google maps

idag såg jag en hyffsat cool sak på vägen hem. en google maps street view bil, de som kör omkring över hela världen för att vi ska kunn stå i time square och kolla upp på skyskraporna, när vi egentligen bara sitter hemma i soffan :P

class day

så idag så var det class day, vilket innebar att jag gick upp tidigt, men inte lika tidigt som vanligt. jag gjorde mig extra fin och fick skjuts till skolan där alla andra seniors var med sin cap and gown. vi satt i gymmet i någon timme och scollarships och awards delades ut. och vem kunde gissa att jag skulle gå hem med två awards!!?? fick ett i "excellence in honors english" och en i "outstanding performence in macbeth- the fall festival of shakespeare 2011" fancy huh.

efter att ha aplåderat i 2 timmar så tog vi oss till cafeterian där det fanns mat och man bara minglade omkring och pratade och tog bilder. sen försvann de flesta och jag och några vänner gick omkring i skolans korridorer en sista gång för att säga hejdå till vissa lärare, och se vissa elever för sista gången....

jag grät inte, men det kanske kommer på graduation för nu är det svårt att förstå att jag ska lämmna allt och alla som jag har spenderat tid med nästan varje dag i ett år. undrar om man kan någonsin vänja sig vid att ta förväl?

just det. jag undrar varför jag alltid får awards i ämnen jag inte gillar. i nian så fick jag det i teknik och so vilket verkligen inte är mina favorit ämnen och nu får jag det i engelska!? varför är jag alltid bättre i de ämnena jag inte gillar? jag förmodar att jag gillar utmaningar :P

laugh or cry....

idag var sista dagen i skolan och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. detta betyder att viss personer har jag förmodligen sett för sista gången :( jag kommer alldrig att gå i korridorerna på samma sätt igen, jag kommer alldrig sitta i en såndär obekväm bänk igen, jag kommer aldrig att åka buss igen, jag kommer aldrig öppna mitt skåp igen (yeey jag fick ett lås), jag kommer aldrig bära skoluniformen igen men dte är POSITIVT. jag skänkte till och med bort pike tröjan som jag hade på mig till kommande fattiga central studenter, dagens goda gärning.

imorgon är det class day, så jag kommer spendera dagen i gymmet. det kommer förmodligen bli skitvarmt och jag kommer var asåå lång med mina wedges.....varför är amerikanare så korta??
jag kan inte fatta att jag har tagit mig igenom ett helt skolår i high school, jag kommer till och med första dagen. gud vad jag kommer sakna detta, även om det är skönt att skolåret är över.....AAAAHAHHAHAHHAHGGGHHAGHA jag är totlt kluven. jag tänkte aldrig på att denn dagen skulle komma.

det finns förmodligen inte så mycket mer att säge, eller jo det finns det nog men jag ska inte plåga er....

yearbook

så detta är min yearbook och målet är att få alla vännerna att signera den och kanske skriva några meningar.

massor

gud det var ett tag sedan. jag hade planer på att uppdatera i fredags men då helt plötsligt så var jag tvungen att sticka iväg till cape cod.

det jag skulle ha skrivit i fredags var att yearbook har kommit!!! så nu gäller det bara att springa omkring och få alla vännerna att signera den, det är en utmaning det då jag inte har klasser med alla.

