jag vet inte

jag vet att det har varit lite dåligt med uppdateringar, men jag har haft fullt upp. vad har jag gjort denna veckan?

igår så var jag och kara på "the big E" som är typ en festival för hela new england. det var stort och fullt med friterad mat. vad sägs som friterad hamburgare med en dounat, eller friterad oreo. jag åt bara en buritos, helt normalt alltså.
där fanns en massa att köpa, tivoli, en show + mycket mycket mer. och allt detta godis. det fanns till och med en massa lakrits, men jag lyckades hålla emot frestelsen, det blev bara lite popcorn. vi gick mest runt och när vi kom på att vi ville åka på en gigantisk ruchkana...så började det regna så de fick stänga den :(
det var i alla fall trevligt, men orsakade en massa panik pluggande till kl 11, men vadå..
-
skolan rullar på, jag skulle vilja ta lite foton av skolan, men jag är rädd att mr tokars ska komma och ta min kamera då. elektriska prylar är typ helt förbjudet på hela skolan.
imorgon så är det central day, vilket betyder att man får ha på sig central tröjor eller sporttröjor (med uniformbyxor och skor). så idag under lunchen så var jag tvungen att köpa en tröja, om man får chansen att ha på sig något annat så tar jag den. när jag kom fram och skulle köpe en tröja så fick jag såklart beslutsångest och tog den närmaste tröjan, färgerna är snygga i alla fall :P
-
folk har också börjat göra reklam för att man ska rösta på dem som president. vad de nu gör på skolan har jag ingen aning om, och jag förmodar att man bara röstar på sånna i sin egen årskurs, men om jag skulle få röstaa på vem jag ville så skulle jag rösta på recwan (det stavas inte så) men han bara går runt och ler hela tiden, han är med i shakespear också och när han skulle gå upp och göra något så flög det ett ååoohh över alla för han e så söt.
-
okej, hur får man fler att ge blod?
svar: man sätter upp en massa posters i en stor high school om att om man ger blod så får man något gratis på subway, alla som får skriver upp sig direkt. en kille i min economi class skulle skriva upp sig men kom på sen att han har en ny tatuerin, och då får man inte donera blod, och han bara daim, nu kan jag inte få något från subway.
-
föresten, Grattis Mormor!!
-
finns det något mer att säga...hmm... förmodligen man jag kan inte komma på det nu


ser den inte frestande ut, en craz-e burger.

min central tröja, det står the nest på baksidan

fixat

efter att ha skämt ut sig för blogg.se kundtjänst och en massa jobb så ska nu alla bilder vara fixade. det kan vara lite ändrinar, men det mesta är sig likt (tror det är lite mer new york bilder)


northhamton

hejsan alla glada

idag har varit en bra dag

jag har bland annat köpt ett par boots. köpte ett par andra innan, men när jag hittade dessa så var jag sold. de är snyggare skönare mer snö/vattentäta, billagare, yea you name it, än de andra. så de andra åker tillbaka imorgon.

sedan åkte vi och marissa till northhamton på kvällen. jag älskar det. det är en så mysig stad, och att det var varmt gjorde det bara bättre. det var 75 grader (24) när vi kom hem, och då var klockan halv elva, så det var shorts och linne väder hela kvällen.
så nu har jag börjat julklapps handlingen också, bättre att börja tidigt. så vissa saker som jag handlade är hemligt men jag handlade också ett halsband med klocka till mig själv.





såhär såg också himlen ut påvägen dit. fotot är inte helt rättvist, det var mycket vackrare i verkligheten, men det är inte så lätt att fota från en bil.

who's the happiest girl in the world?

me me me me me me me

varför?

oftast så dyker saker upp när man minst anar det och vad hittade jag idag på marshalls

jo...

LAKRITSRULLAR!!!!


macbeth

ni kanske har hört talas om det, det är en shakepear berättelse, den som vi ska spela i skolan. ha inte för höga förväntningar nu för jag fick inte huvudrollen men jag är med i alla fall. jag ska spela lady MacDuff och jag har bara repliker i en scen men det är tydligen en viktig scen. jag sa att jag ville ha en liten roll och fick nog en viktig liten roll. miss gilhooly sa att de var imponerade över min audition så dt är ju kul. mamma jag tror du har haft rätt hela tiden, jag kanske skulle bli skådespelare i alla fall.
jag är inte så påläst om pjäsen eller om lady macduff, men det jag har läst så tror jag att både lady macduff och hennes son dör, men vi får se.


