only in cali..

hejsan hoppsan solstralar!
det har egentligen inte hant sa mycket har de senaste dagarna. pascale kom hem fran texas sa vi har egentligen bara umgatts med scott och henne.

rolig fakta....bara i california kan man se finfina bilar pa en helt vanlig dag. det kryllar av mustanger, man ser att antal varje dag. bentlys ser man da och da. och nar en ferrari kor forbi tanker man att det lat som en dyr bil, vander sig om och bara, ha det var visst en ferarri.

ha det bra och soligt :)


La Jolla

(uttlas la hoja), detta var destinationen for dagen. en rikemans stad med massor av fina hus uppe pa kullarna och massor med fina bilar.
vi borjade med att aka ner till havet for att titta pa sjolejonen eller salarna eller vad det nu var. de bara lag och gassade i solen.

sick tjockisar

detta ar vad jag kallar en batbomb
-
sedan korde vi in i stan och dar fanns det valdigt trevliga billaffarer. det ar dit de rika aker for att kopa bilar, tyvarr sa kunde man inte ga in sa alla bildder ar bakom glas. dar fanns gammla grand pri bilar, bentlys, ferrari, en hel affar med lambugini, dar fanns ocksa rolls royce och inte en bugatti veyron, utan tva!! en rod och en vit. jag lanktar till den dagen da jag kan ga och kopa en bil dar :P

grand prix bilar

fin bently och bugatti veyron.

-
efter lite dagdrommande pa fel sida glasen sa korde vi upp pa ett berg eller en valdigt hog kulle. vilken utsikt. dar fanns ocksa memorial saker, med bilder och info om amerikanska soldater som dog i nagot krig.

en memorial vagg och korset mitt uppe pa kullen.

i belive i can fly...

det var den dagen :)


the resort at night


och de mysiga aldarna brinner pa kvallarna

day 1 in my carlsbad

sa nu ar jag antligen har. ursakta for de saknade bokstaverna men jag tog inte med min egna dator sa jag anvander bettys. det gar valdigt langsamt och skriva nar man ar van vid sin egna dator :P.

vi hade en bra flygning pa sadar 6-7 timmar, nu maste jag beratta en sak var flygvard var sa rolig. sa sakerhetsprat. "if there is a water emergency landing take on your life vest....bla bla bla....pull the red handle to fill it with air, if this doesn't work blow air in the red pipe, if this doesnt work its just not your day..." hahahaha och hela planet borjade skratta.

vi landade i san diego och det var fint vader, men skymning sa ingen sol. vi gick ut och palmer, blommor osv, sa fint och det var flygplatsen!? scott plockade upp oss och vi akte genom denna jatte fina staden och kom fram till hotellet. saa fint. nar jag och scott tog vaskorna upp till rummet sa var jag helt amazed. allt ar sa fint och lyxigt.
var "condoe" som det sa fint heter ar liten men det ar tillrackligt for tva pers.

sa idag sprang vi egentligen bara runt och handlade for att fylla kylskapet och vi fixade bil osv. och just det, nar vi satt och vantade pa att bilkillen skulle ringa sa satt vi ute. det var typ bara 20-30 min och innan 12 men jag brande mig. tydligen sa gjorde alla de andra tjejerna samma sak fast ganger 10 sa nu tanker jag anvanda solkram om jag sa bara ska stracka pa benen pa morgonen. dem mexicanska solen ar like stark som jag har hort ;P


vi mottes av svanar gjorda av vikta handukar nar vi kom in.

utsikten fran var balkong + stilla havet pa andra hallet.

en morgon promenad pa stranden

flower fields. syns inte sa bra eftersom det ar uppifran men gud vad fint det ar. de hade blommor formade till usa flagga ocksa...(saklart)

det har ar livet, jag har hittat ratt :P

sun sun

Min utsikt från var jag sitter just nu. Detta är livet!!!

fyra snabba bilder från resan


packat och klart

nu så är väskan packad till 99% och slutvikten är/blir förmodligen 36 lbs vilket betyder att jag kan shoppa 14lbs!! inte dåligt det. jag är såå taggad, ska försöka att blogga men har inte bestämt mig än om jag ska ta med mig datorn. betty tar med sig sin så egentlige så kan jag bara använda hennes, har dock inte bestämt mig än. men jg ska försöka att ta massvis med bilder (vilket jag oftast inte är så bra på)
JAG ÄR SÅÅ TAGGAD!!!