så cape cod.. det var vår sista oreantation med yfu, som vi gjorde till en liten weekend trip. fredag eftermiddag kväll så åkte vi iväg mote cape cod (västra MA) och efter lite vimlande och trafik så kom vi fram och åt kvällsmat på friendlys. sedan var det inte så mycket kvar av den dagen utan vi gick och lade oss huffsat kvickt efter att vi hade checkan in på hotellet.
lördag så gick vi upp tidigt, gick till dunkin dounats för att köpa frokust och sedan hade vi 2 timmars oreantation ute i det fina vädret. efter det så bar det av till provence town där vi vandrade omkring i några tommar. sedan åkte vi till stranden där jag såklar tog ett dopp. det var lite kallt men jag var inte ensam galen. sedan spenderade vi någon timme där genom att spella volleyboll och football. på vägen tillbaka så käkade vi på donken och sedan hotellet där vi typ snackade tills 12.30.
söndag så gick vi upp tidigt igen för att ha det sista av oreantation och sedan åkte vi till downtown hyannas, för att sedan köra vidare till the lake house där vi hängde hela eftermiddagen, badade, kastade mer football och åt. sedan blev det lite sorgligt när alla skulle hem, eftersom det kanske var sista gången som jag såg några av dem :(
sedan åkte vi hem och kara sov här.
måndag (idag) är memorial day, vilket betyder att man ska hedra de soldaterna som har dött i krig. men som de flesta högtiderna här så betyder det bara ännu en dag då man kan göra vad man vill, lite sorgligt faktiskt. jag och kara åkte med karas familj till en sjö där vi stannade i några timmar (mera football's kastande :P) sedan hämtade betty oss och vi åkte till holyoke då jag var i desperat behov av en klänning att bära på class day som är på torsdag. och med skicklighet så hittade jag både klänning och skor. så nu börjar allting falla på plats, bara lite smycken till prom som jag fortfarande behöver, men det kan man alltid improvisera.
nu har jag också bara ett final kvar och det är matte. sedan är jag klar med skolanoch kan chilla i några dagar.

som de flesta borde veta så är jag ingen långplanerare, men jag är tvungen att börja planera mina sista vecor här eftersom det bara är en månad kvar :( varje helg är nu fullpackad med saker fram tills jag åker.

bilder från cape cod kommer senare då jag inte tog en ända bild, jag måste själa från andra :P

helgens sång "call me maybe" och eftersom vi satt i en van hela tiden så var det denna dansen varje gång songen spelades på radion. det är harverds baseboll team som hade tråkigt förmodar jag :P (det är inte den riktiga videon)

cap and gown!!

fick hem min cap and gown idag, vilket är graduationkläderna. det kändes först som en halloween kostym eftersom man alltid ser det i filmer, men nu äger jag en egen!!! nu är graduation och slutet nära!! ihhh

carlsbad

i'm going to write this in english because it's a lot easier to express my self then, if it is a problem then you have google translate.

this california trip has been amazing (if i havn't said it enough before). now I've only seen a small part of cali, but that part is the best i bet. the southern cost of cali, and specially carlsbad.
carlsbad is the most beautiful place i've seen so far, mostly because of the beach, but other things too. the flowers by the beach are amazing, the small village with all small shops are amazing, and the shopping is kind of amazing too (if you care about that).
the thing i miss the most (even if ive only been home for one day) is to walk along the beach in the morning, aftrenoon or evening and watch the surfurs catching waves, failing waves, falling, jumping like crazy. the other thing is the dolphins. even if they wern't out there that many days, the days they were out they were CRAZY. jumping around, playing and one day even the whales was out, blowing water. it was the most amazing feeling to se the dolphins playing only meters from the surfers, that's one thing (or two accually) that you can never see at home.
ängelholm might be a nice town and the ocean is amazing, but the force that the pacific is bringing is cool to feel, even on a calm day.
the red cliffs comming down to the water is amazing.
if there is something you cant find in carlsbad you can always find it further down the cost.
the people is another thing, everybody is so nice, everything from teenagers to older. if you go into a store it's hard not to start chatting with the cashier. (well I guess americans over all is very talkative).
the only thing that carlsbad and the south cost cant provide is the green that explodes in the spring, cause that is also amazing. but green is a thing you can find 15 min in land, which also is desert...its a little bit confusing though...

if it wasnt that far away, and if it wasnt america (woops maybe I cant hold the promise of never live in america) i wouldn't even blink before I moved ti cali. maybe san diego university is the thing :P
 there is probably a lot more to say, A LOT, (oh by the way, lakrisal can be found in a german store) but this is it for now, carlsbad is the paradise, and one of the most beautiful places on earth I bet.

