste sitta inne hela dagarna. onsdag så tog jag en powerwalk, för det var vårvärme, 12-15 grader!!! så skönt och det kan gärna fortsätta så. idag så stannade jag efter i skolan till 4 och eftersom jag inte hade någon skjuts( visst jag kunde ju ha fixat det) så tänke jag att varför inte gå hem. det är någonting man måste göra innan man åker hem, så varför inte. det var längre än vad jag trodde och tog en timme och 10 min rask promenad. första halvan så fans det trotoar , kanske inte så bra kvalite men iallafall, sedan helt plötsligt så tog den slut så jag fick gå på sidan av vägen och på gräset. det är inte så konstigt att folk inte är ute och går och cyklar. vi får se om det kommer hända någon gång till, men jag hoppas inte :P

Grattis hugo!!

och Grattis den nya prinsessan!!

ha det bra :)


svea rike

veckans läxa, heritage vilket är typ kultur bakrund osv, så jag gjorde ett kort om sverige, men hon kommer säkert inte fatta vad jag menar, och om hon skriver att det är opersonligt igen så vet jag inte vad jag gör :P

boston and other stuff.

så lördag så var det bara ännu mer läxor...men jag blev kvar efter antal timmar. jag var helt uttröttad efter det.
söndag så åkte jag till the mall med kara och chutong, som vanligt så skulle jag inte köpa något men när jag såg gleetröjan på forever21, DE HAR EN HEL COLLECTION, så kunde jag inte bara lämna den där.men efter ett antal timmar där och lite kina mat så åkte jag hem till kara, åt lite kötbullar, såg the amazing race och sedan så var den dagen slut.

idag så var det president day, vilket är en dag då man ska fira presidenterna helt enkelt, men som de flesta andra helgdagar så är det ingen som bryr sig. istället så spenderade jag dagen i boston med tjejerna och arm. jag gillar verkligen boston, och nu har jag även varit på harvard campus och MIT.cool mhm.
känner inte för att skriva mer så ska bara lägga in lite bilder.


view over boston

red sox arena

weird building at MIT

hanna is on fire!!!

crocked or what!?

how did this happened?

dett är en staty av john harvard, om man rör hans vänstra sko så ska man bli smartare, hoppas det funkar :P skon var lite sliten.

the afternoon sun

en helt vanlig vecka har gått förbi, precis som alla andra, men denna helgen kommer bli...jätte....rolig....jag har ett engelska projekt och så ska jag skriva en labbraport. det är något med lärare som lyckas planera saker samtidigt. jag må ha en långhelg, men det hjälper inte så mycket då jag förmodligen inte är hemma måndag. egentligen så skulle vi ha vinterlov nästa vecka, men nej det blev inte av. vi har 7 inställda dagar att ta igen så de skippar lovet för att ta igen 4 förmodar jag. jag skulle gjärna haft en hel vecka istället för 3 dagar..och det irriterande är att det bara är springfield, inte någon av de andra små städerna runtomkring som har haft lika många inställda dagar.

så det är fredag och jag jobbade på mitt projekt..på en fredag!? jag kan knappt förstå den själv. jag ska skriva 50 notecards och än så länga har jag skrivit knappt helften. långt kvar. jag måste verkligen jobba hårt på detta immorgon.
för att hitta en ursäkt till läxläsning så hittade jag min kamera och bara lekte omkring med eftermiddagssolen, som sken i mina ögon.



bordet såg stökigt ut innan, men ser ännu värre ut nu..papper överrallt.

jag får vell jobba på.


kptrutfgt

JAG HATAR NÄR MINA INLÄGG INTE VILL SPARAS!!
vi får se om jag tar mig tiden att skriva om detta inlägget som jag hade tänkt att bjuda på någon annan gång...

dö dator dö..eller nej jag vet inte vad jag skulle göra utan den..

annars är allt bra :P

btw..jag länktar såå efter sommaren nu. köpte en sommarklänning idag, oj vad tidigt tänker ni, och det tänker jag också, men den är perfekt för stranden eller bara vardags, så för $20 så blev den min!


you know you've been in sweden too long when...

jag älskar att läsa bloggar och hemsidor från utlänska personer som är i sverige, speciellt när man har varit någon annan stans och verkligen förstår allt roligt. här är en websida med en austrailenare och allt stämmer perfekt. dessa är mina favoriter, efter sådär 70 slutede jag eftersom listan har 400 punkter....

