-


utrustad för vintern!

nu har jag köpt ett par bearpaw, vilket är som uggs men fejk. det är rett kul för dessa var populära i sverige för typ 2 år sedan, men här så har alla uggs eller de flesta i alla fall. jag har inte bestämt om jag ska behålla dem än, men jag vet inte vad för typ att vinterskor jag ska köpa annars.
ni tycker säkert att de är jättefula, vilket faktiskt är lite min åsikt också :P

jag såg precis att de är sönder på ett ställe så de får åka tillbaka och jakten på ett par vinterboots fortsätter...babadabadadada

2011

jag kan säga att detta har lätt varit det bästa året i mitt liv (so far)!

men vad är det som har gjort detta till ett underbart år?
är det den fantastiska resan till den bästa skidorten i sverige? mitt lilla äventyr i frankrike med skolan? kanske det lilla mötet med kungen på nationaldagen? den fina fjällvandringen med föräldrarna? de två underbara veckorna som spenderades med 40(000) underbara scouter? den 12 augusti när jag lämnade min familj och hoppade på ett plan till destination okänd? fall festival kanske? eller en underbar jul med hela (host)familjen?

jag förmodar att de flästa tänker usa resan, men för mig är det så mycket mer. detta året så har det hänt så många once in a lifetime upplevelser för mig, jag vet inte hur man lyckas trycka in så många på ett år, men jag lyckades tydligen.
första gången i åre är speciell, och det var en väldigt rolig vecka, där jag kom på att det är skönt att ha ryggskydd när man ramlar.
att åka till frankrike med skolan, var en upplevelse. det var en vecka där jag lärde mig mycket och såg mycket. där åt jag också kanin för första gången i mitt liv.
att åka och "träffa" kungen, är det inte många som får chansen att göra, så det var stort och en rolig upplevelse. jag har nog aldrig sett så många kända personer på så nära håll på så kort tid.
fjällvandringen var faktiskt kul även om vädret var skit. egentligen så tror jag att det var duschen och tre rättersmiddagen på toppen som gjorde det så bra :P
world scout jamboree är något som jag sent kommer glömma. efter det så sa jag att det var de två bästa veckorna i mitt liv, och då var det sant, nu är det andra saker som kanske kan matcha det, men det var fantastiskt. ni kan nog inte förstå hur mycket jag längtar efter att träffa alla igen. jag önskaratt jag kunde leva dessa två veckorna igen.
den 12 augusti så gav jag mig iväg på mitt livs äventyr. jag åkte iväg till ett ställe där jag inte kände någon. jag visste inte vad jag skulle förvänta mig, men jag kan säga att detta har varit värt allt slit och alla pengar. även om det bara har gått sådär 4.5 månader så känner jag redan att jag har fått valuta för pengarna.
usa är det största äventyret i mitt liv (so far) det kan jag inte förneka, men skulle mitt år vara lika bra utan de andra upplevelserna? knappast!
jag har haft ett underbart år, ni borde faktiskt vara lite avundsjuka, jag har träffat så mycket nya människor, och goda vänner, jag har hittat bra vänskap hos personer som jag har kännt i åratal och jag har hittat ny vänskap med personer från hela världen.
samtidigt så har detta året bestått av lite för många förväl, men jag känner att de personerna som betyder mest för mig finns kvar, och det är det som är det viktigaste.
jag har lärt mig så mycket om mig själv och om andra. jag har vuxit som person, jag har uppnått så mycket! jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv (inte för att låta självgod) men så många gånger som jag har vågat ta steget utanför min "comfort zone", det gör mig stolt. som en av mina favorit quotes säger:

detta är något som jag tror många borde ta del av.
jag kan knappt vänta på att se vad 2012 har att bjuda på för min del, men här är en liten summering av mitt år i bilder:


2011- the best year of my life!

