cookies!

Girl scout cookies are the best!!


exchange students <3

så nu har jag varit på midyear oreantation så det betyder att bara halva tiden är kvar!!?? det har gått så fort och jag är rädd att det kommer gå önnu snabbare nu till våren.
i alla fall, vi pratade typ om samma saker som man har hört tusen gånger innan, men jag förmodar att det är bra att höra allt igen. det var folk från massachusetts, conneticut, rhode island och new hamshire.
jag kan bara säga att jag älskar utbytesstudenter. alla är så öppna, glada, grazy, snälla och underhållande :P det kanske är därför som jag umgås med dem så mycket.
tyvärr så gick helgen för snabbt och imorgon så är det tillbaks till skilan igen. hoppas att det blir en bra vecka :)
ha det bra!

the whole group!


SENIORS!!


new semester!

denna veckan har varit en sådan vecka som man vill ska ta slut och det har känt som om det var fredag varje dag och det gör inte saken bättre. igår så var det sista dagen med vårt gamla schema så idag så hade jag 3 (4) nya klasser. så istället för law, economics, ceramics och computer art så har jag gym, sculpture, chem lab och studyhall, men det hade jag inte idag.

gym.
idrott helt enkelt. men här är det inte lika seriöst. eftersom man bara har 54 minuter att byta om, ha lektionen, byta om igen. tydligen så duchar man inte här. jag hörde en diskussion mellan lite folk en dag, det var två tjejer som typ hade dushat "tillsammans" och det var ju helat chockerande. folk tyckte att det var konstigt och en kille som satt där sa typ, tänk om vi killar skulle dusha tillsammans!? hehe de skulle aldrig klara av sverige. det är nog annat om man är med i en sport, men det har jag ingen erfarenhet av.
läraren som jag har i gym, mr. mclaughter (något sånt) roligt namn jag vet, han verkar veldigt chill och sa bara att så länge man inte ger honom skit så ger han inget tillbaka. vi skulle fylla i några informationskort också och då sa han att om någon repade kortet innan vi hade fått instruktioner så skulle han faila (F) personen direkt så man kunde skolka resten av terminen. han är jätterolig. jag känner också några i klassen som tur är så jag tror att jag ska överleva.
vi ska börja simma nästa vecka och tydligen så sommar folk i typ t-shirt och shorts..

sculpture.
samma lärare som ceramics så hon känner jag. det kommer nog bli en väldigt rolig klass och det tråkiga skriv läxorna slipper man, här ska man varje vecka göra ett byteskort (typ som hockeykort fast för konstnärer). vi kommer få en massa saker att få hem så vi kan göra dessa kreativa korten. jag får vell visa några här sen när jag har börjat. nu är det bara att hoppas på att folket blir lite mer scosiala. jag kommer sakna mina bordskamrater på ceramics, även om de är sophmores och jag skulle aldrig ens tänka mig att umgås utanför skolan så hade vi riktigt kul under lektionerna.

chem lab
en kemi klass där man gör mestadels laborationer. man har denna parallelt med den vanliga teoretiska klassen så jag har kemi två klasser efter varandra, som tur så är det olika lärare. jag har ms lewis i lab och än så länge verkan hon bra men jag har hört att hon är en pain in the but. vi får se.

study.
detta är bara en timme då man pluggar, nu står det att jag ska vara i bandrummet, vilket känns väldigt fel så jag måste prata med min counsler innan skolan imorgon eftersom det är min första klass. egentligen måste man ha två AP- classes för att få en study, men jag är ett undantag :P

jag ska nog klara av att ta mig igenom denna terminen också även om ingen klass är nära mitt skåp så jag kommer behöva springa mellan klassrummen för att kunna byta böcker lite då och då...

imorgon så åker jag ner till conneticut för mid year oreantation, med studenter från Mass, conneticut, rhode island, main, vermont och new hamshire, så det ska bli trevligt. presis som till niagara så lånar jag en sovsäck från scouterna på gatan. denna gången så fick jag en lite varmare, men detroliga är att det är en biiiiig size!!!den är sjukt stor, sen är det också något med amerikanare och fyrkantiga sovsäckar...