....onsdag....torsdag....

det bara fortsätter så här..
igår (torsdag) så var det activity period i skolan då jag bestämde mig för att gå till basketball game ändå. kostade $3, för att se en match men det var kul. när hela publiken började jubla och skrika så var det så att man fick rysningar. eleverna var bra i början, men sedan drog lärarna ifrån och vann..:( det var så kul för när den lååånga administratorn, som hela tiden går omkring och skriker i korridorerna och äger hela stället, kom in på planen så började hela publiken bua. det hände inte när de andra lärarna kom in :P. men i lärarnas lag var också dvärjen på skolan. han är en elev (vad jag har förstått) för han springer omkring i skolan mellan lektionerna precis som alla andra elever. det kanske är elakt att kalla han dvärj men han e det, jag vet inte hur lång han e men skulle gissa på kanske 1.20-1.35 kanske(jag är väldigt dålig på att uppskatta längd). i alla fall han var med i lärarnas lag och spelade så klart, och gud vad skämmigt det måste ha varit för eleverna när han var nära på att göra mål, haha.

igår var också en till audition för shakespear, den var till och med roligare än den första så jag var glad att jag gick på den också. imorgon tror jag att jag får reda på vad som händer.

idg så har det inte hänt mycket, bara skola skola skola. jag fattar matten hyfsat bra nu, men då kommer nästa steg för fram tills nu så har jag tänkt matte på svenska (för det e lättare) men nu har jag börjat tänka matte på engelska, och ibland så blandar sig språken så jag blir helt förvirrad och nu börjar det komma nya grejer i matten som jag aldrig har haft hemma så..



och vi har besök.. av en pudel till, nämligen uncle steve's hund madison. de är i ecuador nu och hon behövde någonstans att bo de två sista dagarna.



och här om dagen så blev jag sååååå sugen på lösgodis. jag äter inte så mycket godis här men jag saknar det svenska godiset såå mycket.
och det blev inte bättre när jag skulle leta upp denna bilden på google....

söndag...måndag...tisdag....

det händer inte så mycket nytt här egentligen, det är därför jag inte har riktig lust att skriva. i söndags så åt jag en jääättte god middag. kött potatis och sås kokad tillsammans så nu har jag ätit varm sås (gravie) för första gången sen jag kom in och ni vet hur mycket jag älskar sås.
har också köpt lite skor
i går, måndag så hände det som inte borde hända (men som händer alla mänskliga) jag försov mig.jag vaknade av att solen sken i mina ögon (tacka solen för att jag vakna) jag tittade på klockan, 7.38 och jag tänker shit men om jag skyndar mig så kan jag hinna med bussen, sedan kommer jag på att om klockan skulle varit 6.38 så skulle jag kanske kunna hinna. bussen gick för 45 minuter sedan. så det var bara att väcka betty så hon fick köra mig till skolan. jag missade bara halva första lektionen, som var practicel law( chill lärare) men vi hade ett quiz då och hos han så får man inte göra om quiz som man missar så det var lite surt, men när jag såg orden på tavlan så var jag glad att jag missade det för jag kunde inte något av det. everything happends for a reason as they say.
idag tisdag så har det inte hänt så mycket heller. min kemi lärare sa till en sak till en i min klass, som har glasögon men endå inte ser bra och har platsen längst bak i klassrummet. det började med att hon var trött på oss(som vanligt) och han sa att han inte kunde se, hon ignorerade det och han flyttade till en plats längre fram i klassrummet. läraren sa att han inte fick flytta men han förklarade att han inte såg. då säger hon typ" du har glasögon så du borde se, om det är något fel på dina linser så fixa det för om du flyttar igen så får du kvarsittning" wow, ja det kom som en liten shock.
sedan så var det audition till sheakspear pjäsen som bestod av att leka lekar typ och bara ha allmänt kul. jag vet igentligen inte vad som kommer hända. time will tell, I guess.
imorgon är sista period en activity period där lärarna ska spela ett basketgame mot eleverna. om eleverna vinner så kommer det vara en jeans dag i november, där alla får bära jeans!! yey. jag tror dock inte att jag ska kolla på det, många säger att det är tråkigt.
jag har nog inte så mycket mer att säga

:)

New york

1. välj en låt
2. starta låten
3. titta på bilderna
4. läs om ni orkar

empire state of mind- Jay-z ft. Alicia Keys
New tork, New york- Frank Sinatra
I love New York- Madonna





publik garden på en skyskrapa


emelie, här är din burberry store- hela huset


applestore helt under marken


I'm a happy kid outside the largest toystore in the world


välj baby, få födelsebevis osv


barbie fashion show

barbie fotbolls spel


barbie collection


me and captain jack sparrow


plaza park hotel där x-antal filmer har spelats in, bl.a bride wars och ensam hemma


jag utanför hershey's store time squere


time squere


me on time squere


jag och betty på en skärm på time squere, kan du hitta oss?