I LOVE CARLSBAD


a bumpie ride

hemma efter en inte så jätte trevlig resa, men tillräckligt. san diego- denver, det blir alltid bumpie nar man går över bergen så det var ingen överraskning med alla lufthålen, sen så mötte vi inte så trevligt väder så forst så var vi tvugna att cirkulera ett tag, sen blev vadret battre, men når vi bara var någon meter från marken så kom en sidovind och man kunde känna hur planet började luta så han var tvungen att flyga upp igen. han sa att han skulle testa en gång till men om det inte funkade så var vi tvungna att flyga till colorado springs och tanka for att sedan försöka landa i denver igen....men han lyckades landa på andra försöket. då kom nästa problem, vi hade bara 40 min mellan planen om det skulle vara där i tid, men vi var mer än sena. men som tur så höll de planet så vi kunde hinna med det, men vi forsenade planet en del :P alla var på planet och dörren var till och med stängd när vi kom fram till gaten :P
sen på väg in till hartford så åkte vi igenom ett litet åskoväder så lite mer turbulens där ja. men vi landade och kom hem hela.
jag vill tillbaka till cali.
och egentligen så skulle jag till skolan imorgon/idag men eftersom vi kom hem vid tolv, jag åt och nu sitter här och kl år 20 i 1 och jag är inte ens trött och om jag ska dra mig upp klockan 6 idag så är det som 3 på morgonen west cost time, så jag tänker ta en till dag av, bara så där :P

ha det gött

sunshine

saa jag arkar inte skriva just nu.
i torsdag var det zoo time. en av varldens storsta zoo, san diego zoo, var var vi gick. det ar inte sa mycket att saga. en massa djur, allt fran lejon till skoldpaddor, men det var det.
fredag sa akte jag och kajakade i havet vid grattorna och snorklade i havet. det var inte sa mycket att se i havet da det var helt "dimmigt". kanske jag bra ar glad att jag inte sag nagon haj :P. egentligen sa snackade han bara en massa om saker, vilket faktist var kul att hora. som att de valdigt lyxiga husen som ar pa sandklipporna ar alla betalade i cash for att de kan inte ha nagon forsakring, eftersom havet varje ar sliter bort 6 inches-1 foot varje ar, sa en dag sa kommer uset att aka i havet. men eftersom det ar ett reserverat omrade sa mate de riva huset innan det hander for annars kommer staden att stamma dem for nedskrapnng. har man pengar sa har man.
lordag spenderades pa stranden och sedan downtown san diego och ett berg pa kvallen. fantastisk utsikt over staderna.
idag, mothersday!! sa ajte vi med scott oc pascale till palomare observetory (gigantiskt teleskap) och sedan kvallsmat hos dem.
nu ar jag bara2 dagar kvar och jag vill verkligen inte aka tillbaka till springfield. jag bryr mig nte om prom och graduation, jag vill bara stanna har tills jag aker hem till sverige.
this is the place to live.
nu ska jag satta mig pa balkongen med en filt och musik i oronen och kanna kvallshavsvindarna i ansiktet...

i'm in love with carlsbad!

spitt out the water, get your hair out of the face and keep going

finally!!!
jag har vantat hela livet pa denna dagen!!
det var saa j***a kul!! 2.5 timme ute pa vattnet (betalade bara for 2). jag ar sa trott och kan nasta en timme efterat fortfarande kanna adrenalinet, eller det kanske bara ar min kropp som forsoker halla sig vaken och gora dessa sma rorelserna for att skriva. detvar riktigt kul, och aven om det inte var den basta dagen nar det komme till vagorna sa var det riktigt kul anda. och om det inte var nagon bra vag i sikte sa hade man alltid en trevlig instruktor att snacka med. det skulle vara en grupp lektion men det var mer privat eftersom det varsa manga instruktorer, vissa larande och vissa riktiga. han som jag hade var en riktig sa det var privat! det var det basta tankbara stallet att ta en lektion och killarna dar var sa trevliga och hade kul, och sag till at man sjalv hade en awsome time.
jag visste att jag skulle bli trott, men mina armar borjade skrika efter 15 min typ. benen, kande jag inte forran efterat for nar man anvande dem sa kunde man inte riktigttanka pa hur trott man var. egentligen nar man vardar i vagen pavag att forsoka stalla sig upp sa blirr allting blankt. man kommer inte ihag vad man ska gora och reflexen ar att ta sig op genom att satta ner ett kna...vilket leder till ett dopp och lite kullerbyttor i vagen. om jag bara skulle kunna komma upp sa kanske jag skulle kunnat halle balansen ett tag, men detstora problemetvar ju att komma upp.
det var ratt roligt nar jag blev totalt oerskold och kord runt av tre stora vagor i rad, sa fragade min instruktor om jag var okej, och jag sa bara, ja ingen fara. sen fragade han mig om jag hade en aldre bror och jag sa som det varoch han sa, ja, det forklarar saken. jag formodar att manga skulle bara ha gatt in till stranden, for huvudet blirhelt forirrat och det kanns som om hela skallen ar fylld med vatten, men tack rickard!! :P
pa overtid sa tog jag mig antligen upp pa bradan..for typ 2 sek, vilket artiden det tar att tappa balansen och ramla, men jag varuppe, och detar det som raknas.
ikvall ska jag sova, och jag kommer sova gott :)