vårkänslor

så andra delen av midterm matte idag, och jag kan säga att det kan ha gått hur som hälst. jag kommer att bli godkänd men det kan vara allt...fick också A+ på mitt ceramics projekt och enligt henne så ger hon inte ut så många sånna så jag är nöjd, det är nog mitt slutbetyg i det då. än så länge så vet jag att jag har A i economics, A+ i computer art, A i engelska , jag tror A i chemestry. imorgon så är det sista dagen på denna terminen så efter det så blir det lite nya classes. jag kommer inte att ha law, economics, computer art eller ceramics. istället så kommer jag ha gym( vill verkligen inte ha det) sculpter, chemestry lab (ja här måste man ha två kemi klasser för att få in allt) och så har jag en study hall. hoppas att det blir bra, vet bara att jag inte har en ända lektion nära mitt skåp nästa termin, nu har jag två... jag får helt enkelt planera en ny runda att gå om dagarna så att jag kan byta böcker lite då och då, eller så kanske jag får köpa en ryggsäck så jag kan släpa runt på mina böcker hela tiden ( nej tack!).
imorgon så har jag chem midterm vilket kommer vara 50+ multiple choise questions, det borde inte vara några problem men jag får repetera lite till ikväll, jag borde göra det nu faktiskt...

idag så var det lite shockande väder. i lördags så var det vinter, idag så var det vår. när jag gick ut från skolan så var det 10 grader och skinande solsken. jag gick hem från bussen utan jacka, såå himla skönt. solen försvann dock när jag kom hem. hoppas att det fortsätter såhär för jag vill faktiskt ha vår även om det bara är januari.


what have I achived...

det är mycket som jag vill göra i mitt liv, men det finns mycket som jag har gjort också. kom på när jag samlade ihop bilderna att mycket har hänt sedan jag flyttade till usa, just sayin' :P

jag var ju faktiskt i paris förra året med skolan, så eiffel tornet...check!

I've done it, och har även testat om jag kommer ihåg det här i usa. det finns fu kuber i affärer lite här och där. det kanske var dumt att jag lämnade den hemma men varför sörja över en kub?

okej...var bara tvungen :P jag kan svenska!!

jag reste ensam till usa. jag kommer ihåg hur rädd och nervös jag var innan, men det gick som på räls. ingenting att vara orolig för, och om det uppstår problem så löser man dem eller hur? det är inte så farligt att flyga ensam inte ens till usa, så länge man har alla papper och inget dumt i väskan :P

jag var ju inte i new york på juldagen, men jag var där den 30 och då är det mästa kvar. fick se julgranen, rockettes, skyltfönster, ice skaiting i bryant park m.m. och det är underbart!

detta låter otroligt jag vet, och jag tror inte att jag har berättat om detta här än men jag hittade faktiskt änden på en regnbåge när jag var i niagar falls, nästan bokstavligen i. det finns många regnbågar där så det är kanske inte lika speciellt, men när vi gick på däcket precis bredvid fallet så kunde jag se hur en regnbåge träffade mina fötter, lite cool känsla. där var dock ingen skatt förutom den underbara upplevelsen att dusha i niagara fallet.

det är klart att jag har shoppat på forever 21. det är en underbar affär, typ en blandning av alla möjliga stilar så man kan alltid hitta något man gillar, dock så är det flesta butikerna så stora så man går nästan vilse. billigare än h&m också :P

och om ni har missat så bor jag i usa (det är ju inte alls därför som jag har denna bloggen) inte drömstället att bo på kanske men en bra upplevelse.

what have you achived in life?


my journal

hade tänkt att kanske göra en liten ny grej. jag kanske ska börja en journal vilket ska vara som en bok där man kan kladda, skriva, klippa klistra. känner att det kunde vara en rolig grej att göra. det roliga med detta är att det inte finns några regler, man kan göra exakt vad man vill på varje sida. här är lite exempel


detta är också en rolig bok, den heter wreck my journal och där står typ en massa saker på varje sida som man ska göra. typ ducha med den, stampa på den, allt möjligt. målet är att förstöra den, en så rolig ide.
vi får se vad det blir av med min ide


(visst är det störigt när bilderna är olika stora :P )


finally

så nu har snön kommit, men den kommer nog att försvinna på måndag :( men jag kände att som äkta scandinavian så har jag ansvaret att visa en tropist person som kara vad vinter faktiskt handlar om. detta är första gången hon har sett snö som inte orsakar strömavbrott kolappsade träd och allmänt kaos. så vi spenderade typ en timme ute i trädgården med att åka pulka, göra snöänglar och rulla ner för backen (vår trädgård har en perfekt backe). tyvärr så var det för kallt för snöbollskrig och snögubbe byggning. men kul hade vi i alla fall.


new design

som ni ser så har jag fixat en ny design, kände bara att den andra var lite...jag vet inte vad men jag gillade inte den. denna gillar jag dock, och headern gjorde jag idag i skolan.

och istället för lördagsgodis till helgen så vill jag ha photoshop, just say'n.

och vi har fått snö och tydliden så väntar en snöstorm imorgon

ha det bra

what!? what?!

okej...