prom dress

jag har inte bestämt mig än om jag ska visa hela klänningen eller om jag ska vänta till den stora kvällen när hela outfitten är klar, men här är en liten (eller hyffsat stor) sneak peak, och om jag inte hittar någon himmelsklänning som slår denna så är det denna som gäller.


när mejlet kommer är det nära..

fick presis ett e-mail från southwest airlines som sa att min resa är bara runt hörnet!! jag är så taggad och har nu börjat packa på riktigt, men såklart så vet jag inte riktigt allt som jag ska ha med mig. jag tänkte bara att det är vell typ alla mina sommarkläder som åker med och så lite tjockare tröjor, men jag har mer kläder än vad jag trodde :P jag kanske får välja bort lite. eller så packar jag ner allt jag vill och ser hur mycket det väger. jag må vara en bra packare men vikten är svårt att komma ifrån, som tur så har jag en relativt liten resväska. så nu ligger alla mina kläder utspridda på golvet och i resväskan (tur att man har ett stort rum)

hyffsat organiserat för att vara mig, och jag började tidigt också, hela 4 (eller närmare 3) dagar innan :P


getting ready

jag har absolut ingen lust att blogga, men ska bara göre en snabb uppdatering.
lördag...med kara och chutong i parken och bara hängde, och käkade nutella mackor såklart.
söndag...satt ute i solen hos kara, spelade kort, badminton och hade det trevligt.
måndag...värmeslag, 30 grader så efter en promenad på 30 min och jogg i 5 min så kändes det som om jag skulle svimme (nästan) sååå varmt. började jobba på brännan så jag är lite mer skyddad om den mexicanska solen kommer när vi är i cali.
tisdag...blev the mall och såg först dåligt ut med inget vettigt på forever 21, sedan blev det bättre med ett par corall jeans och sandaler från american eagle (kassörskan sa att american eagle förmodligen inte finns i sverige...önskar dock att det fanns) sedan i macys så provade jag först två prom dresses..ingen hit, men sedan kom betty där och sa att en klänning var "jag" så hon tyckte att jag skulle prova den, och ja den är såå snygg så nu har man en klänning för prom också, visst jag har fortfarande tid att hitta något annat men jag gillar den verkligen(förutom att när jag går så låter det som om jag har på mig en mega vinterjacka :P) bild kommer någon annan dag.

det var det...en vecka till cali!! iiiiihhhhh dags att börja packa! :D


springbreak!

såå....SPRINGBREAK!!!! finally. detta är vad alla har väntat på sen jul, eftersom vi inte fick något vinterlov. och det fina vädret kom väldigt lägligt också. idag så har jag gått omkring i shorts och t-shirt hela dan, så sommaren är här (för gått hoppas jag, har jag skrivit det typ 5 gånger nu eller?). så för att njuta av det fina vädret så sov jag in för att ta igen all energi som denna veckan har tagit. jo man förväntar sig att veckan före ett lov och precis efter betygen för tredje kvarten är satta, så borde man inte göra så mycket, och egentligen så gjorde vi inte så mycket heller det var bara att veckan sög energi från mig, och de flesta andra också för den delen. onsdag så trodde jag att det var fredag, torsdag så var jag helt övertygad om att det var fredag, fredag så trodde jag att det var lördag så jag undrade vad "fudge" jag gjorde i skolan...

i alla fall, idag så var vi i parken i några timmar. det var packat med folk men eftersom det är en gigantisk park så märks det inte. sedan så hängde vi bara vid karas hus, och det var typ allt.
imorgon ska det bli lika fint väder men jag är rädd att jag måste göra lite engelska arbete....SUCK, men det är priset man får betala om man ska till cali i 3 veckor :D. på måndag så har de lovat runt 30 grader!! årstiderna är helt mixade, det är en sak som är säker.

men vi hörs :)

"to err is human, to really screw up you need a computer"


the princess poodle....and the skunk.