pictures


christmas eve dinner

bright nights

a lot of presents

mina presenter

the boys got canada things

me, pascale and scott

scott har blivit lite upsessed över audi efter att han köpte en ny bil

opening some gifts

mom fick en sånhär(som jag inte vet vad det heter) hahaha

what a mess...

jag förmodar att jag blev glad över skidstrumporna :P

bröderna blev som 10 åringar igen och spelade angry bird i timmar eftersom brian fick en tablet :P

vad är det med mina brödrar och vapen...

väldigt fin kväll igår (måndag)

suprise party för scott och pascale, eftersom de båda fyller år snart och inte är hemma så ofta så blev det ett litet födelsedagskalas

jul, jul, strålande jul

nu började vell de flesta nynna på denna lugna låt, men jag kan säga att min jul var allt ifrån lugn, men den var ändå så perfect som den kunde bli.
jag hade inte så mycket förväntningar över huvud taget, men denna julen slog dem i taket. jag är såå nöjd och glad. de flesta i familjen säger att det var den bästa julen någonsin så jag kan bara säga att jag är lyckligt lottad som just kom hit detta året.

så juldagen började med vad jag kommer ihåg att jag satte väckning 9.30, men jag somnade förmodligen om (som jag gör de flesta helgdagar) och vaknade upp 10.30 lite sådär smått stressad. jag klädde på mig och tog mig upp och åt en stadig frukost.
det känns som om detta var sp länge sen så jag kommer inte ihåg allt :P
i alla fall kl 12 så skulle resten av familjen komma (dad, brian, scott, pascale, louise) de var lite sena och efter lite sista minuten stök så började vi öppna paket kl 12.30. vi började med julstrumporna som hängde vid spisen, och sedan resten av paketen, och jag kan säga att det var mycket !!!!!!!!!!! MYCKET!!!!!!! paket. det är helt sjukt så mycket paket det var. vi höll på i 3.5 timmar!!! och bara öppnade paket, dock så var det bara ett paket som öppnades i taget så alla kunde se vad alla fick. det var trevligt för annars skulle man lätt missat helften.
de var så himla generösa och snälla, och precis som louise sa, de skämmer bort mig :P jag fick jätte fina saker. jag ska visa bilder från hela kalaset en annan dag, kan bara säga att det halsbandet som ni där hemma gav till mig var det bästa! det var det bästa någon kunde ge till mig! jag är så tacksam för allt jag fick! och mormor och morfar..jag ÄLSKAR mössan :P

så tillbaka till dagen.. kl 4 så började annat folk droppa in, vänner och bekanta. vi käkade en massa och folk kom och gick tills kl 12 då de sista åkte hem. då hade jag varit helt slut i 4 timmar :P
det var en låång juldag, men den var underbar och kunde inte önska mig en bättre jul (fast inget slår jul hemma med familjen)

de personerna som jag spenderade julem med var vad som gjorde det hela. scott, pascale och louise är så trevligt folk. louise är som en hel humor show själv, och hon kan aldrig hålla tyst. hon är helt underbar, jag hoppas bara att jag kommer träffa henne igen någon gång igen, jag kanske får ta moig upp till kanada helt enkelt :P
scott och pascale kommer jag ju som tur träffa igen när jag ska till cali. nu efter att jag har träffat dem så är det ett större måste att åka dit, detta kommer göra att jag kommer ha det så mycket roligare i cali.

själv så har jagg inte tagit ett enda pic, men imårgon efter att jag har rensat bettys kamera så ska jag nog kunna få upp lite bilder :P
vi hörs, julen här är över, men jag önskar att jag kunde spela upp den några gånger till.

I think I'm all set for the winter now!




Tack Tack Tack för allt!!!!!
berättar mer imorgon (om jag får tid) om hela julfaderullan!
I had a wonderful christmas!

christmas eve!