1. You rummage through your plastic bag collection to see which ones you can keep to take to the shop and which ones can be sacrificed for rubbish.

12. Your coffee consumption exceeds 6 cups a day and coffee is too weak if there is less than 10 scoops per pot.

16. You associate pea soup with Thursday.

24. Your old habit of being "fashionably late" is no longer acceptable. You are always on time.

28. You hear loud-talking passengers on the train. You immediately assume:> a: they are drunk> b: they are Finnish> c: they are American > d: all of the above

33. Your front step is beginning to resemble a shoe shop.

46. You know that more than three channels means cable.

52. An outside temperature of 5 degrees C is mild.

57. Having to book seat numbers at a cinema makes perfect sense. And you sit in your booked seat even if there are only 2 other people there and your seat is in the front row, on the side.

65. You know all of the "telephone times" by heart.

70. You use 'mmmm' as a conversation filler.

 detta kommer från http://www.australiansabroad.com/sweden/youknow.html


Valentine's day

yep, då har man överlevt denna dagen också. det är större här än hemma kan man säga, väldigt många gick omkring i skolan med lite söta presenter, där fanns till och med några få stora teddy björnar. de sålde också rosor och godis påå skolan, men jag blev lite besviken när jag såg att det var fejk rosor och de kostade $2!! inte riktigt värt det. jag fick inget själv, men vadå denna dagen har vell aldrig varit så viktig för mig.
men så snäll som hon är så hade betty lite presenter till mig, det är tydligen en tradition då hon varje år köper något med ett hjärta på, så jag fick en väska plus lite godis.

jag avslutar nu dagen med en varm choklad, cupcake och ett itet godishjärta!


commercials, superbowl

mina absoluta favoriter...

sooo adoreble


spread the love ♥

imorgon är det alla hjärtans dag, så jag hade tänkt att påminna alla om att visa uppskattning och kärlek till alla, inte bara den enda, utan även familj, vänner, (ovänner). finns det något som gör en gladare än ett tecken på att man är uppskattad och beyder något för någon.
egentligen så var man bättre på detta när man var 8 år. då gjorde man alla hjärtans dag kort till alla, familj, vänner, lärare, hunden. men ju äldre man blit desto sämre blir man. visa er uppskattning till varandre, och kom ihåg att något som man har gjort själv är en väldigt fin shest, det betyder att man har tagit sig tiden att göra något och det är personligt. så SPREAD THE LOVE imorgon.

detta är min lilla överraskning till betty!


Sculpture

för några dagar sedan så satt jag och rullade en massa papper, det är mer komplicerat än vad det ser ut, och man måste ha tålamod vilket kan vara ett problem ibland. med dessa så ska vi bygga något fint (eller fult) så det är vad vi håller på med nu i sculpture class.



sen varje vecka som läxa, så ska vi göra ett kort, av ett tema med olika tekniker. dessa klistras sedan in i en "bok" där man också målar bakgrunden. så här långt har jag kommit.

the vow

igår så åkte jag och chutong till bion för att se the vow. ingen höjdare enligt mig så jag skulle säga slösa inte 90 spänn på filmen. jag förmodar att jag hade väldigt höga förväntningar, och jag var väldigt besviken. men när det bara kostar $7.75 så är det inte en så stor deal.
rachel mcAdams var bra, channing tatum...not so good.


It's a Beautiful day

torsdag.
simmning sista klassen och sista gången! äntligen över, och eftersom det var sist på dagen så bestämde jag och Yaveiska (javejska) att go lite crazy för vem bryr sig om håret blir blött när man bara ska hem. vi hoppade från trampolinen och hade allmänt kul medan resten av tjejerna stod i hörnet av den grunda ändan som vanligt :P

fredag.
engelska: boring. sculpture: gud vilken tålmodighet man behövde där, en del blev väldigt frustrerade kan jag säge. vi skulle rulla papper runt en pinne och det är svårare än vad man tror...matte: quiz och bara massa onödigt prat, ms doung hade ingen lust att vara elak idag. study: same as always=nothing. chemestry: ja tråkigt som vanligt, eller lab är faktiskt hyffsat bra efter som mrs Lewis är en mycket bra lärare plus att jag hade en hyfsat rolig konversation med scott. som han sa att jag sa till alla hemma" everything in america sucks except scott and jesse (mina lab partners)"haha. cemestry no.2 eftersom mrs uriafe inte var där yiiipppiii, så hade vi sub och vi gjorde ingenting.