empire state building


chrysler building

grand central där också x-antal filmer har spelats in


ett gott äpple efter en lång dag
ömma fötter
trötta ben
paralyserad axel


saker vi också gjorde/besökte
- hard rock café
- pete reasturant, äldsta resturangen i new york som har besökt av massa kändisar, bl.a Johnny Depp, angelina joli och brad pitt
- subway :P
- st patrik's cathedral (där de höll på med ett brölopp)
- forever 21 på time squera. 4 våningar, översta våningen på markhöjd
- fifth avanue
och en massa annat


NEW YORK, NEW YORK, NEW YORK


extreme home makeover

glömde att berätta en sak. extreme home makeover är i stan. de började i måndags, och jag som trodde att det var typ om någon månad. men iallafall. de bygger ett hus till en kvinna+ familj som förlorade sin son som tog självmord pga mobbning. hennes hus blev sedan förstört av tornadon. hon är nu väldigt aktiv i en organisation mot självmord. i början så hade de tydligen en sermoni mot mobbning där massor med folk gick omkring med skyltar där det stod en massa fula saker. sedan hade de klottrat på husen innan de förstörde det. kan bara säga att även om jag inte vet vem denna kvinnan är så vet jag att hon är värd det.


några av världens skönaste lärare finns nog på SCHS

vi kan ju börja med den bästa, min practical law lärare (som också är girl soccer coach). idag snackade vi om hur en lag blir till, del2. jag var tvungen att skriva ner det som hände för att inte glömma det.
han berättade bl.a hur arnold schwartzenegger blev guvenör i california, eller som han sa "Cali, Cali! What is Cali? What is Cali" och stirrade ut över klassen, tills en sa california. "YES, it's California" blev svaret. i alla fall, tillbaka till historien så var folket i cali inte nöjda med guvenören så det blev ett omval. arnold sa att de kunde sätta upp honom på listan över nya guvenörer. valet var snabbt och eftersom folk visste vem han va så valde de honom. intressant ellerhur :P

sen handlade det om sprit och skatt på varor. i MA (kan va hela usa) så har man inte moms på sprit, medan man har det på alla andra varor. sen var det någon som kom på iden att man skulle betala 6.25% moms på sprit. så en dag när han hade gått till att köpa den vanliga vinflaskan som alltid kostar $9.99 så sa personen i kassan att det kostade 10.något. då blev han tydligen shit arg "IT SAYS $9.99 IT'S **** NOT 10.07!!!!" (han svor inte inför oss utan mimade bara) så hade tydligen kassörskan sagt något "haven't you heard about the new law?...."  "I ***** KNOW NOW" hade han tydligen sagt då. denna lagen röstades om så nu har de ingen moms på sprit.

sedan mitt i lektionen så kom det plötsligt inhoppande en annan lärare och började göra några charader eller når, det var någon person i någon film som hon inte kunde komma på så hon stod där och hoppade och viftade med armarna och mr Dowd (min lärare) stod där och försökte komma på det. jag tror inte att de kom till något svar. hon skulle i alla fall snacka med en tjej som hade tjafsat(lite hotfulllt) med en annan tjej i klassrummet innan lektionen. när två tjejer med attityd ryker ihop så gäller det att hålla sig borta. sedan helt randomly så sa mr dowd att skolan var byggd för 1500 personer men vi är 2100 "but it feels like **** 4000"

i slutet på lektionerna så ska vi typ alltid göra uppgifter som tar 5 min, så man har alltid en kvart kvar då man inte gör något, så det var en kille som var inne på intenet på sin telefon helt öppet(vilket är mot skolans regler) då lutar sig mr Dowd över axlen på han och säger "do you have internet on the phone? do you have internat? isn't that expensive?" alla lärare är stränga förutom han :P

sedan började han snacka om the big E som är en gigantisk marknad i närheten som håller på i några veckor, och är för hela new england, så det är verkligen stort. snackar om någon mat som blev populär där förra året, sedan bara stirrar han på mig och säger "you have to go to the big E", jag blir helt chockad och säger bara "I will" sedan ringde klockan :P
han är riktigt skön och bryr sig inte om vad vi gör på lektionerna typ

sedan har jag en rolig matte lärare också. hon e asiat och kort (det har inget med saken att göra) hon snackar i alla fall en massa och skämtar med elever. sedan har vi ju "the Lebran" i klassen. eller brian som han heter och han kan ju inte sluta snacka. det gör bara lektionerna bättre eftersom han jävlas med miss doung hela tiden, det kanske inte händer lika mycket random grejer på hennes lektioner men jag gillar henne ändå.