GOD JUL!!!
jag vet att jag är lite sen (eftersom det är efter midnatt här) men vadå, bättre sent än aldrig.
dagin idag började med kalle anka!! det funkade nte på webben men som tur så finns ju familjen där och räddar en så man kan hålla uppe traditionerna. så det blev lite skype med släktingarna.

sedan började förberedelserna. det var inte så stressigt för mig, vi skull handla lite mat, plocka fram lite grejer osv eftersom det var middag här. så på eftermiddagen så tittade först eunice och beth in. de hade gjort en canadensisk kött paj, som de äter på julafton. den var väldigt god.
scott, pascale och louise (pascale's mamma) kom sedan och medans scott fick en tur och kolla på förstörelsen efter tornadon så såg vi andra till att det gjordes två pajer med jordnötssmör och vispgrädde. de var riktigt goda, dock väldigt tunga.det blev en trevlig middag när dad och brian också kom.
ni ska ju veta att Louise är en av de skönaste människorna jag har träffat. det är svåtr att förklara men hon är sååå rolig. hon är fransk (Quebec) så hon älskar såklart sitt vin :P hon och pscale pratar också franska ibland och jag försöker fånga ord, men som sagt det är inte lätt.

efter dinner så tog scott, pascall och Louise till bright nights så jag hängde också med, det var trevligt som vanligt. vi tog också en tur till ett bostadsområde där privatpersoner dekorerar sina trädgårdar jättefingt med rörliga gubbar och disney figurer.

när all ahde åkt hem så fick julklappana åka fram så nu är det fullt med julklappar under granen, dock så är det inte så mycket plats eftersom vi är många här detta året, så mina och louise's julklappar ligger under poodle tree!!

jag ser verkligen fram emot imorgon, det ska bli ¨så kul. jag tror fortfarande att det inte är jul, men vadå, det kanske är bättre så.
jag trodde att jag skulle längta hem mer under denna tiden, men eftersom det inte känns som jul så är det ingen fara. det är också denna konstiga känslan. det känns helt overkligt att familj och släkt firar jul där hemma. det är precis som om min hjärna tror att tiden står stilla där hemma medan jag är här, vilket inte är sant. men även när jag kollade på kalle anka så kunde jag inte greppa tabken att de firade jul där hemma. det är en konstig tanke, men så är det. dock tror jag att det hjälper mig.

GOD JUL ännu en gång !♥


hur trött kan man vara?

så igår så var det skola som vanligt, men eftera tt jag blev klar med allt och visste att jag inte skulle ha något att göra idag så hoppade jag över skolan idag. det var nog bäst för vi kom typ hem kl 11.30 pm och jag var sjukt trött. jag kan ju säga att hoppa över en sådan skoldag som idag räknas knappast om skolk. även om man "ska " go i skolan så frågar alla lärare hur många som har planerat att komma och typ knappt helften räcker upp handen. alla vet att bara helften kommer, och ingen bryr sig riktigt.
igår så kom jag hem från skolan satt örmodligen vid datorn ett tag och sedan så ringde telefonen och det visade sig vara Carla (finland) så vi snackade typ i en halvtimme tills betty kom hem, men såklart så hade hon inte tid och prata så vi snackade lite till. det blev nog näre en timmes samtal, travligt.
sedan så stack vi direkt till dad's house, där vi träffade scott (bror) och pascal (hans flickvän) det var trevligt. pratade dock inte så mycket med scott, han var helt utkört efter att ha varit vaken en massa timmar, pascal deremot pratade jag massor med. hon är så trevlig. hon är typ kanadensare btw så när hon pratade med sim mamma (som kommer idag) på telefon så pratade de franska. det gick dock lite snabbt för att jag skulle förstå.

jag blev precis klar med alla inslagningar, fick improvisera lite etiketter, men nu är jag klar! fast egentligen inte .... vi kanske ska till north hampton idag och då ska jag nog köpa något till pascall, hade inte planerat att ge henne något, men nu känner jag mig bara dum om jag inte gör det. så då kommer jag få ett till paket att slå in.