just det, glomde en sak. jag blev lite avundsjuk idag, och da undrar ni sakert hur man kan vara avundsjuk i min situation, men detar inte sa svart (eftersom jag garna skulle vilja bo har :P). agaren av den lilla shopen, aven idrottslarare pa carlsbad high, sa att han hade en svensk utbytesstudent som hade tagit surfing hela aret och som faktiskt borjade bli riktigt bra. jag onskaratt jag var i hans skor, men man kan inte fa allt i denna varld.


land lesson

jag borde vara nagonstans dar under vattnet, for det ar min brada :P

suck it upp and keep on going! 

 jag och min instruktor, en av de fa killarna som vet hur irriterande det ar med langt har och vatten :P (lifeguard i sin jeep i bakgrunden, om ni nu undrade)

woooho!! jag stog upp, kanske bara en gang men det raknas och det ar till och med fangat pa bild.

tank u mom for all the pictures!! awsome so i can prove that i acually stood up. :)


hollywood!

ni forvantar er sakert ett jatte inlagg, men det ar inte saa mycket att saga. om man gamfor hollywood med time square....eller det gar egentligen inte att gamfora for timesquare ar saaa mycket battre, men jag kan iallafall saga att jag har varit i hollywood :P
forst korde vi till beverly hills, wick omkring lite och kollade pa de dyra affarerna, at lunch. sedan akte vi till en kyrkogard (utan kyrka typ), later kul? det var faktiskt ratt coolt eftersom det ar formodligen svindyrt att bli begravd dar sa det var massor med gigantiska gravar, de flesta okanda for mig dock. betty kande till nagra av dem men det var coolt. de visar ocksa filmer dar, mitt blan gravarna (inte bogstavligt), det sags att det ar coolt. filmen valentines day ar filmad dar vilket var anledningen till att vi gick i forsta hand.
sedan korde vi omkring och kollade pa kandisars grindar (detardet endaman ser av husen). vi sag julia roberts grind, jay lennos grind. vi sag aven den grahariga skadespelaren i rosa pantern kora omkring i sin nerkabbade ferrari.
sedan akte vi in till hollywood eftersom det var premiaren av dark shadow (med jonny depp), men efter en timme sa blev vi uttrakade och orkade inte vanta pa kandisarna att komma sa vi akte och at pa cheesecake factory. fiktigt god mat och ricktigt sttor bit av choklad mousse cheesecake!!! MUMS.
sedan tog vi oss tillbaka till hollywood for att se alla kandisar ga ut ur bion, da visar det sig att jonny depp inte ens sag filmen utan lamnade innan filmen borjade...wawawaaaa. men mina forhoppningar var fortfarande hoga, men men men....jagtror jag sag tre personer som jag kande igen...en av dem var steven tyler.
det var det, sen akte vi hem


traffade jack sparrow, han var faktiskt riktigt trevlig och borjade rabbla repliker fran filmerna :P


ranch, dogs, skulls and quesadillas

har nu gatt ett par dagar, och mycket har hant, sa bara lite kort.
onsdag sa akte vi till en ranch i carlsbad, vilket jag glomde skriva om, med massor av pafaglar och valdigt trevligt. det ar inte sa mycket att saga bara visa tva bilder.