min economi lärare är lite random ochså, mest när det gäller det han säger. vi snackade lite om bilar från olika länder (såklart var sverige ett av länderna) men 10 min efter att det med bilarna hade slutat så säger han bara"Johanna, I had a volvo before" bara helt oväntat, vad e det med den killen!?
(btw, fick 96% på testet med "facit i handen")

min engelska lärare är nog en typisk amerikansk lärare som älskar credits. credits är poäng som man får på ett arbete eller läxa. det senaste jag gjorde var någon analys av en berättelse där man skulle plocka ut meningar, och max var 20 credits. när jag fick tillbaka min så hade jag 19/20 och det visade sig vara pga att jag inte hade skrivit sidnummer på de sista 5 meningarna, seriöst!? men jag hade faktiskt en ursäkt, jag hade läst den på internet8eftersom jag kom in senare) så hon ändrade det till 20 :P. men om man glömmer att skriva sidnummer(om man använder mer än ett blad) så drar hon av credits, eller om man skriver datumet fel så drar hob säkert också av credicts :P

min ceramics lärare skrev också helerius (skitkul) på min läxa för att jag hade skrivit att man skulle städa upp efter sig för att "your mom doesn't work here", hur ofta händer det.

det blev låååångt men det e mina lärare ( några av dem) och det finns mycket mer att berätta om dem :P

fredag imorgon!!!! ha det bra :)


vardag

det har inte hänt så mycket de senaste dagarna, mest det vanliga alltså skola och läxor. jag har faktiskt fritid (jämfört med alla andra amerikanska studenter :P) eftersom jag inte håller på med någon sport. det är skönt att ha tid att vänja sig vid allt innan man börjar stressa.
saker som har hänt i skolan. igår var det en girl fight i caferterian. jag var där och det var en tjej som gick fram och skrek på en annan(som skrek tillbaka) och sedan bichlappade (örfilade henne), sedan drog de varandra i håret lite innan en administratior avbröt dem och en blev utburen av poliser. inte så kul. det roliga var alla som snackade om det efter. jag har hört en del olika veriasioner på historien.
sedan idag så var det ett brandlarm, de måste tydligen ha 5 varje år. de sa något om 4 min som jag förmodar är tiden det tog för oss att ta oss ut, men egentligen tyckte jag att han sa att vi bara var ute i fyra min, jag vet inte. vi är iallafall 2116 studenter(om jag minns rätt) och 300 vuxna så det var vell en bra tid :P
sedan hade jag tre test idag. ett i ekonomi där man fick kolla sina anteckningar vilket betydde att det var som att sitta med facit i handen(nästan). ett kemitest(som avbröts av brandlarmet, jag tog med mig allt utom testet ifall skolan skulle brinna ner :P) det var multiple choise (a,b,c,d) vissa var svåra medan vissa(SI-enheter) var väldigt lätta. jag satt där med mitt lilla lexikon för att förstå alla frågor:P.
sedan hade jag ett matte test också. var lite orolig, men det var inga problem. förväntar mig inte 100% men 95% är tillräckligt :P

jg har ju bytat min engelska klass till english 12 H. läraren är drama läraren som nog e fetast på skolan.(jag vet att det inte e snällt, men det e sant). hon är i alla fall bra, men klassen verkar inte bry sig så mycket. först trodde jag att det var juniers, för de såg ut som det men de kan ju inte läsa english 12. det som vi har gjort so far är läsa korta historier och analysera vissa meningar typ. tar tid men är inte så svårt.

jag har också kommit på ett av världens sämsta jobb. skolbusschafför till en high school. satan vad folket i min buss skriker. jag är glad att jag går av på andra stoppet.

jag vet inte om det är så mycket mer att säga än att halva veckan har gått och om det är fint väder på lördag så ska jag nog till new york! :D inget bestämt än.

ha det bra
 kramisar!!



två bilder på hur jag ser ut i skolan. dålig kvalite, jag vet men det e inte så mycket att se. jag får ha beiga byxor också men äger inga ännu.

sorgilgt

ja.. idag så lämnade min trogna vän mig....
nej inte riktigt men idag så gick mitt trogna "fotband" sönder (vet inte vad det heter)
efter X antal månader med det på, och en väldigt fin bonnabränna så..... får jag vell göra ett nytt :P


computer art

detta är vad jag har gjord de senaste två dagarna på computer art :P
rätt kul faktiskt


1 månad...

jag har varit här i över en månad nu.

jag kan fortfarande inte riktigt förstå att jag är i USA, och går på high school. för ett litete tag sedan så var detta något okänt som skulle hända. jag har väntata på detta i över ett halvår, och jag har nu varit här i en månad. även om det känns overkligt att jag är här så har jag vant mig vid vardagen, detta känns som det vanliga nu även om det är mycket kvar innan livet är ultimat här.

tiden är också konstig  det är svårt att beskriva känslan, men det känns som om det var flera månader sedan (om inte mer) sedan jag var i sverige, men samtidigt så känns det som om allting bara har börjat. men å andra sidan känns det som om jag ändå har varit här väldigt länge.
jag vet att det är förvirrande att läsa, men det är lite förvirrande i mitt huvud också.
det är så konstigt också, för ibland ser man något eller är med om något som man skulle vilja visa för alla där hemma, men det går inte. det känns som om jag kommer träffa alla snart igen, men jag vet att det typ är 10 månader kvar, och det är inte snart. när jag tänker på året så känns det som om det kommer bli jätte långt, men vem vet det kanske snart är slut.



mitt liv i sverige som känns långt borta just nu...