så idag är det den 23 och imorgon så han ni julafton. jag får dock vänta en dag till innan jag får öppna mina paket. har dock funderat på att öppna paketen från sverige imorgon, fast samtidigt så känns det lite som fusk, vi får se vad jag kommer fram till.

det var nog allt för idag

GOD JUL ♥

fredag hela veckan

det känns som fredag idag, och det kändes som fredag ogår. det är nog min starka vilja om att det ska vara fredag som ör det, men imorgon (torsdag) så är det fredag. egentligen så är det skola på fredag, men bara half-day vilket betyder att typ helften av alla kommer till skolan. betty sa att det är lika bra att jag hoppar över det, för då slipper jag gå upp tidigt och vi kan stanna längre hos dad imorgon. imorgon så ska jag nämligen träffa min bror från california. excited! det ska bli riktigt kul.
jag kan inte fatta att det är jul på söndag! det är helt sjukt, ingen julkänsla över huvud taget och de flesta säger faktiskt samma sak. det känns inte som om någon har julkänsla detta året. men vädret e ju varmt och blött så det kan ju vara orsaken.
det kommer nog bli en busy weekend och sedan en välforkänad vecka av. jag tror vi är tillbaka typ den tredje eller nåt!! de försöker verkligen ta livet av oss!! typ en veckas lov!!?? svenskarna ska veta att de är lyckligt lottade.

bara för att få lite färg i detta inlägget så kan jag ju visa lite resultat från computer art.



detta ska typ föreställa en movie poster starring me! det skulle vara om min framtid, men vem vet hur den kommer se ut :P

DVD!!!

aaaaaaahhhhhh!!!!

idag kom dagen som jag har väntat på länge, jag fick mem dvdn med MACBETH!!!

jag har tänkt på sistånde att jag nästan har glömt bort hur det verkligen kändes att göra den, men så kommer dvdn såhär jätte lägligt, och jag kan säga att nästan exakt samma känsla kom tillbaka, jag e så glad.
jag var dock riktigt nervös för att se hur min scen verkligen ser ut, och den var inte så pjåkig, jag är faktiskt nöjd. såå himla kul att äntligen se hela pjäsen! jag är helt exalterad!






mary-go-round..

hejhej

det var ett tag sedan nu, men här e det så, att först så händer inget, sen händer inget, sen händer allt på en gång typ..

igår (lördag) så åkte jag till the mall tidigt. det var kara, chutong och jessie som behövde göra lite christmasshopping, själv är man ju klar. det var en del folk tydligen så är den dagen den största shoppingdagen i usa (förutom black friday förmodar jag), men också den dagen med mest rea och erbjudanden. det var en del folk, men inte helt packat. dock så var det väldigt utplockat, inte mycket grejer kvar. jag köpte....inget. men det blev en billig och bra dag för mig.

efter det så åkte jag och kara på ett barnkalas hos en av hennes hostkusiner. det var på ett ställe med en jätte gammal mary go round, vilket är den klassiska hästkarusellen. så vi spenderade typ en och en halv timme med att åka denna jätteroliga karusell, äta snacks och snacka. det var vell ändå rätt trevligt. santa var där också såklart, han åkte också karusell :P.

sedan så åkte vi vidare till chutong's hus där vi spenderade natten. lite pizza och sedan de 2 sista harry potter filmerna. det är så konstigt, nu har jag sett de 4 sista filmerna på typ en vecka, så nu finns det inga fler hp-filmer att se fram emot. jag vet att jag e lite sen eftersom jag inte såg alla på bio, men nu är en dal av min barndom slut :P. även om jag inte är et hp-freak så har man ju faktiskt växt upp med dem. filmerna är i alla fall jätte bra, men lite röriga så jag kanske ska ta och läsa böckerna endå...någon gång i framtiden...

idag när vi vaknade så blev det pankaksfrukost, chutongs mamma är såå snäll, och sedan lite läxa.
sedan så åkte vi hem och det var denna helgen, har dock lite läxa kvar :/




songs

är det inte väldigt jobbigt när man får samma låt på huvudet varje gång man ser något eller upplever något. jag har två...