1. jag hatar att jag inte kan var lika självständig som jag brukar vara. här måste jag se till att någon annan kan skjutsa mig vart jag än ska, detta har lämnat mig i en situation där jag inte vet hur jag ska ta mig hem imorgon efter rehersals, eftesom betty jobbar till 6, steve reser, och beth skjutsade mig hem idag så det känns fel att fråga henne igen. så nu måste jag fixa skjuts av en kompis, och vad jag vet so far så är det en som bor nära, men hon är inte gammal nog att ha passagerare i bilen...vi får se vad som händer imorgon...det värsta som kan hända är att jag får sitta i skolan till klockn 6 och plugga eller nåt...

2. folk påstår att jag går som en modell, ser ut som en modell, och borde vara en modell. jag har ingen aning om var de får detta ifrån, men när man får komentaren jag stör mig lite på/gillar att du går som en modell genom koridorerna hela dagarna...WOOOT!!?? jag vet inte var de har hittat det men det är flera som säger det, förmodligen bara för att jag är från europa.

3. barntandkräm är gott..'

4. kommer inte på något just nu...haha 3 var lite radom

5. jag hatar finals, det är bara massa plugg, till ingen nytta tycker jag (såklart) var nöjd med skolarbetet säger jag!!! tror jag har typ 3-5 finals/midterms på fredag (ett arbete).

6. klockan är mycket, jag är trött, jag borde sova, jag ska sova, godnatt. 

6½. just saying...jag gillar komentarer här på bloggen

vintern är kanske ......inte här

igår så snöade det faktiskt en del. det låg kvar idag på mårgonen och jag hoppades på en 2 timmars delay...men men så blev det inte, vägarna var redan plogande. men när jag kom ut efter skolan så blev jag lite besviken, all snö var borta , förutom snön utanför ishallen som alltid ligger där... den kunde ha stannat lite längre för mig.

så var har hänt? jag frågar mig denna frågan så ofta :P
i lördags så åkte jag med karas familj till boar's head festival. det är typ en show i en kyrka, med alla de som går i den kyrkan. det var jätte kul. det var typ lite medeltid och lite jesushistoria. en massa song och lite dans. de hade också riktiga djur, jag vet inte om jag någonsin kommer se tre kameler i en kyrka igen :P
det var roligast i början innan showen när de improviserade en massa och "interacted" med publiken. det var också kule fetsom det var en del från skolan som man kände igen, och efter showen så gick man "backstage" och alla djur och personer var där.

lördag så åkte jag ock kara till the mall och jag köpte en klänning som jag kanske ska bära på senior banquet, om jag går. so far så har jag ingen att gå med för de som jag umgås med i skolan ska inte gå. det är tydligen många som inte ska gå, varför vet jag inte. klänningen kostade bara $20 och jag gillar den så jag ska behålla den ändå.

måndag var marthin luther king day vilket betyder ingen skola. jag älskar 4 dagars veckor för de bara flyger förbi, jag menar det är onsdag imorgon!

ha det bra :)

my bucket list..

deta är typ en ny trend på internet, göra sin egen bucketlist (before I die...) så jag får vell också göra en :p



detta är bara en liten del :P

alla bilder är tagna från http://perfectbucketlist.tumblr.com

mobil blogg

Så skulle bara testa att blogga från min htc och hade en riktigt bra workout igår: )

en hemma studie...

så law class kan vara intressant. även om vi inte gör någonting så känns det som om det är där som jag lär mig mest intressanta saker.
så frågan är , varför är den amerikanska skolan så strikt? det har jag undrat.
1. americanare är galna och de har attityd. de gillar tydligen också att fightas. här i springfield så är det också mycket mer eftersom det finns så mycket gäng, personer med olika bakrund och fattiga.