B-day!

Happy birthday KARA!! :D


saturday night live

vet inte varför jag skrev det , ken vara för att det är det som är på på tv nu :P

idag har varit en jätte trevlig dag. hade något yfu-meeting, med de andra studenterna från området. även om det var väldigt seriösa ämnen så var det kul. vi käkade bufé och bowlade på kvällen. jag är glad att jag är en del av den gruppen, och jag gillar verkligen min area rep. ska inte snacka så mycket om det för det känns fel eftersom det är personliga saker som ska stanna inom gruppen. det blir en bild i alla fall.

och the football game var kul. kommer bli roligare när jag lär känna fler folk och när de vinner... de förlorade med 13-20. den sista minuten var så dramatisk. de var sååååååå nära att göra en tuchdown, men nej. hoppet fanns till och med kvar de sista 3 sekunderna.
jag förstår inte spelet mer än att det är 6 poäng (stavas det så det ser jätte konstigt ut) för tuchdown och en extra poäng om man kan sparka bollen i målet. saken är att de avbryter spelet typ var femte sekund för att alla spelarna ligger i en hög... igen. inte så intressant spel egentligen.
sedan när det var slut och vi skulle hem så var hela parkeringen full med poliser. jag är verkligen inte van vid det men tydligen så är det alltid en fight efter matcherna. förra gången hade poliserna till och med uppe pistolerna sa ashley. jag hoppas bara att hon överdrev, men är rädd att hon inte gjorde det. det är bara att se till att inte råka knuffa till någon och inte tappa bort sitt sällskap så är man okej.

hittade också denna bilden på fb idag (av Liza). kan bara säga att den får mig att le. it brings back soo many memories, all good :P,(och jackorna är såå snygga och de höll verkligen tätt den kvällen)
en annan scoutgrej nu när jag har börjat. har redan sett bilder från scouter på stan och det verkar som om ni hade riktigt kul, skulle vilja vara där och slå personligt rekord i backklätring :P



alla vi tjejer i området. det är en kille också men han kom sent dit.




friday!!

hejsan hopsan fallerallela!!!

idag e det fredag och fredag betyder lördag imorgon, det är nog det enda positiva med fredagar. idag var det skola som vanligt, jag har kommit på en hämsk sak med skolan i usa, att man aldrig kan se fram emot en dag. i sverige finns det alltid en dag där man har få lektioner eller bara roliga lektioner, men det finns inte här. på denna skolan så är det enda man kan se fram emot är när man inte har någon engelska vilket är var sjunde dag :P
i alla fall, skolan började med engelska.... som är en aP class vilket är det svåraste. jag känner mig helt lost oftast och eftersom läraren vill att jag ska läsa två böcker på gammelengelska, som man sedan ska skriva en uppsats om, så kände jag att det kanske är bäst att byta nivå. ska fortfarande gå i english 12 men honors istället för AP. betty vet det inte än, men så är det i alla fall.

efter det så var det practical law som idag bestod av ett quiz, vilket är som ett skämt. han hade skrivit några ord på tavlan och så sa han meningar och så skulle man välja ordet som passade med det han sa typ, inte alls svårt. sedan skulle han också kolla lite uppgifter som vi hade gjort någon annan lektion jag visade det jag hade gjort, jag hade inte gjort klart någon av dem, endå så satte han fullt på mig. det ska nog inte bli så svårt att fixa den classen.

sedan var det precalc vilket också var ett quiz eller test, fattar inte riktigt skillnaden. det roliga var att läraren gick igenom allt vi skulle kunna innan testet. det var också lätt.

computer art bestod idag av ungefär ingenting. vi skulle göra klart ett familjeporträtt vilket jag redan hade gjort, så jag lekte bara runt. hade 3rd lunch och valde att gå in i den lilla cafeterian idag. först hittade jag ingen som jag har snackat med så jag satte mig själv, sedan kom det en som är i min engelska class som jag satte mig vid, blev presenterad för några nya personer varav en pretglad kille. frågade en massa och sa precis som alla andra att skolan är skit dålig och att den är så strikt för att de försöker vara bäst.