nummer 1. varje morgon när jag väntar på bussen så går jag omkring i cirklar för att hålla värmen, och vilken låt får jag då på huvudet?

nummer 2. det finns en class på skolan som heter r.o.t.c. vilket har något med flygvapnet att göra. det är också som en klubb och typ en dag i veckan så måste de bära rotc uniform, de måste också lära sig att marchera och så vidare. varje gång jag går genom rotc korridoren (vilket är på väg till matsalen) så börjar jag tänka på denna låten.
(när hon säger bokstäverna i slutet så låter det lite som r.o.c.t)(R.E.S.P.E.C.T)

yellow paper

har lite smått ock gott att berätta om, så det blir nog lite rörigt :P

skolan...suck...jag tror jag e tillbala på mellan stadiet seriöst. okej så det är min engelska lärare vi snackar om, hon är nog en av de striktaste lärarne på skolan, på gott och ont. idag så kom en tjej in typ en halvtimme för sent utan pass (som man behöver när man e sen), hon sa att hon  hade varit hos guidence (syv) och fyllt i applicationer till college. då säger miss G. men varför har du inget pass? sekreteraren var inte där så jag fick inget. men var det ingen annan vuxen där? jo såklart. då får du se till att gå ner och fixa en lapp så jag kan se att du var där...lita lite på studenterna i alla fall, snälla! sen en dag så sa hon att för tre veckor sedan så var du inte hör, men du var inte uppskriven på frånvarande listan (ett system som precis hade börjat funka då), du måste ge mig en lapp från dina föräldrar som säger att du var sjuk....! tre veckor sedan! en dag!! släpp det...

betygen är också lite intressanta. man får ett A+ om man har alla rätt, så är det. det kvittar om det är något svårt eller lätt. såklart så väger prov mer än läxa men ändå. ser så konstigt ut när man fick A+ på en läxa där man skulle läsa ett kapitel, plocka ut 5 meningar och kommentera dem. skulle ju se snyggt ut om man skulle fått ett MVG för det i sverige.
-
igår så var vi på skolans art show där mina saker också var utställda. det var kul och det var faktiskt någon som ville köpa en av mina grejer, så jag kända ett ajg kommer aldrig ta med den hem och även om det vore en trevlig shest att ge den till betty så tror jag inte att den skulle passa så bra in i huset någonstans, så varför inte. jag får nog $10 för den, vilket inte är så mycket, men det är bättre än inget. och jag jade inte ner så mycket jobb på den. det var det först jag gjorde så.


denna ska då säljas

detta är då min coilpot helt gjord av dess små "rep" av lera. danna har jag jobbat lite längre på dock och den får hänga med och bo nere i källaren med mig.

och de två andra paketen från familjen har nu kommit. det är ju sjukt hur folk som bor 1000mil bort kan irritera en. jag vet att det är godis i paketet, var ni tvugna att göra det som en julklapp så jag inte kan öppna den förrän på julafton/juldagen (ännu värre)?

nu sitter jag och skriver ett "sista" kapitel till en bok. varför finns det böcker utan svar så man måste komma på det själv...inte lätt heller eftersom jag vill härma författarens sätt att skriva...

ha det bra :)




detta ger mig rysningar..bara en liten parantes eftersom jag är en/ett (?) gleek :P

package........SWEDEN



så idag var vell en vanlig dag. skolan rullar på men är lika tråkig som vanligt, det händer inte så mycket där.
när jag kom hem så började jag med läxa direkt, men såklart så fattar jag inte matte läxan. sen när har jag någonsin könt mig helt lost när det gäller matte!? jag vet inte vad som har hänt.
och.....idag så fich jag lite mer julklappar!!!! fick ett paket från familjen <3 det gjorde att julkänslan kom lite i alla fall.
nu på kvällen så blev det bright nights en gång till, vi hade ett fri billjett eftersom en del inte funkade förra gången vi var där. vi var typ ensamma i hela parken och...i lördags så var det dubbel kö hela vägen till motorvägen, nästan in på motorvägen. nu vet ju inte ni hur långt det är, men det är låååångt, några timmars kö helt enkelt.
igår så satte vi upp den stora julgranen också vilket kanske fixade lite julkänsla. det är svårt att få fram den...