jag har nu varit på gymmet tre dagar i rad och har haft tuffa workouts varje dag och jag kan säga att det känns i hela kroppen. men beach 2012 here I come :P. gymmet är så fullt numera med alla dessa new years resolutions, men som steve sa, de flesta kommer försvinna i mars när vädret blir fint. jag är nog glad om jag kan ta mig ur sängen imorgon, mina baklår är såå korta så jag inte ens når ner till tårna, lite strech skulle behövas där ja.

det är inte roligare än såhär :P

denna låten är fast i mitt huvud hela tiden nu för tiden, men egentligen så kan jag bara en mening. den får mig bara att tänka tillbaka på wsj!

you don't appreciate the small things in life until you have to live without them

detta är så sant och man inser det inte förrän efter ett tag.
 
vissa dagar när man känner att våren är påväg så känner jag bara för att gå en promenad och se de höga träden omkring mig och höra hur löven viftar i vinden. detta har alltid varit såå nära hemma, men här så existerar det inte, om du ite har en bil såklart. jag kan säga att det är inte samma njutning när man måste åka bil för att kunna ta en trevlig promenad. här går jag bara omkring området, that's it. annars måste jag gå ner till plumtree rd och det är bara för mycket trafik för mig, och där finns heller inga träd längre efter att tornadon drog igenom här denna sommaren.
hemma kan jag till och med cykla ner till skogen eller havet för att kunna få en lugn stund för mig själv.

havet är något som jag också saknar, inte lika mycket men att bara kunna gå längs stranden och titta på vågorna. nu kan man ju fråga sig om jag gjorde det så mycket innan, egentligen så tror jag inte det men jag skulle så gärna vilja göra det nu.

en annan sak är min cykel. hemma kan jag ta mig runt hela stan med min gamla cykel. här skulle jag vara glad med en skruttig cykel utan växlar, men samtidig var skulle jag cykla? jag har ingen aning, här finns inga cykelvägar och inga ställen i närheten där man kan shoppa så en cykel skulle kanske vara onödigt, men friheten över huvud taget. om betty inte är hemma så är jag typ fast. jag skulle kunna gå till gymmet, men det tar 40 min. visst finns det bussar här, men mas ser dem aldrig och det känns inte helt säkert. jag menar vem åker buss när alla har bil. är det de hemlösa och fattiga eller!?

jag ska inte börja snacka om skolan (och skolamten) för då kan jag skriva i timmar, men jag saknar den svenska skolan. den må vara svår, bara så ni vet den är riktigt svår jemfört med USA, men frihet. jepp där har vi det igen, frihet. folk blir väldigt förvånad när jag säger att folk kan gå in och ut ur skolan hur de vill, men jag menar vem skulle vilja gå in i en SKOLA!? :P

den lilla "stan", cafeerna, barra kolla skyltfönster, gå omkring i affärer och bara umgås samtidigt. jag saknar mysiga storgatan med alla små affärer och personerna som sitter ute när värmen kommer på cafeer och i parkerna. när man är tvungen att ta av jackan i affärerna och ta på den igen när man går ut :P hemma vill man till väla och shoppa hela tiden för där finns så mycket affärer men man njuter inte riktigt. detta är en orsak till att jag gillar north hampton för där finns det affärer längs en gata, dock så får bilar köra där så det är inte samma sak.

en annan sak som är nog mer från familj till familj, men fredagen och lördagen. i sverige så är dessa kvällarna nästan heliga. man gör alltid något, antigen hemma kväll men en skål med lösgodis framför tv:n, eller kanske en kväll med vännerna eller ett party. fredagen och lördagen här är inte så speciell, bara en annan dag förutom att man kan vara uppe länge. man kanske åker till en affär på kvällen (då vissa affärer har öppet till 11pm). visst, ungdomar här umgås, har kanske sleepover eller något, men det är inte samma sak trust me.

ni ska veta att ni är lyckligt lottade som bor i sverige för allt (eller det mästa) är så mycket bättre. drömmen om USA finns för många men när man väl lever här så kanske det är kul ett tag, men jag tror inte jag skulle vilja spendera resten av mitt liv här. (eftersom jag sa detta så kommer jag säkert flytta till USA en dag :P)



something that I really miss..