detta ar den riktigt coola albino pafaglen jack, saa cool.
-
torsdag sa akte vi till point loma vilket jag redan berattde om
-
fredag sa valde vi att aka till old town vilket ar en mexicansk del a sandiego med en massa gamla byggnader och mexicanska affarer. eftersom det var dagen fore cinco de mayo (mexicos national dag), sa var typ alla parkeringsplattser avstangda och man kunde inte parkera pa gatan, forrutom en liten parkeringsplats i ett horn.
overralt sa borjade folk forbereda for lordagen och fiestan borjade faktiskt pa fredagen. det var valdigt trevligt, men jag kan inte fatta att jag kote en "day of the deads" skalle och tva woodo friends pa en och samma dag. de dar dodskallarna finns overralt och de ar riktigt coola sa jag vara bara tvungen att kopa en. woodo friends ar en typ av woodo docka som gor en speciell sak, typ som ger en tur, inte en docka som amn sticker nalar i.

-
lordag cinco de mayo borjade med en dag walk i san diego, ett valgorenhets event. sedan efter det sa akte vi ner till old town igen for att verkligen upplea cinco de mayo som om vi vore i mexico. det varmassor med folk, sa vi gick bara omkring en kort stund och tog oss sedan ut ur staden for att aka och kolla bio. vi sag the avengers, saa himla bra film, valdigt rolig jag rekomenderar den verkligen aven om man inte kanner till superhjaltarna sen innan. sjalv har jag bara sett thor innan.

the doggies, scott pascale and me :) 
-
imorgon sa blir det beverly hills och hollywood woohoo!!

point loma

idag var destinationen marinbasen i san diego, eller en del av den som var oppen for allmanheten. coolt och riktigt bra utsikt mot mexico och hamnen. sedan blev det en liten runda till ocean beach ocksa.



in the middle of nowhere

hejsan mina solstralar!!
igar sa tog vi en runda till USD (university of san diego)s acvarium. de flesta vet ju hur ett acvrium ser ut sa det ar inte sa mycket att visa men en bild kan jag vell lagga upp.

idag sa var det lite mer aventyr. vi tog bilen fran ett monligt och kallt carlsbad, inland mot oknen. california ar en stat med valdigt mycket barg och kullar, sa bara efter 15 min sa var vi mitt i en massa kullar fulla med grona trad buskar, kaktus och det basta, apelsin trad. overrallt fanns det apelsintrad och de vaxte pa slanten av kullarna. riktigt fint.
efter en mer an en timmes korande i detta lanskap hogt uppe bland molnen sa andrades landskapet och det blev stenigt och torrt. vi korde upp pa ett annat berg och sedan borjade de branta klipporna. det var som i en film och langt ner sa kunde man se en grupp me hus, in the middle of nowhere bokstavligen. om ni har sett filmen bilar sa ar det lite den kanslan fasst en modarnare stad, som heter burego springs.
vi tog oss ner till "staden", hittade ingen karta men tog oss ut till (urakta for mit sprakhjarnslapp) the hiking trail och borjade ga. det var egentligen en kall dag for att vara oknen, bara 85 f och till och med lite malnigt. efter halva sa stannade betty pga ett daligt kna men jag betammde mig for att firtsatt och hitta en oas som skulle finnas i slutet, sa dar gich jag ensam i oknen :P jag hittade oasen, och det ar ratt sjukt att mitt bland bergen sa ar det en klump med palmer och lite vatten.
titalt sa gick jag 3 miles, ca 5 km skulle jag gissa, men det tog ca 2h och jag var slut och "hade forlorat mycket vatska och inte druckigt tillrakligt". de sager att folk hr dott pa samma trail pga det :/ i alla fall, vi tog oss hem och jag ar slut och ja, det ar det.

oasen mitt i oknen ( i usa hittar man alltid nagon framling som kan ta ens foto :P)

kaktus in the desert

lite bergsgatter


RSS 2.0