economi var också ett quiz typ men vi gjorde det på lektionen och rättade det efter. sedan sa han att om man gör det så får man A på det och credit. varför skulle man inte göra det, man rättar det på lektionen och kan lätt få alla rätt då, det är ju bara dumt att hoppa det men det finns kanske folk som gör det.
en kille i klassen hade idag på sig en grön skjorta och slips för att han skulle någonstans efter skolan. den klädslen är inte tillåten men han hade gått hela dagen i de kläderna och förbi 3 administratiors när han gick in och satt hela tiden i cafeterian med de kläderna. konstigt att ingen reagerade.
på economin sa det också att en sak skulle hända, vilket jag inte kommer ihåg vad det heter men det är iallafall att om man kommer försent till nästa lektion så får man automatiskt saturdayschool, så all skyndar sig ännu mer och det blir mer stopp i trapporna. jag kom i tid så det var inte så farligt.

på kemin så var inte mrs Uhriafe där så vi hade vikarie eller rättare sagt mr guy (vet inte om det stavas så) men det är såå kul att han heter det. första gången jag hörde hans nams så frågade alla vad han hätte igen och svartet blev mr Guy (som betyder kille typ) och alla bara skrattade.
det blev inte mycket gjort på kemin men jag fick en trevlig pratstund med några tjejer.

 sedan var det slut för dagen och när man går ut genom dörrarna så känner man hur solen bara bränner. man går där i sina svarta jeans och en svart kofta ut i 25(minst) graders värme och strålande sol. det är inte kul.

snart ska jag ivärg på footballgame, vilket tydligen är en riktigt stor grej. som jag sa igår så förväntar de sig 4000. alla footballplayers hade på sig matchtröja i skolan idag och the cherleaders hade på sig sina kläder, och the family (hejarklacken) hade på sig sina kläder. det blir nog kul och packat ikväll.

ha det bra :)

torsdag (tror jag)

dagarna är helt mixed up nu. har ingen aning om vad det är för dag typ. vet bara att imorgon är det fredag och då är det snart helg. och fredag den 9 september betyder också början på footballseason. visste först inte vem jag skulle gå med för kan inte påstå att jag har fått några nära vänner, men imorse så sa ashley att jag kunde gå med henne. alla blir helt chockade när jag säger att det är mitt första footballgame ever!! men det är det och alla säger att det är crazy och hoppas att jag kommer gilla det. vi får se, tydligen så ska där komma massa folk. ms welz sa att de sålde 4000 billjetter, men jag vet inte om det var allt eller om de säljer mer på plats. de planerar på att sälja slut på dem iallafall. jag har iallafall köpt min billjett (3 dollar). jag vet inte ens vilka det möter, men det ger sig nog.

det händer inte så mycket om dagarna eftersom jag inte är med i någon sport. försöker komma till gymmet så ofta som möjligt och gör mina läxor. enligt vågen här i huset så har jag gått ner 4 lbs(pounds) sen jag kom hit, det är ca 2 kg. vad hände med att gå upp i vikt när man åker till usa? det kommer nog.

har också märkt lite roliga saker med min kemilärare. det tog henne en kvart och förklara hur man gjorde om 1.29 kg till gram så undertiden skrev jag ner lite roliga saker om det, det är egentligen lite elakt, men ibland är sanningen det. bl.a så frågade någon vad mol var, hon börjar snacka om dussin vilket är en bra jämförelse men det tog 10 min för henne att förklara det och kom aldrig riktigt fram till svaret. hon ska tydligen lära ut mol snart och jag bara undrar hur lång tid kommer ta, men eftersom jag redan har läst det så kan det bli lite långtråkigt.
engelskan är också riktigt seg. saken är att de disskuterar bara saker om boken stolthet och fördom som de har läst under sommaren. saken var att jag skulle befrias frås summerwork, men nu påstår hon att jag måste läsa hela boken och göra en uppsats senare om boken. seriöst!? förutom att jag ska göra något parralelt med skolan som de andra har gjort under lovet, så är det jätte svår engelska i boken, eller rättare sagt gammalt språk så det tar dubbelt så långt att förstå vad det står. mr conningham ska snacka med läraren, och om jag måste byta engelska klass så gör det nog inget, för just nu är jag i en AP class vilket jag förmodar är den svåraste. så länge jag går med seniors så är jag nöjd.

en annan sak om skolan nu när jag inte gör något efter skolan så hade jag tänkt att kanske gå med i shakespear pjäsen som de har varje höst. jag frågade ms welz idag vad det handlade om och hon sa att den pjäsen de ska göra är riktigt dramatisk. tydligen så dör alla. iaf så snackade jag med hon som är ansvarig för det och hon sa att det nog är auditions nästa måndag. auditions, det är ju läskigt. jag sa också att jag aldrig hade gjort något med teater innana men hon sa att det var många som aldrig hade gjort det som kommer till audition. jag tror det är något som jag verkligen vill göra, men tänk så är jag värdelös på teater?! :P

det var bara en liten uppdatering, ha det bra :)

...