Paket!!!



Bright nights!!



christmas tree!!

vi hörs :)

sometimes all you need is 20 seconds of insane courage...

...I guess that's what made me think of moving to america...

lördag

yfu-julparty med skridskoåkning och julklappslek. det slutade med att jag fick ett marabou choklad och ett ljus. jag fick aldrig reda på vem som köpte cholkadet, men det var ju lite lustigt att jag fick det.

söndag

lång promenad med alla hundarna, middag hos dad. han älskade mina lussebullar (okej, dat har alla gjort än så länge). när vi var på marshalls så träffade jag på en som jobbade där som hade jobbat på tok för länge. han pratade med allt och alla och jag var inte på humör för att prata så jag försökte undvika honom, men när jag gick och kollade på skor så börjar han bara helt plötsligt prata med mig. han berättade om en från india som han hade träffat som hade lärt han lite hindi förmodar jag. på kvällen skulle han ta med sin gamla pappa på bio och resturang, för de umgås inte så mycket efter att han flyttade ut. och så har han en katt so kallades miss kitty som bara gillade han....osv osv. han sa säkert en massa annat också men han snackade i 120 så det är lite svårt att komma ihåg allt. han gjorde min dag.

måndag.

skola, skola, skola...matte prov... snart jul...men jag har ingen julkänsla över huvud taget. jag försöker hitta den genom att lyssna på julmusik men den vill inte komma fram...vi får se.

lussebullar

varför tog jag på mig att baka lussebullar? ingen aning, även om de misslyckades så är det ingen som märker det...hoppas jag





woohoo, jag dödade inte jästen!!




de är kanske inte så gula...





de ser vell hyffsade ut....men smakar som vetebullar med russin...men vadå vem bryr sig :P

christmas shopping

det blev lite christmas shopping idag, mest till mig men ändå.
jag har nu äntligen köpt en julklapp till betty, det blev ett halsband med en mening, hennes favorit quote : dance like no ones waching ...osv, och jag vet att hon kommer gilla det för jag frågade henna vad hon tyckte och hon älskade det, sedan frågade jag om hon kunde glömma att jag visade det för henne :P

en mysig scarfs

fall fest.

nu har jag ju inte tjatat om fall festival på ett tag, så här kommer två videos från lonox :)
jag är med i båda, så ni kanske hittar mig i den första i alla fall :P




brev från mig själv

idag så fortsatte min sjuka lite. de senaste dagarne så har den typ flyttat mellan hals näsa och huvud, idag var det halsen. jag hade inte ont men hostade sån hemsk hosta som ibland sätter sig på stämbanden, så ibland kan man inte prat normalt. ni kanske vet vad jag pratar om.
jag var också väldigt trött idag, jag tror jag vaknade upp vid fel tidpunkt för oftast så är jag hyffsat pigg när jag går upp men idag var jag döds trött, kan också vara för att jag hoppades på att det skulle ligga snö på marken så att det inte skulle vara någon skola, eller att den i alla fall skulle vara försenad. detta hände dock inte, vädret var istället kallt och riktigt blåsigt, men som tur så var bussen tidig så jag behövde bara vänta typ en minut.
jag tog mig igenom skoldagen och som tur så hade vi inte math test last period, jag skulle nog aldrig klarat det.
inga läxor har jag idag heller så jag satt vid datorn på eftermiddagen och sedan blev det en liten nap.