ja det är ju en historia det. jag har bara hört den från betty och var själv inte hemma (som tur var), men jag kan fortfarande känna lukten.
det var så att igår så blev daphne spreyad av en skunk, och det var när betty skulle ut och gå som hon tog in de båda hundarna i bilen, men hon täckte typ hela sitt fejs för det luktade förförligt ute. efter att hon kört ett tag kunde hon dra slutsatsen att lukten kom från bilen och när hon kom fram och skulle ta ut hundarna så ser hon att daphne är täckt med denna gula smörjan på hela framsidan EEWWWW!!!! hon panik ringde hon som klipper dem och körde över dit för att tvätta av det, så efter ett långt bad med en konstig häxblandning så kunde daphne komma hem igen. men...hon luktar fortfarande, inte så man måste hålla för näsan men hon har luktat bättre. bella luktar också lite eftersom hon var i samma bil, BILEN LUKTAR, innan luktade också garaget och lite i huset, men det är mestadels borta nu.
bara ett litet tips...HÅLL ER BORTA FRÅN SKUNKAR!!!! jag tycker så synd om daphne...:(


2 weaks....2 months

det var ett tag sen sist :P
påsken var super, och nu är huset fullt med godis. jag försöker mig att hålla mig borta från det men det är ju omöjligt när man ser de hemmgjorda kolorba doppade i choklad ligga där helt övergivna.

jag måste ju också berätta att min värdbror, scott, i california är nu förlovad :D så när vi äker till cali så har pascale sagt att vi ska hänga med henne till en bridal shop..sounds fun!

jag tror inte att jag har skrivit något om cali än. om 2 veckors så är vi där!! är soo excited. ska till carlsbad vilket ärr norr om san diego, så väldigt nära mexico. det kommer bli några rundor till LA, hollywood, san diego, long beach, öknen, och bara hänga på stranden, och kanske prova på surfing!!

och om inte det vore nog så är det bara 2 månader tills familjen kommer hit!! det kommer bli så kul, samtidigt som det betyder att min tid här snart är slut...

men vi hörs senare :)


bunnytizzzzing

...känslan när man springer omkring, svartklädd, på någons uppfart med målet att sprida konfetti över bilen, hänga kaniner på backspeglarna och skriva "happy easter" på marken, utan att bli upptäckt....

haha jag kände mig som en liten tjuv med målet att ge och sprida glädje istället för tvärt om, men kul var det. det roligaste var det sista huset där det till och med stod någon i köket och diskade, och jag smög omkring runt bilarna, och kollade så han inte tittade ut, tog på luvan, och sprang ut mitt på uppfarten för att sätta ut de sista äggen, vetandes om att han kunde se mig om jag hade otur, men om det skulle vara fallet så kunde jag bara springa iväg och hoppas att han bara såg någon svartklädd springa iväg.

vid ett annat hus så aprang jag iväg över vägen vetandes att det var någon sovandes i huset...och en hund. när jag kom för nära lampan så satts den på och sedan hörde jag hunden börja skälla så jag avslutade puntandet av bilen väldigt snabbt och sprang iväg...

nej, detta är ingen vanlig americans tradition, det är bara betty som gör det (och scott i california). det handlar helt enkelt om att lägga ut lite dekorationer och godis runt husen eller bilarna. vi gjorde 6 hus och tyvärr så vet redan 4 av dem att det är vi men de andra två ska vara ovetande.

tyvärr så har jag inga bilder eftersom det skulle vara lite fejlat....tar lite lång tid och bilder utan blixt mitt i natten blir oftast inte jätte lyckade :P

chop the hair off

klippte mig igår, och gillar verkligen resultatet...


just kidding...

klippte typ en decimeter och lite mer uppklippt
ett tips om man ska klippa sig i usa, klipp er hos en frisör som själv har långt hår för då vet det hur viktigt det långa håret är och ATT man vill ha det kvar :P annars finns risken att det blir avklippt...


uniform patrol

efter lite inspirations torka så ska jag slänga ihop ett inlägg.
idag så hade vi en liten sista träff med musikal gänget, käkade lite pizza och såg korta delar av uppträdandet. nu är det helt över...
måste dra lite citat för dagen...
mr crem. "we can't do hairspray next year, they have a black group of people and a white group of people, but there is no asian group so you wouldnt be able to be in it" till david som ar asian :P
engelskan- miss. "you know, everyone wore swords during that time (Hamlet time), it was normal to meet on the street and have a little fight"
S- "but we do that today too, but we dont use weapons at least"(....soo ghetto...)

nu har rektorerna blivit riktigt stränga när det gäller uniform policy...nu åker jackor och hoodies hit och dit och här om dagen så gick de omkring med en kundvagn full med tröjor de hade beslagtagit. denna bilden var också uppsat idag i skolan....woow.....men om jag fryser vill jag ha på mig min fleece som kanske har en DRAGKEDJA, men vem bryr sig...


RSS 2.0