2. denna orsaken är uträknad av mig. det är mer en tanke än en hel teori. eftersom jag inte är insatt i politik och sånt så ska jag ju inte säga något men såhär är det. americanare älskar att stämma andra folk. det vet ni nog efter dessa roliga fallen när tjocka människor stämmer mcdonalds. men frågan är varför. min teori är att det handlar om att de inte får så mycket från staten. men har inte fri sjukvård förren man är 67 till exemel. okej jag är inte insatt, men detta vet jag.
i high school innan så brukade man ha pass för seniors så de fick gå utanför skolan. många skolor har det fortfarande. dette ändrades i springfield efter att en kille körde bil. på skoltid, och vek sig runt en telefonstolpe. då stämmde föräldrarna skolan, för skolan har ansvaret över eleverna. och skolan har inte så mycket pengar så det blir problem. därför har de sååå mycket regler som måste följas, för om en elev går ut under lunchen over gatan bakom skolan för att gå till affären och köpa en kaffe, och han blir påkörd av en bil. då är det skolans fel. inte eleven, inte föraren, utan skolan. rätt eller fel? jag vet inte men så är det och därför är skolan så strikt. om någon skadas i en fight på skolan så kommer de förmodligen stämma skolan också för att de inte har koll på eleverna. ni fattar principen.

om de bara skulle stämmt varandra lite mindre så skulle det inte vara så strikt. sen kan jag ju säga att så som americanare kör så förvånar jag mig inte att folk viker sig runt lyktstolpar hör och där.
jag kan ju ta körkorts historien näe jag håller på.
i de flesta staterna i usa så får man ta körkort när man är 16, och eftersom reglerna är olika i olika stater så vet jag bara om massachusetts. här kan man köra med föräldrarna, sedan så har man en uppkörning som inte är så seriös för jag har hört personer som har varit nära på att krocka och ändå fått tillåtelse att köra själv. jag tror att det är så att man får ett papper där det står att man får köra själv, men absolut inga passagerare, i ett år. tills man är 17 helt enkelt. då får man alltså öva SJÄLV i trafiken, och det är ju en väldig fara för alla med trafikanter. sedan när man är 17 så får man sitt körkort. det är det året när man är 16 som gör hela processen jätte konstig.
sen kör personer i massachusetts typ värst i hela us, just say'n :P

jag kan bara säga att jag är glad över att jag bor i sverige.


en tom korridor...

en tom sliten trappa...

americans...americans...americans...

igår så var det carlas sista dag här så vi åkte till the outlets och shoppade lite. jag köppte en sommar outfit(!) jag vet lite fel tidpunkt men jag kan använda delar av den nu i vinte också :P sedan blev det dinner hos dad.

idag så var det tillbaka i skolan och det var också auditions för the musical, beauty and the beast. skulle sjunga en bit av en sång och sedan läsa en text, inte så farligt som jag förväntade mig, och jag gjorde faktiskt ett bra jobb. jag ska nog kunna se till att få en del, men det är ju inte så att jag satsar på belle, kanske the beast :P (kiddin). efter audition eftersom jag hade lite dålig planering, så fick jag stanna i skolan typ ytterliggare en halvtimme (ingen buss här inte), men här så är det altid folk kvar långt efter skolan slutar, så det fanns lite folk som jag kunde gå omkring med, det var ochså ett freshmen basketball game, girls, som vi kollade på hahahahahaha....de kan inte spela var typ det jag menar med det..men det var vell kul ändå.

americaner har så höga tankar om sig själv(not(var tvungen att skriva det eftersom ni inte kan höra hur jag säger det :P)) när jag stod utanför kör rummet så kom det upp en tjej till mig (från fall fest) och säger
G-can you sing?!
me-well it depends om what you mean with singing :P
en kille kom då fram också från fall fest
B- of course she can she.s good at everything she does.
me-okey, thanks i guess
B- but you are you're a foreigen exchange student of course you are good.
me- so you mean that just because I'm not american I'm good at everything?..
B- exactly, that's how it is...