Toms

detta kan vara den nya skon. här är det väldigt många som har den, och det kan jämföras med converse. de existerar i alla färger och former och man börjar se folk som räknar hur många par de har, och folk som vill ha alla färger. egentligen så är det en vanlig tygsko och den ser inte så bekväm ut, men jag har inte provat dem än. man kanske får se till att införskaffa sig ett par nu till våren. snart kanske vi får se dessa i sverige också.


Sometimes you just feel like being creative


fire drill

jepp, idag så gick brandlarmet, och så bra tajmat som det var så hade jag gym då vilket betydde simmning, så vi satt där bredvid polen och larmet gick på. jag kan säga att ingen rörde en fena för vi ville absolut inte gå ut i kylan i bara badkläder, men samtidigt så viste vi att det inte var ett övningslarmför det var 4th period vilket är lunch och de skulle aldrig lägga ett övningslarm där för det förvirrar hela shemat och alla måste få lunch. i alla fall vi satt där och vår lärare sa att han skulle gå och kolla vad det var som höll på och sa bara att om elden kom in i rummet så hoppa ner i poolen. sen lämnade han rummet och kom inte tillbaka förrän alarmet hade slutat :P
hela shemat blev förskjutet vilket gjorde att min engelska lektion blev kortare men det stoppade inte henne från att ge ut ett test...men det gick nog hyffsat.

jo, kelly har börjat bli helt galen (ni vet inte vem det är) och eftersom det är hennes födelsedag imorgon så gör det inte henne mindra galen. hon säger att det är hennes sätt att få alla seniors som lämnar skolan att komma ihåg henne, det är också ett sätt att bli ihågkommen på.

jag har också provat skolmaten nu. jag har ätit nachos/tacos två gånger nu och det är inte så farligt, men det är inte värt $1.60. de spenderar vell typ 7 kroner i sverige och den maten är mycket bättre och nyttigare så jag vet inte hur de får det till 1.60 men man måste prova ju.

annars så händer inget speciellt, ha det gött :)

F**K

maybe a good game but it hurts...

super bowl sunday

vilket kalas detta är. det är det största sport eventet på hela året. som ni borde veta så är det new england patriots vs. new york giants. just nu när jag skriver så leder patriots med 17-15 men vi får se hur det slutar.
denna dagen så är det partys överralt, folk samlas för att äta och titta på matchen. ärligt talat så bryr jag mig inte så mycket om fotboll eftersom jag inte fattar spelet, men det är vell lite kul att titta på. egentligen så bryr jag mig bara om reklamen. de är väldigt speciella och visas bare en gång på tv. de arbetar hela året på reklamerna för superbowl och det kostar 1-2 miljoner dollar för att få visas ca 1 minut. coca colas reklam tar hem mitt pris och någon skoreklam..
detta är ett så stort event, även om arenan är gigantisk så måste du nästan känna någon för att få tag i en biljett, och sen måste du betala priset också. en averadge biljett, alltså inte första raden, kostar sisådar $5000!!!! den är alltså inga vanliga privatpersoner som har råd med en biljett. bara att parkera bilen på arenans parkering kostar $535!!! och övernattning kostar $4000!!! det är stora pengar vi snackar om här. jag är nöjd med att sitta i ett varmt hus, i en bekväm soffa och med en god måltid framför mig :P
sen är det midtime showen också. de byggde upp en gigantisk scen med en massa grafik runtomkring och det såg sååå coolt ut. Madonna var huvudpersonen, men även LMFAO, nicki menaj, Cee Lo Green. kelly clarkson sjöng nationalsången i början.
det roligaste tyckte jag var vilken stor grej de gjorde av "flipp coin cermony" alltså i början när de singlar slant för att bestämma vem som börjar boll. det var en massa viktiga personer som stod där, det var ett väldigt speciellt mynt och lagets 4-5 kaptener stod där(här räcker det inte med en). de har till och med statestik på flip coin. de sa något om att det var första gången på 15 år som någon typ hade vunnit med en sida. HELT SJUKT.
det som är synd är att det är på en söndag, så man vill inte jätte gärna vara uppe sent, men det skulle inte förvåna mig om de snart gör måndagen efter till en helgdag, så stort är det. nu är allt mycket större här i mitt område eftersom det är både patriots och new york som spelar.
jag vet inte om det finns så mycket mer att säga, ställningen är samma med 10 minuter kvar.