när jag hämtade posten så såg jag att det var ett brev från yfu sverige, där var ett litet brev och ett kuvärt, med ett prav från mig själv. på pre departure orientation i stockholm så skrev vi ett prev till oss själva för att påminna oss om saker och få upp humöret nu när det kan vara lite svårt innan jul. när jag skrev detta brevet så tänkte jag att detta kommer jag ju komma ihåg att jag skrev, men det gjorde jag inte. jag blev helt nyfiken när jag fattade att det var det bravet för jag hade helt glömt bort vad som stod i det. nu när jag har läst det så känns det som om jag har lyckats med en del av de sakerna som jag sa att jag borde göra, bl.a testa nya saker och teater känns som en ny sak för mig.
det är en kul ide det här med brev till sig själv, det är bra att ha eftersom det är sina egna förväntningar och ingen annas.

förväntningar, förhoppningar,
allt finns men glöm det och
lev i nuet
för denna stunden
kommer aldrig tillbaka.
igår är historia
imorgon tar vi då
det är bara nuet du kan påverka

DU KAN GÖRA ALLT DU VILL! :)

(jag blev förvånad när jag läste detta i mitt brev, trodde aldrig att jag kunde skriva något sånt :P)

bar för detta så fick jag nu magnus ugglas låt "allting som jag vill kan jag göra" på huvudet :P


brevet :D

kramisar :)

hälsningar från sverige

idag var vell en bra dag, skolan var som vanligt och när jag kom hem så ringde pappa upp på skype, så vi hade en liten diskussion om lussebullar recept, sedan när mamma också kom in i rutan så började vi snacka om paket som vi skickar, och vad händer då? jo jag ser postmannen utanför fönstret med ett grönt paket, jag hämtar det och det visar sig vara från sverige (det stod max 2 kg) :P. Tack mormor och morfar för paketen, tyvärr så måste jag nu sitta i 19 dagar och titta på paketen utan att få öppna dem:/ men jag e glad att de kom fram i alla fall :)



yeey...julen e häär!!

söndag

idag så kom jag inte ens ur pjamasen, natten vare hemsk. precis innan jag gick och la mig så frös jag som en gris och mådde mycket värre, sov med hoodie. jag fick ingen bra sömn (visste inte ens om jag sov eller var vaken) och kl 2am så vaknade jag med en helt torr hals, så jag gick upp och drack lite vatten, det gjorde dock inte halsen bättre....

när jag vaknade kl 9.30 så mådde jag lite bättre, istället för att ha ont i halsen så hade jag huvudvärk och var täppt istället. satte mig och gjorde lite läxor och sedan så har jag typ suttit vid tv och dator resten av dagen. jag kunde heller inte hänga med till "the lake" för jag vill inte riskera att smitta någon annan. jag tog någon förkylnings medecin innan idag och mår mycket bättre nu, jag ska till skolan imorgon i alla fall.

nu innan jul så spelar de så många filmer på tv. de har spelat alla harry potter filmerna nu två dagar i rad och nu sitter jag och tittar på ice age 2. man har i alla fall något att göra om dagarna.


Poodle tree

idag när jag vaknade så hade jag ont i halsen..hoppades på att det skulle försvinna efter en halstablett och lite te, men det funkade inte. nu på kvällen mår jag nästan värre men är inte helt sjuk. ska gå och lägga mig tidigt och hopas på att det försvinner över natten..

annars så har jag mest suttit inne idag, tittat på harry potter och klippt och klistrat. har kanske tänkt att göra en scrap book till betty, men är rädd att jag kommer vijla behålla den själv.

idag satte vi också upp en första granen "poodle tree" alltså en gran med bara massa pudlar...





god natt..