så kul att de verkligen tror på sig själva :P

kram

DH är tillbaka bara så ni vet :P

saturday in the sun

hej hej! :)
det var ett tag sedan jag vet, men det har inte hänt något intressant denna veckan. men dagen idag spenderade jag med beth och steve. beth skulle rida så varför inte häng med. vi stack typ 9 (tidigt jag vet) men innan vi stack till stallet så åt vi frukost på ett frukost ställe, om man nu kan kalla det för frukost, det var en hel måltid och jag fick inte ner allt! det blev 2 toast typ med tjocka skivor skinka, med porsherade ägg på.(det heter nog inte så men hoppas ni fattar vad jag menar)sedan lite stekt potatis till det. och såklart ett glas med förskpressad apelsin juice. det var riktigt gott men som sakt liiiite mycket.
sedan bar det av till stallet. det var ett litet mysigt stall som ägdes av en kille, om jag förstod det rätt, eller så hade han bara 17 hästar där eller nåt. så jag och steve tittade på medan beth red. jag kanske ska hänga med igen någon gång, men d å är det jag som ska sitta på ryggen. det var lääänge sen.
vädret var ju också en sak. det var såå fint, jag tror det var upp emot 15 grader och sol. helt underbart alltså.
efter det så åkte vi vidare till en affär som jag nu har glömt namnet på men det är helt enkelt en affär som har allt, och då menar jag verkligen allt. man kan väll sega att de har satt ihop en mataffär, elektronik affär, kläd affär, apotek, glasögon affär, café, sko affär, smycken, möbler, man kunde till och med boka resor, hyra bil och få decken bytade. jag glömde säkert något men ni fattar principen.
sedan åkte jag hem och tog en 1.5 timme lång nap. jag var helt slut, jag vet egentligen inte varför men så var det. sedan efter att jag hade vaknat så tog jag en dusch för att bli av med hästlukten. nu sitter jag här och tittar på film och känner att jag egentligen borde göra mina läxor men jag pallar inte....dock så måste jag för vi kommer inte vara hemma imorgon..


vi hörs :)

vierailut Suomessa

haha ni vet förmodligen inte vad detta betyder :P men jag kanske kan avslöja det......om ni vill....
det är finska för "besök från finland" (enligt google translate) för idag så kom Carla hit på besök. jag visste om det, eftersom att vi hade diskuterat det, men betty hade ingen aning. tyvärr så var jag inte hemma när betty såg Carla sitta i soffan. tydligen så var det en rolig reaktion, om de bara kunde filma det.

idag så var jag ju också tillbaka i skolan, och det var vell bra, eller så bra som första dagen i skolan kan vara. på ett sätt så är det vell kul att vara tillbaka men såklart så började de med läxor direkt.

efter att ha gjort typ en läxa och gätt upp en annan så blev det en god middag och sedan så tog vi oss över till steve och beth för ett dopp i deras jacuzzi. det var sååå skönt, och det var typ -10 i luften så det var perfect väder för jacuzzibadande utomhus, och efteråt så fanns det varma handukar som väntade på oss. hela min kropp är så avslappnd nu och jag kommer sova som en stock.

imorgon är det bara att ta sig tillbaka till värkligheten, jag kan inte förstå att julen är förbi, och att jag snart har varit här i 5 månader!

ha det bra :)

back to school...

jag kan inte fatta att det redan är dags för skola igen. imorgon så är jag tillbaka i skolbänken...jag har knappt hunnit komma in i lovet innan det är slut..jag skulle verkligen behöva en vecka till, men sånt e livet. nu är det bara att hoppas på att vi får februari lov...de kanske ska ställa in det och då kommer det bli låångt innan nästa lov vilket är springbreak. det är bara att bita i det sura äpplet, jag har ju faktiskt inte så svåra ämnen, men det är nog dags att plugga för midterms i vissa ämnen nu. terminen slutar om typ 3 veckor så..
jag vill inte tillbaka till skolan..men på ett sätt så ska det ju bli kul, det är ju inte så kul att hänga här hemma hela tiden.

ha det bra

2011-2012

jag har egentligen inte lust att skriva över huvud taget men jag ska försöka att dra ihopa något.
i fredags så blev det new york. mest för att se jul i new york men det blev lite nyår också. det var såå mycket folk där, som tur så är ju timesquare stängt för trafik på vissa ställen så man kan gå på vägen. det var presis så att vi fick ett bord på resturangen. och just det, hade nästan glömt detta. när vi gick nerför 5th avenue det var en sådan sanwich guy (ni vet som delar ut reklam) och sa att det var halva priset på rockettes, detta var 20 minuter innan showen började, så vi gick dit och fick tag på biljetter för 50 dollar!!! de kostar vanligtvis typ 130-150, så det var ett riktigt kap, och bra platser var det också, andra balkongen ängst fram. det var riktigt kul, en underbar show.

inne i radio city

storstadsdjungel

iceskating in bryant park

rockettes väldigt kända nummer
-
nyår så blev det sleepover här med kara, hanna, chutong och rahel. väldigt kul. sedan idag, den 1 januari 2012 så blev det en promenad i forrest park(det kändes som vår) och sedan såg vi we bought a zoo, en väldigt bra film.

hoppas ni hade det bra på nyår nästa år kanske man får se till att vara i timesquare på nyårsafton och se det berömta ball drop helt live :P skulle vara coolt.

:)

HAPPY NEW YEAR!!!


(det är äppelcider, jag lovar :P)

RSS 2.0