Jag och mitt skol-ID, detta ska bäras när man går in i skolan och ska kunna visas upp om någon frågar efter det. glömmer man det hemma måste man köpa ett endags-ID för $1....suck, de litar inte på någon i detta landet...


jag vet att det är spegelvänt men det är inte så mycket att läsa så :P

...för det är emelies födelsedag, hurra hurra hurra!

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!



äveb om klockan är över midnatt i sverige så fyller du fortfarande år här :)

labour day

hejhej!!

dagen idag har varit väldigt trevlig.
efter igår så stannade hanna och sov här så på morgonen idag så käkade vi frukost och så ringde kara och undrade om vi villa hänga med till en sjö för att kanota och bada. vi åkte dit efter en snabb frukost och hade det trevligt i några timmar. bilder finns någonstans men inte på min kamera.
efter det så körde glenn (karas hostdad) hem oss till deras hus där det blev en lätt middag. sedan bestämde vi oss för att gå till ett glasställe i närheten. det var verkligen goood glass.
vi gick hem och hannas hostdad gave me a ride home.
sedan åkte jag och betty för att hitta en gångled eller vad man kallar det. den låg väldigt fint precis bredlid floden, så det blev en liten promenad.
ikväll måste jag göra lite läxa vilket jag inte alls har lust att göra, men sånt e livet.

hände också en liten rolig grej i lördags när vi letade saker till partyt. så i en junk affär, men massor av grejer så hittade jag kakaor, och inte vilka kakor som hällst utan.....SINGOALLA OCH BALLERINA. det gjorde min dag. och sedan när vi var på the big y vilket är mataffären så hittade jag knäckebröd. det var dock gjort i usa, men det var wasa-knäckebröd.

det var allt :)


lite bilder från kara....

bilder kom direkt (från fb :P)


yfu party!!

Jag är i en svacka så jag inte har lust att skriva men ska lägga ner energin för att skriva detta inlägget. vi hade träff med några yfuare+ föräldrar idag by the lake, och det var jätte trevligt. det är verkligen ett skönt gäng. tydligen var det en mardröm förra året, men detta kommer nog bli skit bra. vi gjorde inte så mycket. vi snackade åt och tog en tur med båten. det var typ allt. och jag träffade hanna from sweden. vi träffades på pre departure orientation och på amerikanska ambassaden, och nu här (hon bor i en grannstad). så det var trevligt. saken var bara att när vi satt ensama typ en minut så tänkte vi att vi kunde prata lite svenska och det känndes så konstigt. jag känner mig sååå dum när jag pratar svenska, för det känns så tillgjort. och den skånska dialekten gör det inte bättre. jag har aldrig haft problem med min dialekt men nu när jag pratar så känns det helt fel och låter helt fel också. hanna pratar typ värmländska så det kan också vara en orsak. vi höll oss till engelska resten av tiden. det är precis som om man tappar ord hela tiden när man pratar svenska, och jag har bara varit här i tre veckor. det är nog bra att jag har en blogg så jag håller svenskan uppe och inte glömmer den :P okej, det skulle nog aldrig kunna hända.
jag är säst med kameran och hade den inte ens uppe idag men ska leta igenom bettys kamera och hitta några bilder.

förresten så är det ingen skola imorgon. det är labour day, vilket jag inte vet vad det innebär. jag är bara glad att det inte är någon skola.

ha det bra :)

tiden går långsamt när man har kul....

det känns som om jag har varit här i en evighet men det är egentligen bara 3 veckor. jag har också överlebt min första vecka i skolan. det känns bra so far och nu har jag också bytat ut franskan mot computer art som e typ photoshop och kunna göra collage osv. det blir nog kul och förmodligen inte mycket till läxa.

matten går vell sådär, men det e skitsvårt att lära sig något nytt på ett annat språk. vissa saker känner jag igen medans vissa grejer har jag aldrig sett, det blir heller inte lättare när de har andra bokstäver. ni mattesnillen vet att en linjär ekvation är y=kx+m men här är det y=mx+d, det e så förvirrande. det ska nog gå bätre snart när jag kommer in i det engelska matte språket lite mer.

sedan kommer dilemmat om sport. jag vill göra någon sport men är väldigt sent ute. soccer är nog utanför bilden nu för det är matcher mitt i veckan, och när jarla spelade (två år sedan) så förlorade de varända match. + träning varje dag, och tajt med skolarbete. tänkte på crosscountry men tror inte att jag är i så bra shape för det, jag måste bestämma mig!! fast jag kan ta basket eller nåt till vintern och kanske softboll till våren eller nåt :P  jag har faktiskt tre dagar på mig att bestämma mig. på måndag är det typ labour day eller vad det heter vet inte riktigt vad det är, jag e bara glad att jag slipper skola.

på söndag så är det en liten träff med andra yfuare från detta området by the lake så det blir nog trevligt. nu ska jag till gymmet och köra zumba!