"accept the next proposition you hear"

dagen slutade bra i alla fall
efter ett ricktigt hårt pass på gymmet, ultra burn, så kunde kag knappt ta mig ut till bilen. sedan så hämtade jag och steve chinise. (de sover här över natten när deras matta tvättas). jag har nog inte ätit så mycket china mat i mitt liv, men gott var det. sedan fick man ju lycko kakor också (fortune coockies), heter det så? och i min så stod det "accept the next proposition you hear" inte så rolig.

just nu sitter jag och tittar på extreme home makeover, och det är en så tragisk historia. ni måste se programmet.
.

nu efter programmet....det är helt sjukt vilket jobb mamman gör. hon har äve en sida, www.standtogether.tv där folk skriver upp sig hela tiden för att stå emot mobbning.
förjde sidan precis efter programmet, fick 5000 nya följare på några minuter, är bara så glad att programet gör så ät  hon syns för hon har ett viktigt medelande


.

vecka 16 avklarad (om jag har räknat rätt)

denna veckan har inte varit rolig. jag har varit såå trött varje dag, men har tyvärr inget att skylla på för det har varit mitt egna fel. men det måste vara något med high school som gör att man blir trött för jag brukar aldrig vara så här trött i skolan.
hela min kropp har också varit stel efter min comeback till gymmet, och jag ska tillbaka idag.
jag vet inte vad jag mer ska skriva, har inga planer för helgen än så länge.
förässten så sänds extreme home makeover, springfield idag vet dock inte när det kommer till sverige men man kanske kan se det online :P

ha det bra :)

smittens

kolla vad jag hittade , är dom inte adoreble!
vantar för dom som gillar att hålla handen, den bästa julklappen :P


I wish you a merry little christmas...

just nu så är det någon "liten" julshow på tv i new york. i slutet så ska de tända den stora granen så det är jag ju tvungen att se, mer och mer jul överralt. det e lite coolt att jag har varit där showen är, ½ miljon folk har samlats.... såg också ett program igår som handlade om pyntandet av new york. de har en natt på sig att pynta alla affärer, den största utmaningen är nog macy's som är 1 miljon square ft (hur mycket det nu är) men det var mycket jobb, och det tar typ 3 månader att tillverka julpyntet... jag är så spänd på att åka dit och få se allt..iihh.

idag så var jag helt död...efter gymmet i måndags, men steve drog med mig dit idag också. tänkte först bara gå och mjuka upp mina stela muscler, men i slutändan blev det ändå ett kick boxing pass, jag kommer vara glad om jag kan förflytta mig mellan väningarna imorgon, och jag bytar våning efter varje lektion...
annars så är alla dagar typ likadana. börjar tröttna på skolan nu och somnar nästan på lektionerna. igår på kemin så var jag tvungen att äta något för att hålla mig vaken, hon gick igenom något som jag redan kan och då är det svårt att konsentrera sig.
det konstiga här är att man kallar lärarna med deras efternamn, för det är mer respekt fullt, men det är alltid elever som ligger på bänkarna och halvsover (om inte helsover) på varje lektion. så man visar respekt för lärarna genom namnen men ingen respekt när det gäller att lyssna och koncentrera sig på lektionen. om man somnar på en lektion i sverige så blir inte läraren skit arg utan man blir typ utskrattad av resten av klassen också, det är så stor skillnad.

bara för att prata om vädret så kan jag säga att igår så var det varmare ute än inne (!) medan det idag var svin kallt, vilket betyder att det var kallt att gå med fleece till bussen imorse. jag börjar bli som de andra studenterna. alla har north face fleece, jag köpte dock en billigare på areopostales eftersom north face e typ $80 eller nåt. men fleece är den enda "jackan" de har på sig, och jag tror inte att jag har sett en enda i vantar eller mössa. själv har jag alltid vantar på mig på morgonen eftersom mina händer alltid är kalla.

Martha (tror hon stavar det så) har varit här i typ en månad också, men hon åkte hem idag tyvärr. det är betty's kusin som bor i arizona som var här över thanks giving. hon är jätte trevlig och skön, hon kallar sig själv för granny(grandmother) när vi umgås :P

nu blev detta inlägget längre än vad jag hade förväntat mig, men sånte e livet :P

ha det bra! kram

RSS 2.0