GOOOO PATS!!!!
 

What doesn't kill you makes you stronger


cheers to the week-end!

fredag idag om ni nu hade missat det. det är ju skönt för det betyder att det är helg. jag måste tacka att min sista class idag var study, vilket betyder att man kan vara väldigt sen. jag stod vid mitt skåp när klockan ringde och jag skulle gå till anda ändan av skolan. som tur så hade toquars någon annan att skälla på när jag spatserade förbi i korridoren. vad skulle jag göra utan min study, och ny behöver jag inte göra någon matte i helgen, kan det bli mycket bättre, jo jag kunde ju också slippa cem labbraport det skulle varit skönt.
annars så har det varit en helt vanlig vecka, men det är inte en helt vanlig helg. det är dags för superbowl, och för er som inte vet vad det är så är det finalen i american football. detta året så är det NEW ENGLAND PATRIOTS!!!! YEEEEEEEEY, och new york giants buuuuuu. även om jag inte vet någonting om den sporten och tycker inte ens att det är kul att tiita på det men jag har hört att reklamerna är bra. man ser folk överallt som laddar upp inför superbowl partyn. hoppas hoppas hoppas att patriots vinner!


the PJ's



en typisk amerikansk sak...PJ's. översättning: pjamasbyxor. ett par byxor som både används som "hänga hemma" byxor och som pjamas. detta lärde jag mig lite mer om under snöstormen. varje dag när man började bli trött på jeansen så var det PJ time, och då åkte byxorna på. eftersom amerikanare gillar sleepovers så är det ju viktigt att ha ett par snygga och sköna byxor. ju skönare och snyggare byxor, desto bättre. de kommer i alla färger och former, korta långa, färg glada, inte förg glada, ett sånt skönt material (rosa byxor(känns som den vita filten hemma, vet inte vad för material det är)) eller vanligt tråkigt bommusltyg (blåa byxor).
själv så hade jag med mig ett par PJ's som jag köpte typ tre dagar innan jag åkte och det var vell bra. nu så använder jag dom inte så mycket dock för de rosa är såååå mysiga. till våren kanske jag går över till de blåa igen.
så ett litet tips, om du ska bo i en amerikansk familj, äg ett par PJ's. (detta gäller både killar och tjejer...tror jag)
nu i denna sekunden när jag skriver detta så sitter jag i mina rosa PJ's .

a good day then, is a normal day now

okej jag ska förklara. man känner hur livet här blir bättre och bättre. småsaker som innan kunde göra min dag är nu min vardag. innan så kunde jag bli jätte glad om någon hejade på mig eller om jag pratade med någon speciell, men det är så det är idag. jag kanske inte har uppnåt lika mycket som jag hade tänkt, men jag är endå så nöjd med mig själv, och btw jag har 5 månader kvar att uppnå en massa annat.

nu har den andra terminen kommit igång på riktigt, och i gym (idrott) just nu så är det simmning på schemat. i USA så kan inte alla simma kan jag börja med. enligt någon statestik så är det 68% african americans och 52% hispanik som inte kan simma (eller var det tvärt om?) vilket är väldigt mycket. jag tror det var typ 20% vita som inte heller kan simma. skrämmande siffror faktiskt. det konstiga är att första lektionen så tar man ett simtest, simma TVÄRS över bassängen först crawl, sen rygg och vara under vattnet i 5 sek. om man inte klara detta så fär man inte vistas på djupt vatten, men det är inte så att någon anstränger sig för att lära sig att simma....konstigt?

annars så rullar allting på


vem vill inte stjäla en skolbuss?


RSS 2.0