vi hörs :)

torsdag

hejsan!

jag vet egentligen inte vad jag ska skriva för jag har bara varit i skolan dessa två dagarna men jag kan berätta lite om varje ämne för nu har jag haft alla.

period A- praclical law med mr Dowd.
det verkar vara en väldigt chill class, och han verkar inte bry sig så mycket själv. idag snckade vi typ om tre män som var ute på havet så sjönk båten och efter 25 dagar i livbåteb så bestämmer de sig för att döda en. när de blir räddade åker de fast för mord osv. helt plötsligt kommer frågan upp hur man tillagar människokött, så han drar en annan histora. sedan börjar han snacka om ett tv program som handlar om en man som äter äklig mat, och sedan får vi också reda på att lukten när man kokar lamm är den närmaste doften man kan komma till människoskött. alltid bra att veta. det kommer nog bli en lätt klass och den varar bara en termin. mr Dowd är också girl soccer cotch så det är nog det han bryr sig om.

period B- pre calculus honors med ms Doung.
går igenom lite algebra just nu och det är svårt när man inte fattar vad orden betyder och när de använder andra bokstäver än vi gör i sverige. de använder typ d istället för m och n istället för x, så det är lite förvirrande. jag hänger med lite och det blir bättre och när det kommer till bara siffror så blir man så lättad för att man fattar. ms Doung är rätt skön också. hon är lite sträng och bestämd men gör det med humor och skämtar om elever osv. så det är kul, och hon ser till att jag fattar så det e bra. det ska nog lösa sig.

period C- French 3 med mr Kouabran.
denna ska jag nog få bytad. de andra eleverna kan typ inget och läraren är lite sådär. vad det blir istället får vi se, hoppas mr cunningham och min counsler fixar nåt bra.

period D- practical economics med mr Dagenais
det verkar vara en bra class men kanske inte den roligaste. han är bra och gillar nog att prata men har koll. ekonomi är vell inte mitt favorit ämne men det är intressant att lära sig om usa ekonomi vilket är olika. ja det finns vell inte så mycket mer att säga om det.

period E- honors preAP chemistry med mrs Urhiafe
vi har inte börjat så mycket än men det ska nog gå bra. hon är lite svår att förstå och lite hetsig. jag är bara så glad att man använder meter, kilogram och kelvin istället för amerikanarnas mått. undra hur svårt det e för de andra eleverna? och jag har en stor läxa till imorgon och jag fattar typ hälften av orden!

period F- ceramics med ms cloutier (som nu e gift och heter mrs någonting)
det e jobba med lera och skulptera, tydligen den populäraste kursen på hela skolan. jag får hoppas att det är kul. hon värkar väldigt snäll och kanske inte slapp men inte så hård. hoppas bara att de andra eleverna är trevliga så jag har någon att snacka med. det är också en halvårskurs.

period G- english 12 AP med ms/mrs Balut (har vikarie nu som jag inte ved vad hon heter)
det är deras "svenska" så det är förmodligen inte så kul. de har läst två böcker över sommaren som de hade test på idag och ska diskutera i några lektioner så det känns som om jag inte kommer kunna göra så mycket. vikarien som vi har kind of freaks me out. hon är inte elak men lite konstig och strikt. hon är så djup och filosofisk och sånt är ju svårt på svenska! och nu ska man göra allt på engelska!!

homeroom med ms Welz
man kollar bara på morgonshowen och är där i 10 min. det är hoomroom för adventure club som jag e med i. förra äret gjorde de bland annat caveing, linbana, snowboarding och lite annat.

man har 6 classes varje dag så man missar en. det går som ett rullande schema, så missar slutar man efter period D, så börjar man nästa dag med period E. inte så krånglit längre.

lunchen är lite konstig. det finns 3 olika lunchtider. varje lärare har en tid (1,2,3) och man äter alltid på 4th period of the day. det ändras ju pga rundgången av schemat. så om man har lunch 1 så går man till cafeterian istället för till lektionen, och när lunchen är slut går man till den lektionen. har man lunch 2 så går man mitt i lektionen för att sedan komma tillbaka till samma lektion. om ma har lunch 3 så går man från lektionen och efter lunch så går man till nästa lektion. detta betyder att man måste hitta någon varje lunch att sitta med efter alla har olika lunch varje dag. än så länge har jag klarat mig utan att sitta själv.

jag har också ett dilemma om jag ska börja spela soccer, men de har tränat i tre veckor och har första matchen på onsdag och det är alltid klabb med tider för de slutar olika tid varje dag, och om betty är och jobbar så kan hon inte hämta mig. jag måste bestämma mig, vad tycker ni?

det får vara allt för idag, ha det bra :)


vad är det med usa och stora böcker?! de väger ton och får inte plats i min väska...

RSS 2.0